De beweging is niet alleen leuk maar ook effectief

Gert von Kunhardt, senator gezondheid bij de Federale Vereniging van Preventie
Foto von Gert von Kunhardt

‘Op de zeer elastische bellicon® trampoline zie je alleen maar lachende gezichten. Dit hebben we onder anderen gezien op ons preventie-congres, waar de bellicon® zeer enthousiast ontvangen werd. Nadat ik in 1985 met pensioen ben gegaan als sportraadslid van het leger, bood ik met mijn vrouw een reeks seminars voor gestresste managers aan. Het viel op dat veel van de deelnemers last hadden van pijn in de rug en tussenwervelschijven. Dit was te wijten aan een chronisch tekort aan lichaamsbeweging. We hielpen ze om meer te bewegen in het dagelijks leven, zodat hun mentale en fysieke welbevinden omhoog zou gaan.’

‘Daarvoor hebben we de bellicon® gebruikt, een zeer elastische mini trampoline die voor veel plezier zorgt en tot een hoge trainingsdiscipline leidt. De beweging is niet alleen leuk, maar ook bijzonder effectief. De vertraging van de mat creëert een excentrische spiertraining, een impact op het lichaam die vergelijkbaar is met bergafwaarts lopen. Bovendien heeft dit apparaat nog vele andere positieve eigenschappen.

Mijn 20 redenen om de bellicon® te gebruiken

 1. Een mini trampoline is het enige fitnessapparaat waarbij de spinale schijven in het lichaam op een zachte manier een verticale houding bereiken.
 2. Door onwillekeurige aan- en ontspanning van de spieren (zwaartekracht) wordt niet alleen elke spier, maar ook elke cel geactiveerd.
 3. Hiermee worden zelfs de normaal 'onbereikbare'  bij- en microspieren geactiveerd
 4. Omdat geen spier aan de ontspanningsreflex kan ontsnappen, heeft het bouncen een groot effect. Na 15 minuten bouncen is elke spier ontspannen.
 5. Bouncen verhoogt de drainage van het lymfesysteem. De lymfatische pompbeweging wordt viermaal versneld.
 6. Hierdoor worden ook de sinussen geleegd.
 7. Het bindweefsel wordt versterkt waardoor spataderen worden voorkomen.
 8. Het neuromusculaire systeem (en alle verbindingen) wordt sterk gestimuleerd, waardoor je helderder van geest wordt.
 9. Bewegen op de bellicon® is een effectieve preventie van bijvoorbeeld osteoporose, zelfs om osteoporose te behandelen en botten te verstevigen. Doordat je tegen de zwaartekracht in beweegt verstevigen fosfaten en zouten de botten.
 10. De lange remweg (de excentrische efficiëntie) geeft een grote boost aan het metabolisme, die door geen enkele andere sport kan worden geëvenaard.
 11. De grootste winst ontstaat doordat het bouncen vooral goed is voor de gewrichten. De gewrichtsvloeistof kan de kraakbeenmatrix optimaal stimuleren.
 12. Datzelfde geldt voor de tussenwervelschijven. Deze worden door de verticale bouncebeweging optimaal gesmeerd, waardoor deze worden geregenereerd en opnieuw worden opgebouwd.
 13. Bij het bouncen ontstaat geen verzuring in het lichaam, wél een evenwicht in de vorming van melkzuur en de afbraak van lactaat. Hierdoor komt ook de vetverbranding op gang.
 14. Omdat de elastieken het gewicht opvangen, is het energieverbruik 40 procent lager dan bij joggen.
 15. Dit betekent dat de inspanning laag is en je niet per se hoeft te zweten.
 16. Toch verbetert de conditie sterk door het bewegen op een bellicon®.
 17. Doordat alle organen meer zuurstof  krijgen, gaat het afweersysteem erop vooruit.
 18. Al na 3 minuten bewegen op de bellicon® voel je je opgefrist.
 19. De continue coördinatietraining beïnvloedt uw balans en stabiliteit (valpreventie).
 20. Bovendien zorgt de schommelbeweging op de bellicon® voor veel plezier en blijft het trainen op de trampoline leuk.’


Gert von Kunhardt, senator gezondheid bij de Federale Vereniging van Preventie
Lindenweg 24
23714 Timmdorf (Bad Malente)
Telefon: 04523 990290

gert@kunhardt.de
www.kunhardt.de

Deel bericht