Meer power

Ontdek al uw krachten

Bij elke sprong op een bellicon® mini-trampoline ervaart u zowel gewichtloosheid als extreme zwaartekracht. Uw spieren reageren hierop door zich eerst aan te spannen en vervolgens te ontspannen. Op deze manier worden ze op een natuurlijke en efficiënte manier versterkt. En omdat alle spieren worden aangesproken profiteert uw hele lichaam van de gezonde en revitaliserende effecten!

De extreem rekbare elastieken en matten van de bellicon® mini-trampoline zijn speciaal ontwikkeld voor een lage en gelijkmatige belasting. Er komt minder druk te staan op uw gewrichten dan bij andere trampolines, terwijl u toch uw hele lichaam traint. U voelt het verschilt en ziet het resultaat.

Krachttraining op de bellicon® mini-trampoline
Coretraining op de bellicon® mini-trampoline

EEN STERKE CORE DANKZIJ DE BELLICON®

Telkens opnieuw worden we gewezen op het belang van een sterke core (romp). Terecht, want de spieren in het bovenlijn, het bekken, de heupen en de rug sturen vrijwel alle bewegingen in ons lichaam aan. Bovendien zorgen ze voor stabiliteit en verplaatsen ze energie naar de armen en benen. Een sterke core is essentieel voor topsporters, dansers en andere mensen die voor hun beroep afhankelijk zijn van een fit lichaam. Maar ook als u geen topsporter bent heeft u uw spieren dagelijks nodig! Wanneer uw romp niet sterk genoeg is zijn zelfs de eenvoudigste bewegingen te zwaar en te vermoeiend. Dit leidt ook vaak tot een verkeerde houding, waardoor u vatbaarder bent voor pijn in de onderrug en andere letsels.

De bellicon® mini-trampoline is ideaal voor het trainen van uw romp. Om tijdens het springen op het meeverende matoppervlak in balans te kunnen blijven, worden uw buik-, rug-, zij- en bekkenspieren automatisch aan het werk gezet. Het resultaat is een beter getrainde en sterkere romp.

Verbeter uw stofwisseling

Calorieën verbranden tijdens het slapen, eten of TV kijken? Dat lijkt onmogelijk, maar met een bellicon® mini-trampoline kan het wel!

Een gemiddelde training op de bellicon® mini-trampoline duurt slechts 10 tot 40 minuten, maar daarna draait de stofwisseling nog tot 24 uur lang op volle toeren. Tijdens deze periode blijft uw lichaam in een hoger tempo suikers en vetten afbreken, zuurstof produceren en spieren opbouwen. En dat terwijl u ondertussen alweer met andere dingen bezig bent. Gebruik uw bellicon® dus elke dag, zelfs als u maar een paar minuten de tijd heeft. Zelfs na wat korte oefeningen tijdens het televisiekijken of tussen twee vergaderingen door kan uw lichaam er weer voor langere tijd tegenaan.

U verbrandt sneller calorieën als u traint op een bellicon® mini-trampoline. Bij een lichaamsgewicht van 75 kg verbrandt u in een half uur joggen 175 calorieën. Met dezelfde oefeningen op een bellicon® verbrandt u maar liefst 205 calorieën!

Trainen op een bellicon® mini-trampoline is een complete lichaamstraining, die ook uw hart en longen versterkt en de spiervorming ondersteunt.

Een verbeterde stofwisseling dankzij de bellicon® mini-trampoline
Optimale spiertraining met de bellicon trampoline

Goed - beter - bellicon®

Training zonder risico

De plyometrische oefeningen is een sprongtraining die vaak wordt gebruikt om de sprongprestaties te verbeteren. Op en van een platform springen verhoogt de contractiesnelheid van de spieren, wat zorgt voor meer explosiviteit. Topatleten begonnen ermee, maar ondertussen heeft iedereen de sprong naar de plyometrische oefeningen gewaagd. Deze trainingsvorm wordt zelfs aanbevolen door de 'American Council on Fitness' en de Britste 'Strength and Conditioning Association'.

Een dergelijke intense training verbetert de kracht, de coördinatie en het reactievermogen. Tegelijkertijd kan het echter een zware wissel trekken op het lichaam. Dankzij het ontwerp van de bellicon® mini-trampoline worden de gewrichten en gewrichtsbanden tijdens het springen minder belast. Zo profiteert u optimaal van de voordelen van plyometrische oefeningen, zonder dat u er later last van krijgt!

Het positieve van negatieve training

U zou het misschien niet verwachten, maar een 'negatieve' training is minstens zo goed voor u als een 'positieve'. Een negatieve of excentrische contractie betekent dat de spieren onder spanning in lengte toenemen, bijvoorbeeld wanneer u een halter laat zakken bij een biceps training. Het optillen van de halter is de positieve of concentrische beweging, waarbij de spieren korter worden.

Excentrische oefeningen kosten minder energie dan concentrische. Daarom kunt u veel meer gewicht vasthouden en laten zakken dan u kunt heffen. Door de grotere spanning worden spieren efficiënter afgebroken en opnieuw opgebouwd. Van een negatieve training wordt u ook minder moe dan van een positieve. Omdat de stofwisseling tot wel 9% wordt versneld voelt u zich uren na de training nog steeds veel energieker.

Op de bellicon® mini-trampoline is uw opgaande beweging een positieve oefening. Tijdens het neerkomen vindt er een negatieve contractie plaats. Zo snijdt het mes aan twee kanten. Bovendien voorkomt u door het speciale ontwerp van de bellicon® blessures door overbelasting en kunt u sneller herstellen.

Concentrische en excentrische bewegingen

Geweldige trainingen voor het hele lichaam op de bellicon®

Een zes minuten power training op de bellicon met Remy Draaijer, video play symbol

6min - "Power training" op de bellicon

Een 30 minuten gevorderde training voor mannen met Jordan Brown van Sixpax in Chicago, video play symbol

25min - bellicon training voor mannen met Jordan Brown, Sixpax

Een tien minuten core training op de bellicon met Fayth Caruso van Sixpax in Chicago, video play symbol

10 min - "Core training" op de bellicon