Zacht bewegen op de bellicon® is de sleutel tot genezing na een trauma

Dr. Peter A. Levine, PhD in medical biophysics en trauma expert

’Ik raakte geïnteresseerd om te werken met de bellicon®, omdat je op een zachte en speelse manier mensen beetje bij beetje terug in hun lichaam brengt. Ik gebruik het als onderdeel van de behandeling. Ik raad het ook veel van mijn studenten aan om het in hun lesmateriaal te gebruiken, en aan cliënten om het thuis te gebruiken als een fijne manier om weer met zichzelf in contact te komen - op een fysieke manier.’

De zachte beweging is cruciaal
Wanneer een beweging hard is, zoals een trampoline met metaalveren, krijgt het lichaam een schok; het is bijna het gevoel van een whiplash. Dat is waarom de zeer elastische techniek van de bellicon® zo waardevol is. 

Veel mensen met wie we werken hebben ook een whiplash, en dat is een ander gebied waarvoor de bellicon® erg nuttig is. Wanneer je in een auto zit en iemand rijdt er vanachter bovenop, zet het lichaam zich op slot: het beschermt zich als het ware tegen een volgende klap.
Met de bellicon® kun je een beweging creëren waarbij je dezelfde spieren gebruikt met dezelfde neuromusculaire verbindingen, maar dan op een andere manier, Zo kun je de shock van de botsing neutraliseren.

Het werkt veel beter dan de meeste antidepressiva 
Ik werk veel met mensen die kampen met een depressie. Ook bij een depressie moet je iemand helpen om het energiepeil omhoog te brengen. Maar wel beetje bij beetje: gaat het te snel omhoog, dan worden mensen bang. De bellicon® is ideaal voor mensen om hun energiecapaciteit te verhogen. Op een bepaalde manier werkt het heel veel beter dan de meeste antidepressiva.’

(Dit is een transcript van bovenstaande video)

Dr. Peter A. Levine, PhD in medical biophysics en trauma expert
www.traumahealing.org

Deel bericht