FAQ

Welke plafondhoogte is noodzakelijk voor het gebruiken van de bellicon® trampolines?

Minimale plafondhoogte = uw lengte + 50 cm.

Wat onze trampolines zo speciaal maakt is de onvergelijkbare hoge elasticiteit als gevolg van de samenstelling van de bungee elastieken. Training op deze apparaten is dan ook heel anders dan op de conventionele trampolines waar u in de eerste plaats van de mat moet opspringen en bij de landing op de mat niet goed wordt gedempt, terwijl op onze apparaten de opwaartse sprong niet zo belangrijk is alswel de geleidelijke (vertragende) remmende werking na het neerkomen.

Zodra u op onze bungee elastieken trampoline stapt, zakt de springmat naar beneden. Vanuit dit uitgangspunt kunt u dan beginnen met op-en-neer veren. Tijdens het inveren zakt u diep in de mat en zelfs tijdens intensieve oefeningen kom je nauwelijks boven het frame uit.

Onze trampolines hebben een totale hoogte van ca. 35 cm en zelfs tijdens intensief trainen, komt u maar ongeveer 10 cm boven het frame. Als richtlijn kunt u dan ook bovenstaande formule gebruiken voor de minimale noodzakelijke hoogte van het plafond. Theoretisch gezien, is het mogelijk hoger te springen op onze trampolines, maar dit kan leiden tot onnodige overbelasting van de gewrichten en verhoogde slijtage van de bungee elastieken.

Wat is de garantie periode op bellicon® producten?

 Wanneer u een bellicon® product aanschaft, dan schaft u een product aan van onvergelijkbare en premium kwaliteit. Hierdoor is het voor ons geen probleem om onze trampolines te voorzien van een garantieperiode die de wettelijk verplichte garantie periode overschrijdt.  

De garantie periode op de onderdelen van de trampoline zijn als volgt:

  • 5 jaar op het roestvrij stalen frame (bellicon® premium)
  • 3 jaar op het stalen frame met een zwarte poedercoating  (bellicon® classic)
  • 3 jaar op de springmatten en de rubber doppen 
  • 6 maanden op de elastiekringen bij thuisgebruik 
  • 3 maanden op de elastiekringen bij commercieel gebruik 
  • 3 jaar op de steunen 
  • 6 manden op framekussens 

De garantieperiode voor onze klanten start op de dag van aankoop, bewaar uw factuur zorgvuldig, dit is namelijk uw bewijs van aankoop.

Wij produceren en assembleren onze trampolines volgens de hoogste kwaliteitseisen. Desondanks, kunnen wij fouten niet geheel uitsluiten. Wanneer u schade aan de materialen van de bellicon® aantreft binnen de garantieperiode, neem dan alstublieft direct contact met ons op. Wij streven ernaar het probleem zo snel en efficiënt mogelijk op te lossen.

In het geval van schade, stuurt u ons dan alstublieft niet de goederen retour zonder eerst contact met ons op te nemen, dit om onnodige transportkosten te vermijden.


Hoe lang gaan de elastiekringen mee?

De elastiekringen zijn zo elastisch omdat ze zijn gemaakt van natuurlijk rubber. Dit is waarom een rek tot 300% kan worden bereikt. Gelijk aan gebruik van autobanden, is het slijten van de elastiekringen een gevolg van het continue oprekken en door de wrijving die daardoor ontstaat met de rand van de trampoline. Op een gegeven moment is het essentieel om ze te vervangen. Wij staan garant voor minimale houdbaarheid van 6 maanden.

De slijtage van de elastiekringen is te wijten aan verschillende factoren:

1. Gebruikers gewicht
Hoe zwaarder je bent, hoe meer gewicht de elastieken ringen moeten doorstaan. Om ervoor te zorgen dat iedereen, licht of zwaar, een zelfde en even zachte schommel beweging ervaart, zijn er verschillende elastiekring sterktes beschikbaar (ingedeeld naar gewicht):

Zacht: tot 60 kg lichaamsgewicht
Medium: 60 - 90 kg lichaamsgewicht
Sterk: 90 - 120 kg lichaamsgewicht
Extra sterk: 120 - 150 kg lichaamsgewicht
Ultra sterk: 150 - 200 kg lichaamsgewicht

2. Intensiteit van de sprong
Hoe hoger je springt, hoe groter de impact op de elastieken ringen is. De wens bij het gebruik van de bellicon, te stuiteren en omhoog ‘geschoten’ te worden, is begrijpelijk want het is zo leuk. Bij het gebruik van de bellicon kun je al positieve effecten bereiken door simpelweg te veren waarbij de voeten in contact met de mat blijven.

3. De gemiddelde levensverwachting
Hoe vaker de bellicon dagelijks wordt gebruikt, hoe sneller de elastiekringen slijten. Professionele gebruikers zoals fitness clubs, personal trainers en fysiotherapie praktijken vertonen een hogere mate van slijtage dan de enkele gebruiker.

Tip: Als u af en toe de elastiekringen iets verschuift dan zullen ze niet continu wrijven tegen dezelfde plek. Dit kan de houdbaarheid verlengen.


Mijn man weegt 85 kg en ik week 50 kg, welke elastieksterkte moet ik nemen?


Heel vaak wordt ons gevraagd: "welke elastiekring sterkte is de juiste voor mij? Ik weeg 58 kg, mijn man weegt 85 kg en de kinderen ongeveer 30 kg."

Wanneer meerdere mensen met verschillende gewichten gebruik willen maken van dezelfde bellicon, dan moeten ze uitgaan van de zwaarste persoon, zodat niemand tijdens het bouncen de vloer raakt.

In ons voorbeeld hierboven, zou de aanbevolen elastiek ring sterkte dus 90 kg zijn.

Mocht de man van 85 kg echt hoog willen bouncen (met de voeten 30 cm of meer boven de trampoline mat) dan adviseren wij de 120 kg elastiekringen.

Kan ik mijn bellicon® retourneren indien deze niet bevalt?

Volgens onze huidige algemene voorwaarden is de deadline voor het retourneren van de bellicon® verplicht gesteld op 14 dagen na aankoop. Goederen kunnen alleen onbeschadigd en in haar originele verpakking worden geretourneerd


Is de bellicon® minitrampoline water bestendig?

Bij voorkeur is het beter om de bellicon® minitrampoline niet voor lange periodes buiten te laten staan. Gedurende een training kan het prima. Het frame van de bellicon trampoline is gemaakt van gelakt staal en dus spatwaterdicht, maar niet weersbestendig.

Mocht u kiezen voor de premium editie van roestvrij staal, dan kunt u uw bellicon met een gerust hart vaker buiten gebruiken.. 


Wat moet ik doen als ik duizelig wordt op de trampoline?

Als gevolg van de wankele ondergrond, kan duizeligheid optreden. Dit verdwijnt meestal al na de tweede of derde keer, maar we raden aan als dit in het begin gebeurt slechts maximaal 10 minuten te bouncen en afhankelijk van hoe u zich voelt de oefeningen langzaamaan te intensiveren. 


Is het verstandig om op de bellicon® trampoline te bouncen tijdens zwangerschap?

Elke zwangerschap is anders, hierdoor kunnen wij deze vraag niet eenduidig beantwoorden. Wij adviseren u om hiervoor contact op te nemen met uw gyneacoloog. 


Is bouncen op de bellicon® trampoline goed voor mijn rug?

Jazeker, bewegen op een bellicon® minitrampoline heeft een positief effect op uw rug en tussenwervelschijven. De bellicon®  trampoline wordt aangeraden door de organisatie "Aktion Gesünde Rucken" (Actie voor een Gezonde Rug, AGR), de Duitse federale organisatie voor rug verzorging, de AGR heeft ook haar officiële AGR-zegel van goedkeuring aan de bellicon® toegekend. 


Zijn bellicon® trampolines geschikt voor kinderen?

Vooral kinderen houden van mini trampolines en eenmaal erop, dan zijn ze er moeilijk weer af te krijgen! Kinderen hebben zo veel plezier op de zeer elastische apparaten, het is een geweldige manier voor ze om stoom af te blazen!

Tegenwoordig lijden kinderen aan een gebrek aan lichaamsbeweging, hoewel een sterke drang om te bewegen natuurlijk in hun zit. Het voor een lange tijd op school moeten zitten, onaantrekkelijk sportieve mogelijkheden en afleiding door middel van de computer en televisie dragen allemaal bij aan een gebrek aan lichaamsbeweging. Kinderen zijn om twee redenen dol op de zeer elastische bellicon mini trampoline: het is erg uitdagend en ze vinden het erg leuk om te springen. Het helpt het lichaam om voldoende te bewegen, voorziet het lichaam van zuurstof reserves, traint de coördinatie en beweging, verhoogt de stofwisseling en houdt daarmee het lichaamsgewicht in balans. Daarnaast bent u evenwichtiger en voelt men zich meer ontspannen.

Om veiligheidsredenen wordt een frame kussen aanbevolen voor kleine kinderen, zodat ze niet kunnen glijden en zich bezeren bij het bouncen.

Is de bellicon® geschikt voor senioren?

Door te oefenen op de minitrampoline kunnen senioren voordeel behalen als het gaat om meer zekerheid bij het lopen. Hun balans wordt enorm verbeterd door deze oefening.

Het geeft u vitaliteit en kan worden beoefend vanuit huis. De onstabiele ondergrond van de mat zorgt ervoor dat uw evenwicht voortdurend word gecontroleerd. Deze coördinatie training is vooral van belang als preventie bij vallen. Het vermogen van de spieren om te reageren verhoogt en het helpt het lichaam zijn reflexen te gebruiken wanneer het bijvoorbeeld glad is en bij andere gevaren. Dit is vooral gunstig voor senioren.

De bellicon kan ook worden geleverd met een of twee steunen.

Zacht veren heeft een milde maar tegelijkertijd herstellend effect op de gewrichten. Oefenen op een trampoline is zelfs milder dan wandelen in het bos. Het is ook zeer aan te bevelen voor patiënten met gewricht en tussenwervelschijf problemen.


Kan ik de bellicon® gebruiken bij knieklachten?

Jazeker. Zorg altijd dat je niet over je grenzen gaat. Eenvoudig en rustig op en neer veren zonder met de voeten van de mat los te komen is voldoende om de stofwisseling in de weefsels van de knie te verbeteren. Raadpleeg hierbij een arts/therapeut/bewegingsdeskundige. 


Is veren op de bellicon® geschikt voor mensen met artritis?

Bij artritis wordt een beschadigd gewricht veroorzaakt door onjuiste druk/stress. Hierdoor is het belangrijk om matige sporten te kiezen waar zo min mogelijk druk wordt veroorzaakt op het gewricht. Voorzichtig veren/schommelen op bellicon mini trampoline is uitermate geschikt voor deze ziekte. Door de lange en vloeiende remweg van de elastieken, raden veel therapeuten de zeer elastische bellicon mini trampolines als therapie aan.