Beter in balans

Vind uw evenwicht

In het leven zoekt u voortdurend naar de juiste balans. U wilt evenwichtig zijn en letterlijk stevig op uw benen staan. Train daarom op een bellicon® mini-trampoline, hoe jong of oud u ook bent. Niet alleen maakt dit het alledaagse leven aangenamer, het voorkomt ook blessures. Bovendien worden valpartijen - en de daaruit voorkomende verwondingen - vaak veroorzaakt door een gebrekkig evenwichtsgevoel.

Topsporters weten hoe belangrijk een goede balans is voor elke lichamelijke activiteit. Juist daarom maken zoveel sporters gebruik van de bellicon® mini-trampoline. Trampolinespringen verbetert uw balans en coördinatie en is de beste training voor uw hele lichaam.

Balans en evenwicht trainen

De voetjes van de vloer

Zachte mat, stevige spieren

Complete fitness training


De grond is vaak veel te hard om lekker op te trainen. De flexibile mat van de bellicon® mini-trampoline is niet alleen een stuk aangenamer, het is ook beter voor uw lichaam. Met elke sprong geven de kleine hersenen en het binnenoor een signaal af naar uw spieren, waarna ze zich stabiliseren.

Terwijl u aan het springen bent, versterkt u dus ongemerkt uw volledige spierstelsel. Daarvan profiteren vooral de grote spiergroepen in uw romp en onderlichaam, benen en heupen, die cruciaal zijn voor uw evenwichtsgevoel.

Neem het van ons aan: met een training op een bellicon® mini-trampoline bent u van top tot teen beter af!

Lichaam en geest in balans

Voor een goede balans moet u uw hoofd erbij houden. Uw kleine hersenen zorgen er namelijk voor dat u niet omvalt. Net als uw andere grijze cellen is het cerebellum in staat om te leren. En dat merkt u tijdens het springen. Het vergt waarschijnlijk enige oefening, maar uiteindelijk zult u in het dagelijks leven veel baat hebben bij de betere houding en stabiliteit die u op de bellicon® mini-trampoline heeft aangeleerd.

Trainen op de bellicon® mini-trampoline is ware hersengymnastiek. Dat is belangrijk, omdat de kleine hersenen bepaalde leerfuncties en andere cognitieve activiteiten regelen. Volgens dr. Irvine Mason (American Board of Psychiatry and Neurology) zorgt een beter evenwichtgevoel bovendien voor een beter reactievermogen. Uiteindelijk kunt u zich gemakkelijker concentreren en verbeteren uw cognitieve vaardigheden als lezen, schrijven en inzicht.

De bellicon® mini-trampoline traint dus niet alleen uw lichaam, maar ook uw geest!

(TIP: Richt tijdens het springen uw blik op een vast punt op ooghoogte aan de andere kant van de kamer voor een betere balans en houding.)

Lichaam en geest in balans dankzij de bellicon® mini-trampoline
Versterk uw spieren voor een optimale houding

Stevig op de benen


Jaarlijks melden duizenden Belgen zich op de spoeddienst nadat ze zijn gevallen. Veel van dit soort valpartijen zijn te voorkomen met oefeningen op de bellicon® mini-trampoline, omdat u daarmee uw balans en rompsterkte verbetert. Zo blijft u lening, flexibel en gemakkelijker op uw benen staan als u eens uit evenwicht wordt gebracht. U zult zelfs minder snel uitglijden op ijs of een andere gladde ondergrond.

Ook de medische wetenschap ziet de bellicon® mini-trampoline helemaal zitten. Onze mini-trampoline wordt onderzocht door dr. Dieter Breithecker, directeur van BAG, een Duitse organisatie die zich inzet voor een betere houding en meer beweging. Hij concludeerde dat de bellicon® mini-trampoline de gewrichten ontziet, terwijl de complexe spierinteracties - die relevant zijn voor houding en balans - optimaal worden getraind.

TRAINEN OP blote voeten

Natuurlijk zonder schoenen

De voeten willen ook wat. Dat weten we bij bellicon®. Daarom hebben we ervoor gezorgd dat het geweven oppervlak van onze springmat prettig, stabiel en veilig aanvoelt. Dat is vooral merkbaar als u op blote voeten springt. Uw voeten en enkels worden extra ondersteund, zodat u steviger op uw benen staat. Bovendien voelt u met blote voeten beter waar de naden - en dus de rand - van de mat zich bevinden.

Natuurlijk is het niet verplicht om op blote voeten te trainen. Bij voet- of enkelproblemen is het dragen van schoeisel zelfs aan te raden. Probeer ook eens om andere delen van uw voet te gebruiken om uw balans te verbeteren. Door op uw tenen te staan bijvoorbeeld, verstevigt u uw enkel en kuiten.

Maar of u nu schoenen draagt of niet: de bellicon® mini-trampoline staat altijd garant voor een veilige en leuke work-out!

Trampolinespringen op blote voeten
Veiligheidssteunen voor de bellicon® mini-trampoline

Houvast tijdens het springen


Het verbeteren van uw evenwichtgevoel is vaak gewoon een kwestie van durven. We begrijpen echter dat dit niet voor iedereen zo vanzelfsprekend is.

Vertrouw dan op onze veiligheidssteunen, die gemaakt zijn van hetzelfde hoogwaardigde staal als het frame van de bellicon® mini-trampoline. Deze zijn los verkrijgbaar of per twee. Zo kan u profiteren van alle voordelen van de bellicon®, ook als uw evenwichtsgevoel, gezondheid of kracht wel wat ondersteuning kunnen gebruiken.

Breng uw leven, gezondheid en fitheid in balans met de bellicon®: de beste mini-trampoline ter wereld.

De geweldige trainingen op de bellicon® verbeteren uw balans

Een dertig minuten trainingsprogramma voor mannen met Jordan Brown van Sixpax in Chicago, video play symbol

30 minuten gevorderde training voor mannen met Jordan Brown, Sixpax

Een groepsles op de bellicon met Fayth Caruso van Sixpax in Chicago, video play symbol

Sixpax groepsles op de bellicon

Een 6 minuten power training met Remy Draaijer uit JustBounce, video play symbol

6 minuten power training op de bellicon