Blog

Ik zie je wel zitten
12.05.2017
Logo ziekenfonds Partena
Deze week lanceerde ziekenfonds Partena de campagne “Ik zie je wel zitten”, om Belgen bewust te maken van hun zitgedrag. We brengen gemiddeld 8 uur per dag al zittend door: meer dan goed is voor ons lichaam en onze gezondheid.

60% van de Belgen heeft een zittend job. We onderbreken onze lange zitperiodes slechts 4 of 5 keer gedurende onze werkdag. Dit heeft niet enkel nadelige gevolgen voor onze gezondheid, maar ook voor onze creativiteit en de werksfeer.
De bellicon® mini-trampoline bij Aquacorpus
Olivier Verraver
Bij Aquacorpus maken de kinesisten gebruik van de bellicon® mini-trampoline
Meer dan een jaar geleden ontdekten wij bij centrum Aquacorpus de bellicon® mini-trampoline. We kochten eerst een exemplaar aan, maar al snel volgde een tweede met een andere sterkte en daarna een derde voor de kinesisten gespecialiseerd in bekkenbodemtherapie.

Hem proberen is hem houden! Ik herinner me dat ik een mail kreeg met het voorstel om een mini-trampoline (in de kleuren van het centrum) uit te testen gedurende een maand. Drie dagen later arriveerde hij en... DE VERRASSING.
De Week van de Valpreventie
28.04.2017
bellicon® ging langs bij woonzorgcentrum Pagode (Neder-over-Heembeek) ter gelegenheid van de Week van de Valpreventie
Ter gelegenheid van de Week van de Valpreventie ging het bellicon® Team langs bij woonzorgcentrum Pagode in Neder-over-Heembeek.

Enkele senioren maakten kennis met de bellicon® mini-trampoline. Met behulp van onze coach Eelco deden zij enkele oefeningen ter verbetering van hun stabiliteit en evenwicht.
"Een succesformule voor mijn zaak"
Liesbeth Jacobs, zaakvoerster van FitEnergy te Vilvoorde
Getuigenis van Liesbeth Jacobs (zaakvoerster FitEnergy te Vilvoorde).

'Het voorbije jaar bleek Swissjump® een succes formule voor mijn zaak FitEnergy te Vilvoorde. Als zaakvoerster ben ik zeer tevreden over het succes van deze fitness les en daarbij ook de hoogwaardige kwaliteit van de trampolines.
Bekkenbodemspieren trainen
22.02.2017
Pijnklachten in uw bekken? Incontinentie? Instabiele bekkenbodemspieren?
Allerlei klachten die uw leven flink negatief kunnen domineren. Én klachten die allemaal te maken hebben met bekkenbodem instabiliteit.
Wil je bekkenbodemspieren trainen? En bekkenbodem instabiliteit oplossen? Lees dan deze blog!
bellicon uw partner voor de wintersport
11.12.2016

De winter komt dichterbij, de bladeren zijn bijna allemaal van de bomen gevallen en de eindejaarsfeesten zijn al in volle voorbereiding.

Voor sommige gelukkigen onder ons betekent deze periode van het jaar een weerzien van de bergen om onze favoriete wintersport te beoefenen. Wat een vreugde, na een jaar van wachten, om zich in te kunnen beelden binnenkort zichzelf weer op de skipiste , op de slee of op de langlauf paden terug te vinden.

Om maximaal te genieten van uw verblijf in de bergen is het belangrijk om voor het vertrek aandacht te schenken aan uw fysieke voorbereiding. Het uitoefenen van de meeste wintersporten vraagt een goede fysieke conditie met name aandacht voor de spierkracht in de benen en het uithoudingsvermogen. Dit is belangrijk voor uzelf  maar tevens ook voor de andere bergliefhebbers om u heen.

Fibromyalgie, vervelende ziekte zonder duidelijke oorzaak.
19.05.2017
Fibromyalgie. Het komt voor bij 2 op de 100 volwassenen, het geeft je spierpijn, stijfheid van de spieren, vermoeidheid, slaapstoornissen, hoofdpijnen en depressies, de oorzaak is vaak onbekend en er zijn geen medicijnen om de aandoening te genezen.
bellicon ervaringen: Irene haar dagboek
20.07.2016
Welke resultaten kun je behalen wanneer je dagelijks gebruik maakt van de bellicon minitrampoline? Om daar achter te komen gingen wij op zoek naar een testpersoon, we plukten onze overbuurvrouw Irene van de straat en vroegen haar of ze mee wilde doen.

Irene bleek meerdere lichamelijke ongemakken te hebben zoals; artrose, fibromyalgie, diabetes type 2, neuropathie, psoriasis en overgewicht, ze wilde graag meedoen aan het onderzoek om zelf te ervaren wat de bellicon voor haar kon betekenen.

Tags:
Tips om hoge bloeddruk te verlagen én te voorkomen
16.03.2016
Wanneer je last hebt van (te) hoge bloeddruk is het voor je algehele gezondheid bijzonder belangrijk om de bloeddruk te verlagen. Er zijn meerdere mogelijkheden om dit voor elkaar te krijgen. Wanneer je bloeddruk ZEER hoog is, dan is het raadzaam om een arts te consulteren. De bloeddruk moet snel omlaag worden gebracht, hierbij zal je arts waarschijnlijk medicijnen voorschrijven. Belangrijk is ook om je leefstijl aan te passen om een gezonde bloeddruk te krijgen. Probeer zoveel mogelijk gezonder te eten en meer te bewegen en te ontspannen.