Sneller herstellen met de bellicon®

De bellicon® mini-trampoline: een unieke aanwinst voor uw gezondheidscentrum of praktijk

de bellicon® mini-trampoline wordt gebruikt door kinesisten


De bellicon® mini-trampoline is veel meer dan een fitnesstoestel. Door het innovatieve ontwerp is het ook een ideaal hulpmiddel voor fysio- en revalidatietherapeuten.

De bellicon® is mild voor de gewrichten en geschikt voor allerlei oefeningen die even effectief als plezierig zijn. Zo wordt de behandeling van een pijnlijke onderrug, artritis, osteoporose en lymfoedeem een stuk aangenamer voor uw patiënten.

Voor therapeuten bieden wij met onze bellicon Academy een verscheidenheid aan opleidingen voor de inzetbaarheid van de bellicon® voor uw patiënten. De bellicon® Academy biedt een verscheidenheid aan opleidingen welke allen een diepgaande kennis bieden om u in staat te stellen andere mensen op te leiden en het plezier en de voordelen van een bellicon® training te laten ervaren. Verbreed uw kennis, inzicht en vaardigheden terwijl u meer leert over de bellicon® training filosofie. Ontdekt nu de verschillende opleidingsmogelijkheden beschikbaar voor toekomstige bellicon® (personal) trainers.

Vraag een offerte aan

De bellicon® mini-trampoline bij Club Brugge KV

Bij voetbalclub Club Brugge KV wordt sinds seizoen 2014 - 2015 gewerkt met de bellicon® mini-trampolines.

De bellicon® mini-trampolines wordt gebruikt in revalidatie, blessure preventie als voor individuele training.


Zie meer video's
Bij Aquacorpus maken de kinesisten gebruik van bellicon® mini-trampolines.

Meer dan een jaar geleden ontdekten wij bij centrum Aquacorpus de bellicon® mini-trampoline. We kochten eerst een exemplaar aan, maar al snel volgde een tweede met een andere sterkte en daarna een derde voor de kinesisten gespecialiseerd in bekkenbodemtherapie. Hem proberen is hem houden! Ik herinner me dat ik een mail kreeg met het voorstel om een mini-trampoline (in de kleuren van het centrum) uit te testen gedurende een maand. Drie dagen later arriveerde hij en... DE VERRASSING. De kwaliteit van de schokdemping tijdens het bouncen is gewoon geweldig. Bye bye stalen veren, leve de elastieken! In het centrum hanteren we een zeer functionele benadering van revalidatie. Aanvankelijk hebben we de mini-trampolines enorm veel gebruikt om te werken aan de stabiliteit van de onderste ledematen en de wervelkolom. Beetje bij beetje hebben we nadien de voordelen van de bellicon® mini-trampoline ontdekt voor het herstel van het evenwicht, voor cardiotraining en voor de hersteltraining van atleten. Vandaag zijn we met 10 kinesisten en er gaat geen uur voorbij dat de bellicon® mini-trampolines niet gebruikt worden.

In september 2017 openen we een nieuw centrum in Genval en het staat vast dat bellicon® onderdeel zal uitmaken van dit avontuur!

Olivier Verraver, Aquacorpus

Dr. Jean-Paul Pianta, President van de duitse chiropractie academie

“In mijn ogen is de bellicon trampoline het beste product voor een doeltreffende duurtraining, want zo kan men de negatieve effecten van de zwaartekracht vermijden die bij het lopen en joggen altijd optreden.

Dit fantastische trainingstoestel is voor alle leeftijdsgroepen geschikt. Het helpt kinderen bij de neurologische ontwikkeling en het stimuleert de coördinatie en het evenwicht uitstekend. Tegelijk profiteren de ontwikkeling en de dichtheid van de botten van de optredende duw- en trekkracht. 

Op oudere leeftijd, wanneer spieren, pezen, tussenwervelschijven en kraakbeen langzaam aan elasticiteit verliezen, treden er dankzij de bellicon training geen negatieve microtrauma's aan de gewrichten op, omdat de zachte vering het lichaamsgewicht zeer progressief opvangt.

Regelmatige oefening met de bellicon levert een algemene verbetering op van tal van lichaamsfuncties. Degeneratieve veranderingen van het lichaam worden afgeremd, wat bijzonder positief werkt tegen vroegtijdige veroudering en het stijf worden.

Ik beveel bellicon® nadrukkelijk aan.”

Dr Jean-Paul Pianta is in 1971 afgestruurde aan het Palmer College, in de USA.

Spring naar een nieuw fitness niveau. Bestel uw bellicon vandaag!