Osteoporose VERHELPEN 

Uw botten versterken door op-en-neer te springen? Het kan!

Op 11 november 2009 schreef de New York Times: “Hoe vreemd het ook klinkt: volgens de wetenschap is gewoon op en neer springen de beste lichaamsbeweging om de botten te versterken.”

  • Zonder voldoende beweging neemt de botdichtheid na verloop van tijd af
  • Door in te gaan tegen de zwaartekracht ontstaat er druk op de botten, en dat is nodig om de botdichtheid te verbeteren en in stand te houden
  • Trampolinespringen voorkomt de verergering van osteoporose en osteopenie

Op 11 november 2009 schreef de New York Times: “Hoe vreemd het ook klinkt: volgens de wetenschap is gewoon op en neer springen de beste lichaamsbeweging om de botten te versterken.”

afbeelding van een astronaut die op een bellicon© op de planeet mars springt

Laat uw botten sterker worden

Als de oefeningen op de bellicon® mini-trampoline correct worden uitgevoerd, ontstaat er precies genoeg druk op de botten om het aanmaken van nieuwe cellen te stimuleren. Deze nieuwe cellen vervangen de oude en nemen kalk op, waardoor ze harder worden. Hierdoor neemt de botdichtheid toe en worden de botten versterkt. Trainen op een bellicon® mini-trampoline is dus goed voor uw botten en gewrichten. Het op-en-neer bouncen, waarbij uw voeten niet van de mat afkomen, is voldoende om dit proces in gang te zetten.

Onze unieke elastiekvering zorgt er bovendien voor dat uw lichaam geleidelijk wordt opgevangen en er geen schokbelasting plaatsvind. Verzwakte botten en gewrichten worden zo ontzien, terwijl u toch kunt bewegen!

voorstelling van de normale botintensiteit en botintensiteit met osteoporose
voorstelling van de verschillende stadia van fysieke gezondheid van topvorm tot osteoporose

Onderhoud uw botten


Zonder goede voeding en voldoende beweging neemt de botdichtheid na verloop van tijd af. Dit kan onder meer leiden tot rugpijn, een gebogen houding of breuken. De zeer flexibele elastieken van de bellicon® mini-trampoline vangen de druk van de neerwaartse beweging op, waardoor er geen spanning ontstaat op de rug en de rugspieren.


Osteoporose en osteopenie

Osteoporose is een aandoening die de botdichtheid aantast. Hierdoor worden de botten zwakker en vatbaarder voor breuken. Hoewel het vooral voorkomt bij vrouwen vanaf middelbare leeftijd, manifesteert osteoporose zich ook bij mannen en in alle andere leeftijdsgroepen. In België lijdt ruim 3,7% van de bevolking aan osteoporose. Bovendien krijgt de helft van de vrouwen en een op de vijf mannen van 50 jaar of ouder te maken met botbreuken omdat hun botten broos zijn.

Doctor Liebell talks about bellicon, Osteoporosis and Osteopenia, video play symbol

Dr. Donald Liebell, M.D., about Osteoporosis and Osteopenia and exercising on the bellicon

MET DE BELLICON® MAAKT UW GEZONDHEID EEN REUZENSPRONG

Met elke sprong ervaart u gewichtloosheid, met elke daling vier keer de normale zwaartekracht

Osteoporose verhelpen met oefeningen op de bellicon

Bij elke keer dat u op en neer gaat op de bellicon® ervaart uw lichaam tot wel vier keer zoveel zwaartekracht. En dat is goed nieuws voor uw botten. Het is precies die weerstand die uw botten nodig hebben om sterk te worden en te blijven. 

Door het succes van de bellicon® mini-trampoline bij het versterken van de botten besloot de Duitse wetenschapper dr. Joachim Schulz de gevolgen voor osteoporose te onderzoeken. Hij ontdekte dat de progressie van de aandoening na twaalf weken trainen op de bellicon® vrijwel tot stilstand was gekomen. Bovendien waren de coördinatie en reflexen van de patiënten aanzienlijk verbeterd, wat ook bijdraagt aan het voorkomen van breuken. Door structureel op de mini-trampoline te trainen wordt de botdichtheid dus gestabiliseerd.

Met trampolinespringen voorkomt u dus de verergering van osteoporose en osteopenie. Maar natuurlijk is het nog beter om het te voorkomen. Wacht daarom niet tot uw botten broos worden of de eerste tekenen van afnemende dichtheid vertonen. Investeer in uw gezondheid met een bellicon® mini-trampoline en u wordt beloond met een fit en gezond lichaam. Lees ook onze blogpost over osteoporose, waar we nog dieper op dit onderwerp ingaan.

Doe uw botten een plezier en spring op een bellicon® mini-trampoline!

Spring naar een nieuw fitness niveau. Bestel uw bellicon vandaag!