Expert Testimonials

Testresultaat: verbeterde lymfestroom met fluorscopie
Prof. Dr. Nele Devoogdt, Fysiotherapeut en Coördinator van het Lymfoedeem centrum KU Leuven

KU LEUVEN (Vasculair Centrum) 
Prof. Dr. Nele Devoogd

Om de effecten van bewegingen op de bellicon® op het lymfestelsel te testen, werd lopen op een harde ondergrond vergeleken met de bewegingen op de minitrampoline. Het doel van het experiment was om te testen of de lymfestroom hierdoor sneller geactiveerd wordt. Deze test werd uitgevoerd middels een fluorscopietest. De resultaten vind u hieronder.

De bellicon® helpt bij overgewicht, rugklachten en osteoporose
Dr. Maarten Klatte, arts voor voedingsgeneeskunde
"De bellicon helpt bij tal van lichamelijke klachten. Zo is het zacht op-en-neer bouncen op de bellicon bijvoorbeeld goed bij overgewicht, rug- en nekklachten, osteoporose, lymfe- en lipoedeem, artritis, enzovoort. Rugklachten verlichten met de bellicon De bellicon heeft een heel gunstig effect bij rugklachten omdat het een low-impact methode is. Dit betekent dat als we op de bellicon gaan staan, elke beweging die we maken wordt gebufferd. Dit komt door de enorme elasticiteit van de trampoline. Door de ophanging en het elastische vel, wordt elke beweging een softe beweging, de scherpe kantjes gaan er van af. Als je diezelfde beweging zal maken op een harde ondergrond, een vloer of buiten op straat, dan zouden de gewrichten en de tussenwervelschijven elke keer een klap krijgen. Dit vermijd je met de bellicon.
Effectieve preventie en met plezier
Andreas Sperber, chef fysiotherapie
"Sinds vele jaren werken we in de Schwarzwaldklinik Bad Rippoldsau met de zeer veerkrachtige bellicon. Zowel in het kader van een groepstherapie (met 13 toestellen in een kring), als van een individuele therapie kunnen we met deze innovatieve toestellen zeer effectief trainen. De deelnemers zijn in de wolken door de zachtheid en de dynamiek, door het gevoel van het swingen, de dynamische wissel tussen op en neer springen en de vele bewegingsmogelijkheden. Daarbij wordt bij het bouncen aanvankelijk de bouncemat niet verlaten, de voeten blijven veilig in contact met de mat.
De bellicon® is een goede vondst
Guus van der Meer, een pionier van de moderne vibratietraining
“Het merk bellicon®, maakt een groot verschil in vergelijking met andere minitrampolines die ik ken. Ik heb er één voor mezelf gekocht, voor thuisgebruik, en een groter aantal voor onze club, dus ik weet waar ik het over heb. Omdat de bellicon® zo goed is, is het effect van deze trampoline op het lichaam ook vele malen beter in vergelijking met andere trampolines. Het effect is zo subtiel en effectief, dat zelfs rugpatiënten met zware klachten, met behulp van speciale programma's snel herstellen en zelfs ongehinderd kunnen deelnemen aan onze lessen.
De bellicon® helpt de bekkenbodem regenereren
Gisela Schirmer, Fysiotherapeute en bekkenbodemspecialiste
Door het regelmatige bouncen op de zachte minitrampoline van bellicon verbetert de doorbloeding en het reactievermogen in de bekkenbodem. De cellen worden beter gevoed en u bent verplicht om te bewegen! Tal van vrouwen, die niet alleen met lichte bekkenbodem problemen kampen, maar ook vrouwen met een kwaal die op advies van de arts chirurgisch moet worden opgelost, hebben hun problemen door deze training compleet opgelost. Want ook hier geldt: gebruik je spieren, stimuleer je cellen of je kunt het vergeten! Of zoals men zegt: use it or lose it!
Turbo-oplader voor het lymfesysteem
Dr. Donald Liebell, chiropractor & anti verouderingsexpert
Als uw lymfe niet goed genoeg vloeien door het lichaam, raakt de lymfevloeistof giftig en krijgt uw lichaam een klap van haar eigen afval. Dit is het geheim: uw lymfevaten hebben uw hulp nodig om de lymfevloeistoffen te helpen bewegen door uw lichaam. Uw lichaam heeft namelijk geen eigen automatische 'pomp'. In tegenstelling tot uw cardiovasculaire systeem, waarbij uw hart het werk doet, heeft goede lymfestuwing lichaamsbeweging nodig en in het bijzonder de samentrekking van de spieren rondom het skelet. Er zijn kleine lymfe kleppen die samentrekken en ontspannen wanneer uw spieren in beweging zijn, maar er zijn weinig bewegingsmethoden dit dit effectief voor elkaar krijgen. Hier is dus waar bewegen op een trampoline in beeld komt. Het zachte op-en-neer bewegen op de bellicon® trampoline zorgt ervoor dat deze kleppen zicht makkelijk samentrekken en open en sluiten, en zo het lymfesysteem stimuleren. Het enige dat u hoeft te doen voor een turbo-boost van het lymfesysteem, is zachtjes op-en-neer bouncen zonder dat uw voeten los hoeven te komen van de springmat. In het trampoline jargon noemen we dit de «Health Bounce».
bellicon® voor een optimale training op alle leeftijden
Dr. Jean-Paul Pianta, preventiedeskundige
“In mijn ogen is de bellicon trampoline het beste product voor een doeltreffende duurtraining, want zo kan men de negatieve effecten van de zwaartekracht vermijden die bij het lopen en joggen altijd optreden. Regelmatige oefening met de bellicon levert een algemene verbetering op van tal van lichaamsfuncties. Degeneratieve veranderingen van het lichaam worden afgeremd, wat bijzonder positief werkt tegen vroegtijdige veroudering en het stijf worden.”
Tal van voordelen met bellicon® training
Paul Kaye, leraar en consultant bij Rebound Therapy UK

“Wij waren al een tijdje op zoek naar een minitrampoline die geschikt is voor mensen met een beperking, om deze te gebruiken als extra activiteit aanvullend op hun Rebound Therapy programma.

De meeste trampolines op de markt hebben een te harde of stugge bounce voor onze cliënten, maar toen we hoorden van de bellicon® en deze een tijd hebben geprobeerd, waarbij mensen met verschillende soorten van een lichamelijke beperking de mogelijkheid hadden deze te gebruiken. We merkten dat de bellicon® met zijn elastische elastiekringen, een langzame en zachte bounce geeft, een ideaal product is voor onze doelen.

Afbouw van bot vermindert dankzij bellicon®
Dr. Joachim Schulz, osteoporosis specialist
“Het schommelen op een superelastische trampoline baat het hele lichaam. Alles wordt getraind. Spieren, pezen, gewrichtsbanden en botten worden eenmaal tegen de zwaartekracht in licht samengedrukt en dan bij het omhoog gaan weer ontspannen. Het bouncen op de trampoline brengt bij de cellen van het organisme ook een soort trainingseffect teweeg. Na een studie met osteoporose patiënten konden wij aantonen dat de afbouw van botten gestopt werd door het springen op de minitrampoline. De coördinatie en de reflexen gaan duidelijk vooruit, ook dat voorkomt botbreuken en dankzij het trampolinespringen is de dichtheid van de botten gelijk gebleven.”
Gert von Kunhardt
Gert von Kunhardt, Gezondheid Senator van de Federale Vereniging van Preventie
„Op de zeer elastische bellicon® trampoline zie je alleen maar lachende gezichten. Dit hebben we onder anderen gezien op ons preventie-congres, waar de bellicon® zeer enthousiast ontvangen werd. Nadat ik in 1985 met pensioen ben gegaan als Sportraadslid van het leger, bood ik met mijn vrouw een reeks seminars voor de gestresste managers aan. Het viel op dat veel van de deelnemers last hadden van pijn in de rug en tussenwervelschijven, en hier ook medicatie voor innamen. In de eerste plaats was dit te wijten aan een chronische tekort aan lichaamsbeweging. We hielpen ze zo veel mogelijk meer beweging te krijgen in het dagelijks leven, zodat de mentale en fysieke prestaties weer zouden stijgen