Cardiotraining voor een gezond hart

Springen is goed voor de bloedsomloop

Een snelle, leuke en gemakkelijke cardiotraining, dat wil toch iedereen? Daarom is bouncen op een bellicon® mini-trampoline zo ideaal. In een mum van tijd worden uw hart- en bloedvaten optimaal gestimuleerd en u geniet er elke minuut van.

Door de speciaal ontworpen en zeer rekbare elastieken van de bellicon® mini-trampoline worden uw hart en andere spieren perfect getraind, zonder daarbij uw gewrichten bovenmatig te belasten. Omdat er heel veel verschillende trainingsvormen zijn voor de bellicon®, zijn saaie oefeningen voorgoed verleden tijd!

Een jonge dame doet een cardiovasculaire training op de bellicon mini-trampoline

Beter dan LOPEN

De wetenschap staat achter trampolinespringen

bellicon groepsles, bellicon training

Trampolinespringen is een betere training dan hardlopen. Uit het NASA-onderzoek blijkt dat springen op een mini-trampoline de beste manier is om de hartslag onder controle te krijgen, de zuurstofopname te optimaliseren en de spieren te versterken.

Hoewel er bij trampolinespringen meer energie wordt verbrand, vinden testers het minder vermoeiend dan joggen en kunnen ze het langer volhouden. Boven worden de knieën, de gewrichten en het kraakbeen veel minder belast dan bij het hardlopen. Toen testers werden gevraagd naar hun voorkeur, waren ze duidelijk: de mini-trampoline!

Lees meer over het NASA-onderzoek

Fitness expert Ashley Borden bevelt de bellicon® minitrampoline aan, video play symbol

Fitness-expert Ashley Borden over de voordelen van cardiotraining op de bellicon®

Wat is cardiotraining?


Aerobic- of cardiotraining is een fysieke activiteit met een relatief lage intensiteit die vooral gericht is op de aerobe energieproductie. Aerobic betekent letterlijk "leven in de lucht" en houdt in dat er tijdens oefeningen energie wordt aangemaakt door de verbranding van zuurstof (de aerobe stofwisseling).

Activiteiten met een lichte tot gemiddelde intensiteit zijn langer vol te houden als er sprake is van voldoende aerobe stofwisseling. Deze intensiteit moet tussen de 60 en 85% van de maximale hartslag liggen.

Rustig aan

U hoeft niet tot het gaatje te gaan

Natuurlijk zijn we erg blij dat topsporters zo enthousiast zijn over de bellicon® mini-trampoline. Maar wat we nog fijner vinden, is dat we mensen van alle leeftijden met zoveel plezier zien trainen!

De ontspannende - en vooral leuke - oefeningen op de bellicon® zijn ideaal voor mensen die wel fit willen zijn, maar niet direct voor Olympisch Goud willen gaan. Uit recent onderzoek van Duke University in Amerika blijkt dat kortere trainingen met een lagere intensiteit veel geschikter zijn om in vorm te komen, de bloeddruk en de bloedsuikerspiegel te verlagen, vet te verbranden en de cholesterol onder controle te houden. Het is dus niet nodig om voortdurend met een vinger aan de pols uw hartslag te controleren. Zolang u nog een normaal gesprek kunt voeren, zit u helemaal goed!

De bevindingen van Duke University komen overeen met de aanbevelingen van de Britse en Amerikaanse hartstichtingen. Zij adviseren een aerobic-training van 150 minuten per week, met een gematigde intensiteit en verdeeld in sessies van minimaal 10 minuten. Wij bij bellicon® sluiten ons hier graag bij aan. Ook wij vinden dat trainen een ontspannend en prettig onderdeel van uw dagprogramma moet zijn.

Cardiotraining op de bellicon® mini-trampoline

De keuze van de kampioenen

Het beste ontwerp, de beste resultaten

Professioneel bokser Darren Barker beveelt de bellicon® aan,

Professioneel bokser Darren Barker over zijn training met de bellicon®


Met de bellicon® mini-trampoline komt u tot ongekende resultaten. De Britse bokser Darren Barker kan erover meepraten. Voor het titelgevecht in het middengewicht van de International Boxing Federation trainde hij op een bellicon®, en niet zonder resultaat: hij werd wereldkampioen!  En dat terwijl er geen enkele sport zo veeleisend is als boksen, omdat er zowel kracht, techniek, snelheid en uithoudingsvermogen voor nodig is.

Bekijk de video en ontdek de revolutionaire trainingsmethoden die Darren's coach Wayne Leal gebruikte om tot deze ongekende prestatie te komen.

Geweldige trainingen voor het hele lichaam op de bellicon®

Een groepsles trainingsfilmpje met Fayth Caruso van Sixpax in Chicago, video play symbol

Sixpax groepsles op de bellicon

Een 25 minuten workout video voor gevorderden clip door Jordan Brown van Sixpax in Chicago, video play symbol

25min - bellicon workout voor mannen door Jordan Brown, Sixpax

bellicon 25 minuten workout voor gevorderden video clip door Katherine and Kimberley Corp from New York, video play symbol

bellicon 25 minuten workout voor gevorderden