Gert von Kunhardt

Gert von Kunhardt, Gezondheid Senator van de Federale Vereniging van Preventie
Foto von Gert von Kunhardt

„Op de zeer elastische bellicon® trampoline zie je alleen maar lachende gezichten. Dit hebben we onder anderen gezien op ons preventie-congres, waar de bellicon® zeer enthousiast ontvangen werd. 

Nadat ik in 1985 met pensioen ben gegaan als Sportraadslid van het leger, bood ik met mijn vrouw een reeks seminars voor de gestresste managers aan. Het viel op dat veel van de deelnemers last hadden van pijn in de rug en tussenwervelschijven, en hier ook medicatie voor innamen.

In de eerste plaats was dit te wijten aan een chronische tekort aan lichaamsbeweging. We hielpen ze zo veel mogelijk meer beweging te krijgen in het dagelijks leven, zodat de mentale en fysieke prestaties weer zouden stijgen

Een tool die daardoor is gebruikt is de zeer elastische minitrampoline met elastieken ophanging, die tot grote vreugde en hoge trainingstrouw gebruikt werd. De beweging is niet alleen leuk, maar ook bijzonder effectief omdat de vertraging van de mat een excentrische spiertraining veroorzaakt, een impact op het lichaam die vergelijkbaar is met bergafwaarts lopen. Bovendien heeft dit apparaat nog vele andere positieve eigenschappen.

Mijn 20 redenen om de bellicon® te gebruiken:

 1. Een minitrampoline is het enige fitnessapparaat waarbij de spinale discs op een zachte manier een verticale houding bereiken. 
 2. Door onwillekeurige aan- en ontspanning van de spieren (zwaartekracht) wordt niet alleen elke spier, maar ook elke cel geactiveerd. 
 3. Hiermee worden zelfs de normaal 'onbereikbare'  bij- en microspieren geactiveerd.
 4. Aangezien er geen spier aan de ontspanning reflex kan ontsnappen, heeft het bouncen een groot effect. Na 15 minuten bouncen, is elke spier ontspannen.
 5. Door het bouncen verhoogd het lymfedrainage effect op het lichaam. De lymfatische pompbeweging wordt viermaal versneld.
 6. Hierdoor worden ook de sinussen geleegd.
 7. Het bindweefsel wordt versterkt waarmee spataderen worden voorkomen.
 8. Het neuromusculaire systeem (en alle verbindingen) wordt sterk gestimuleerd, waardoor je helderder van geest wordt.
 9. Bewegen op de bellicon® is een zeer effectief ter preventie van bijvoorbeeld osteoporose, zelfs ook om osteoporose te behandelen en botten te verstevigen. Doordat u tegen de zwaartekracht in beweegt kunnen fosfaten en zouten de botten verstevigen.
 10. Vanwege de lange remweg (excentrische efficiëntie) geeft dit een grote boost aan het metabolisme, dat bij geen andere manier van sporten zo groot is. 
 11. De grootste winst behaalt u met het feit dat  het bouncen in het  bijzonder ten goede komt aan de gewrichten. De gewrichtsvloeistof kan de kraakbeenmatrix optimaal stimuleren.
 12. Datzelfde geldt voor de tussenwervelschijven. Das Gleiche gilt für die Bandscheiben. Deze worden door de verticale bounce beweging goed voorzien van vloeistoffen die de tussenwervelschijven smeren, waardoor deze geregenereerd worden en opnieuw opgebouwd.
 13. Bij het bouncen ontstaat er geen verzuring in het lichaam, maar er ontstaat een evenwicht van de vorming van melkzuur en de afbraak van lactaat. Hierdoor komt ook de vetverbranding op gang.
 14. Omdat de elastische elastieken het gewicht opvangen, is het energieverbruik 40 procent lager dan bij joggen. De zuurstofomzetting met betrekking tot het bouncen is maar liefst 68 procent hoger dan bij wandelen.
 15. Dit betekent dat de inspanning laag is en je niet per se hoeft te zweten.
 16. Toch verbeterd uw conditie sterk met het bewegen op een bellicon®.
 17. Doordat er meer zuurstof wordt gevoerd naar alle organen, komt dit ten goede aan het afweersysteem. 
 18. Al na 3 minuten bewegen op de bellicon® voel je je opgefrist.
 19. De onwillekeurige balans en coördinatie training beïnvloed uw balans en stabiliteit (valpreventie).
 20. Bovendien zorgt de schommel beweging op de bellicon® voor veel plezier en een hoge trainingstrouw.


Gert von Kunhardt, Gezondheid Senator van de Federale Vereniging van Preventie
Lindenweg 24
23714 Timmdorf (Bad Malente)
Telefon: 04523 990290

gert@kunhardt.de
www.kunhardt.de

Deel bericht