ontspannen en Minder stress

Zorgeloos trainen


Voor een perfecte lichamelijke conditie hoeft u niet altijd tot het uiterste te gaan. Sterker nog: het is juist erg belangrijk om voldoende rust te nemen na  inspanningen. Dat doen we op de eerste plaats door te slapen en te ontspannen, maar soms is het nodig om snel weer alert te zijn. Spring dan gewoon op de bellicon® mini-trampoline en even later kunt u er weer helemaal tegenaan!

Dat zegt ook de Harvard Medical School: "Een regelmatige aerobictraining is goed voor het lichaam, de stofwisseling, het hart en de geest. Het zorgt voor zowel inspanning als ontspanning, stimuleert ons en brengt ons tot rust. Het kan zelfs depressies en stress tegengaan."

Ontspan op de bellicon
Rustige oefeningen op de bellicon® mini-trampoline om te ontspannen

Een rustig begin van uw work-out

Warming-up

Het menselijk lichaam is niet direct in staat om topprestaties te leveren. Elke professionele sporter weet dat fysieke inspanning een zorgvuldige voorbereiding vergt. Een rustige opwarming op de bellicon® mini-trampoline maakt niet alleen de spieren, gewrichten en kraakbeen los, maar versoepelt ook uw schijven en wervels.

Bij de meeste oefeningen op de bellicon® mini-trampoline beweegt u uw armen en benen in tegengestelde richting of maakt u draaiende bewegingen met uw romp. Hierdoor versterkt u uw rompspieren, van uw buik tot aan uw borst.

Een rustig einde van uw work-out

Cool down

Na een training heeft uw lichaam meer behoefte aan zuurstof, suikers en voedingsstoffen. Het abrupt afbreken van uw work-out kan leiden tot een acute bloeddrukverlaging, krampen en problemen met uw hart- en vaatstelsel. Een goede cool down is daarom van het grootste belang.

Na een paar minuten op de bellicon® mini-trampoline is uw stofwisseling genormaliseerd en bent u weer helemaal klaar voor uw dagelijkse bezigheden. Bovendien maakt deze ontspannende activiteit uw spieren en gewrichten los en soepel.

Een work-out heeft pas echt effect na een goede cool down. Met een bellicon® mini-trampoline herstelt u sneller en bent u beter voorbereid op uw volgende training.

Herstel en coolingdown op de bellicon® mini-trampoline

Ontspannen na het werk

Stoom afblazen na een drukke dag

Relaxatie workout clip met Fayth Caruso, video play symbol

Ontspanningsworkout met Fayth Caruso (Engels)

Na een dag hard werken wilt u thuis waarschijnlijk het liefst languit op de zetel ploffen. Even ontspannen, gewoon lekker niets doen. Toch is beter om eerst nog even een paar minuten op de bellicon® mini-trampoline te springen. Het stimuleert de bloedtoevoer naar minder gebruikte spieren, maakt vaak belaste spieren los en activeert het vrijkomen van de kalmerende stof endorfine in de hersenen. Door uw aandacht te verleggen naar een fysieke taak verdwijnt de spanning van de dag als sneeuw voor de zon. Het is de manier om uw hoofd weer leeg te maken.

Wist u trouwens dat wij een speciaal concept hebben ontwikkeld voor meer energie, focus en productiviteit op het werk? Met bellicon® Workspace kunnen uw medewerkers op een leuke en laagdrempelige manier aan hun gezondheid werken.

Meer weten over bellicon® Workspace

Micro-ontspanning

Mooie momenten

Elke sprong op de bellicon® mini-trampoline geeft ontspanning. Elk moment dat u zweeft zorgt voor een zucht van verlichting. Dit klinkt misschien zweverig, maar voor uw lichaam is het heerlijk! Uw wervels ontspannen, worden uitgerekt en nemen opnieuw vocht op, allemaal op hetzelfde moment. Bovendien worden de kleppen van uw lymfesysteem geactiveerd, zodat het vocht beter wordt vastgehouden en het lichaam bij elke volgende sprong extra snel wordt gezuiverd.

Het lymfesysteem is verantwoordelijk voor een aantal samenhangende functies:

  • Het verwijdert interstitieel vocht uit weefsel.
  • Het absorbeert en transporteert vetzuren en vetten uit het spijsverteringsstelsel.
  • Het transporteert witte bloedcellen naar en van de lymfeklieren.
Stimuleer uw lymfesysteem op de bellicon® mini-trampoline

Eenvoudige en ontspannende work-outs op de bellicon®

Bounce je werkdag van je af op de bellicon met Fayth Caruso

Bounce je werkdag van je af op de bellicon

15 minuten workout op de bellicon video clip

15 minuten workout op de bellicon

Stretch oefeningen op de bellicon video clip

Stretchen op de bellicon