bellicon workspace

Zitten is het nieuwe roken.

Heftig? Ja! Het kan niet genoeg gezegd worden: wie onvoldoende beweegt, wordt eerder ziek: lichamelijk én geestelijk. En wie ziek is, wordt eerder beter door vooral te blijven bewegen.
 
Een zieke werknemer kost een werkgever gemiddeld 250 euro per dag, maar dit kan nog verder oplopen.
 
Dat lichamelijke activiteit belangrijk is voor je gezondheid was al bekend, maar het wordt steeds duidelijker hoe belangrijk. Zitten mag niet meer; dat is ongezond. Steeds meer blijkt zitten het nieuwe roken te zijn. Dat stelt professor Frank Backx, hoogleraar sportgeneeskunde aan het UMC Utrecht. 

We zitten op het werk echter steeds vaker en langer, terwijl recent onderzoek uitwijst dat het leidt tot diabetes, depressies en kanker. 
 
Wat verontrustender is: deze negatieve effecten zijn niet op te heffen door vijf keer per week een half uur per dag te bewegen, zoals de Nederlandse Norm Gezond Bewegen voorschrijft. Ook niet door drie keer per week te sporten, noch door ontspannen op een yogamatje te liggen. U kunt op uw hoofd staan of in uw vrije tijd de marathon lopen: de schade van excessief zitten is onomkeerbaar.
 


Met het bellicon Workspace concept bij u op kantoor kunnen u en uw collega's:

 • In korte tijd ontspannen;
 • De concentratie en creativiteit verhogen;
 • De houding verbeteren, en
 • Nieuwe energie opdoen!

een gezond kantoor

Reactie op het Workspace concept bij KPN

Het goede nieuws is dat stoelverslaving te genezen is. Niet door buiten werktijd als een gek te gaan sporten, want dat heft de nadelen van zitten niet op. Ook niet door de hele dag te gaan staan, dat vergroot weer het risico op 'sta-ziektes' als rugklachten en spataderen.
 
De oplossing moet niet zozeer buiten een werkdag worden gezocht – de gemiddelde Nederlander brengt 85 procent van zijn vrije tijd zittend door – maar ook zeker bínnen de werkdag. Meer beweegmomentjes gedurende de dag is het advies.
 
Momenteel worden er volop initiatieven gestart betreffende het nieuwe, ‘gezonde’ kantoor. Hier bevinden zich verstelbare zit-sta-bureaus en zijn er diverse, ‘slimme’ attributen, die werknemers onder hun werktijd kunnen gebruiken, om ook tijdens het werken, zich actief te kunnen bewegen. Men spreekt ook wel van innovatief kantoormeubilair. Want als dat soort producten voorhanden is, is de werknemer eerder geneigd deze te gebruiken. 
 

de bellicon®

Bewegen met plezier. Voor een gezond bedrijf.

bellicon op het werk met stabureau

Misschien heeft u weleens gehoord van desk-bikes of balstoelen. De bellicon® mini trampoline is een uniek product, wat zeker thuishoort in het rijtje van effectieve apparaten, die gezondheid van medewerkers aanzienlijk doet verbeteren. 
 
Bewegen op de bellicon® zorgt voor een gezond kantoor, wat leidt wel tot minder ziekteverzuim en tot een hogere productiviteit Bewegen op de bellicon® trampoline maakt u blij en zorgt voor lichamelijke en geestelijke fitheid. De bellicon® onderscheidt zich van andere minitrampolines door zijn soepele springmat en elastische elastiekringen in plaats van stugge metalen veren die een schokbelasting geven. 
 
De bellicon® is een kwaliteitsproduct (Made in Germany) en ooit ontworpen voor revalidatiedoeleinden, maar het is ook een uitstekend fitness apparaat. U ervaart een compleet nieuwe manier van bewegen, waarbij u de bewegingsintensiteit zelf kunt bepalen. Dit maakt de bellicon® geschikt voor jong en oud. De afzonderlijke elastiekringen zijn qua sterkte af te stemmen op uw lichaamsgewicht.

Bewegen op de bellicon® levert al na enkele minuten merkbare voordelen voor de gezondheid op. Door het herhaalde op-en-neer bewegen worden de spieren permanent aangespannen en ontspannen. Deze duw- en trekimpulsen versnellen de stofwisseling en zorgen voor een verbeterde doorbloeding van de weefselstructuur. Zodoende is ze ook een bijzonder werkzame training voor hart- en bloedvaten. Bovendien versnelt de pompwerking van de spieren de lymfekringloop, die ook medeverantwoordelijk is voor de afvoer van afvalstoffen en de versterking van het afweersysteem.

bellicon workspace

Eenvoudig en met plezier meer beweging op de werkvloer.

Enkele voorbeelden van het gebruik op het werk zijn:

 • De speciale bellicon Workspace 3 minuten reboost programma's. Verbetering van de bloedcirculatie, ontspanning en focus in slechts 3 minuten
 • Achter je sta-bureau op de bellicon werken
 • Staand rustig veren op de bellicon tijdens het telefoneren
 • Rustig ontspannend op en neer veren op een bellicon in de kantoorruimte
 • In cirkel ‘brainstormen
 • Voor leuk en speels gebruik
 • Bedrijfsfitness (diverse trainingsprogramma’s beschikbaar, voor elk niveau)

bewegen op kantoor voor hoge productiviteit

Moeiteloos in vorm. ook op de werkvloer.

Af en toe even bouncen gedurende de dag levert tal van gezondheidsvoordelen op:

productiever werken door beweging op kantoor

investering

Omdat elk bedrijf zijn eigen specifieke behoeftes heeft, wordt er per bedrijf afgestemd, hoe het concept van de bellicon® het effectiefst kan worden ingezet.
 
Bewegen op de bellicon® zorgt voor een gezond kantoor, wat leidt wel tot minder ziekteverzuim en tot een hogere productiviteit!
 
Wilt u meer weten over wat de bellicon® voor de gezondheid van uw medewerkers kan betekenen? Neem contact met ons op!

Vraag meer informatie aan voor uw kantoor

Spring naar een nieuw fitness niveau. Bestel uw bellicon vandaag!