bellicon® springt eruit

De elastiekringen maken het verschil

5-elastiekringen van verschillende kleuren: oranje, groen, roze, zwart en zilver

Bij trampolines gaat het voornamelijk om de vering. Bij bellicon® begrijpen we dat. Daarom werken we reeds sinds 1995 systematisch aan de verbetering van ons elastiekringensysteem. Vergelijk de bellicon® met andere mini-trampolines en u zult het meteen merken: ook wat de vering betreft springen we eruit!

Appels met peren

Een vergelijking tussen de bellicon® en trampolines met staalveren

Een man vergelijkt de bellicon® minitrampoline met elastieken en de ouderwetse metale veren trampolines, video play symbol

De bellicon® mini-trampoline in vergelijking met andere mini-trampolines

Het belangrijkste verschil tussen de bellicon® en andere mini-trampolines is eenvoudig te zien en te horen. Terwijl conventionele mini-trampolines gebruik maken van harde, piepende metalen veren, beschikt de bellicon® over een zeer geavanceerd veringssysteem. De door ons gepatenteerde elastiekringen zorgen voor een totaal ander 'springgevoel'. U moet het voelen om het te kunnen geloven.

Onze uiterst rekbare elastiekringen zorgen ervoor dat de springmal veel dieper en vrijwel geluidloos wordt ingedrukt. Dit is een groot voordeel ten opzichte van stalen veren. Een groot deel van de remenergie wordt vastgehouden, die vervolgens tijdens de opwaartse beweging weer bijna helemaal vrijkomt. De sprongamplitude is even soepel en dynamisch.

De elastische trillingen zorgen voor minder belasting voor de rug en de gewrichten en is in allerlei opzichten goed voor lichaam, geest en ziel. Het heerlijke gevoel dat u reeds na een paar seconden ervaart, is niet in cijfers uit te drukken. Waarschijnlijk brengt het u onbewust terug naar uw kindertijd. Hoe dan ook: u zult genieten van de ervaring!

Alle moleculen op een rijtje

De flexibiliteit van bellicon® elastieken

Nu andere bedrijven ook overstappen op elastiekveringen denkt u misschien dat de ene elastiek de andere is. Dat is niet juist. De superieure elasticiteit van de bellicon® elastieken is het resultaat van 20 jaar systematisch onderzoek en ontwikkeling. Zie en ervaar het overduidelijke verschil zelf.

Detail van het structuur van de kwalitatieve elastieken

De bellicon®elastieken zijn simpelweg elastischer. Dat klinkt misschien niet erg wetenschappelijk, maar reken maar dat daar veel onderzoek aan vooraf is gegaan. Het resultaat: polymeermoleculen die rekbaarder en gelijkmatiger zijn. 

Uitgerekt zien ze er ongeveer zo uit:

                                                                                                                    een volledig uitgerekte bellicon® elastiek
Representatie van de moleculaire structuur van de bellicon elastieken

Omdat gewone rubbermoleculen niet zo netjes op een rijtje liggen, zijn ze moeilijker in dezelfde richting te trekken. Dat vermindert de elasticiteit.

een volledig uitgerekte gewone elastiek

Representatie van de moleculaire structuur van traditionele elastieken

Voor gezonde mensen en een gezonde planeet 

Graphische representatie van een microscoop

Van lab tot mat

Wij bij bellicon® vinden dat u recht heeft op 's werelds beste mini-trampoline. Daarvoor sparen we kosten noch moeite en gaan we niet over één nacht ijs. We besteden veel tijd aan laboratoriumonderzoek naar materialen en processen die daadwerkelijk zorgen voor voor een betere elastiek. Dit allemaal zodat u optimaal kunt genieten van uw bellicon® mini-trampoline.

Graphische representatie van de ongewenste stalen veren

Helemaal zonder metaal

De meeste mini-trampolines zijn voorzien van ouderwetse metalen veren. Bij bellicon® vonden we dat dit beter moest, omdat de mogelijkheden van deze veren veel te beperkt zijn. We hebben onze mini-trampoline helemaal opnieuw uitgevonden, omdat dit beter is voor u en uw gezondheid en omdat het trainen nog leuker maakt.

Graphische representatie van een menselijk lichaam op de bellicon

Zet uw training nog meer kracht bij 

Hoe elastischer de mini-trampoline, hoe effectiever uw training. Uw spieren worden namelijk meer aan het werk gezet naarmate de springmat dieper wordt ingedrukt. Onze elastieken kunnen worden uitgerekt tot drie keer hun oorspronkelijke lengte en onze frames zijn bijna twee keer zo hoog als conventionele mini-trampolines. Dit resulteert in een diepere en meer soepele beweging en maakt de bellicon® veel effectiever.

Logo: getest en betrouwbaar textiel tegen gevaarlijke produkten door Okeo Tex

Milieuvriendelijk rubber

Met de bellicon® mini-trampoline bent u zuinig op uw eigen lichaam, maar ook op onze planeet. Er is geen betere keuze dan ons speciaal synthetisch rubber. Het is niet alleen elastischer dan natuurlijk rubber, maar ook meer duurzaam, allergievrij en beter te recycleren. Het omhul van onze elastieken is boven voorzien van het felbegeerde Oeko-Tex keurmerk.

Als u op een bellicon® mini-trampoline springt, voelt onze aarde daar dus nauwelijks iets van.

Hoog of laag - het werkt altijd

Op elke trampoline gaat u eerst omhoog en dan weer omlaag. Het is de beweging daar tussenin, namelijk de sprongcyclus, die een bellicon® onderscheidt van andere mini-trampolines. Voor de gezondste sprongervaring moet de versnelling naar het hoogste punt hetzelfde zijn als de vertraging voordat de mat wordt bereikt.

Wij bij bellicon® hebben hier jarenlang onderzoek naar verricht, zodat uw lichaam op de bellicon® mini-trampoline optimaal kan profiteren van de perfect uitgebalanceerde en vloeiende beweging.

Vergelijk hieronder de sprongcycli op een bellicon® met die op een conventionele trampoline en bij hardlopen op de weg:

Vergelijking tussen de positieve en slechte effecten van lopen op de bellicon, een traditionele trampoline en op de harde grond

Zachte landingen 

Wat kan het toch heerlijk zijn om weer met beide voeten op de grond te staan

U wordt perfect opgevangen op een bellicon® mini-trampoline, omdat onze uitzonderlijk rekbare elastieken altijd zorgen voor een zachte landing. In tegenstelling tot bij conventionele mini-trampolines krijgt uw lichaam bij het neerkomen geen nadelige schokken te verduren. Als u bedenkt hoe vaak u tijdens het springen de maat raakt, begrijpt u al snel hoeveel beter de bellicon® is voor uw gewrichten.

Door ons ongeëvenaard vakmanschap en de hoogwaardige materialen die we gebruiken is elk onderdeel van de bellicon® mini-trampoline van de best mogelijke kwaliteit. Het springen op onze mini-trampolines is niet alleen ontzettend leuk, maar ook goed voor uw hele lichaam. Na een training van slechts 20 minuten voelt u zich als herboren en bent u vitaler dan ooit.

Een jonge vrouw springt op de bellicon

Spring naar een nieuw fitness niveau. Bestel uw bellicon vandaag!