De bellicon geeft mij verlichting

Pia

Mijn bellicon en ik

Een paar jaar geleden begon ik pijn in mijn been te krijgen. Ik heb allerlei onderzoeken gehad, ben bij neurologen, orthopeden en therapeuten, en kreeg zelfs zware medicijnen tegen zenuwpijn en een ruggenprik, maar niets leek echt te helpen. Ik bleef met heftige pijn in mijn been zitten. 

Toen ben ik toch weer eens naar de huisarts gegaan, om andere opties te overwegen. Daar bevestigde men dat het inderdaad wel eens mijn lymfsysteem kon zijn dat niet goed functioneerde. Daarom stuurde ze mij door naar de fysiotherapeut voor lymfdrainage. In april 2015 kwam ik bij Annette Mulder terecht. Er ging een wereld voor mij open. Alle klachten die ik had, waren nu te verklaren. Het was zowel een opluchting als een last, want het heeft toch een grote impact op mijn leven. Annette heeft me kennis laten maken met de bellicon. Zelfs na 1 keer daarop te hebben gestaan, voelde ik al verlichting in mijn lijf. 

Ik heb in mei zelf een bellicon aangeschaft, daar hoefde ik niet zo heel lang over na te denken. Want ondanks het grote bedrag dat die bellicon me kostte was het me dat wel waard. Mijn dag begint nu elke ochtend met springen op mijn bellicon. Als ik ‘smorgens opsta, is het net of ik al een halve marathon heb gelopen, zo moe ben ik. Traplopen is een probleem, omdat mijn benen zo zwaar aanvoelen. Maar als ik na slechts van mijn bellicon stap, voel ik me zoveel beter. Het geeft me heel veel verlichting.

In juli 2015 kwamen er ook de compressie kouden en Tinkfit bij. Ik haat ze, maar ik hou ook van ze, want het voelt zo fijn om ze aan te hebben. Alles bij elkaar, de behandelingen bij mijn fysio, de lymfdrainage, de compressiekleding, maar zeer zeker ook de bellicon heeft mijn leven een stuk fijner gemaakt. De pijn in mijn been, die af en toe best heftig kon zijn, maakte dat ik moeite had met lopen en niet kon slapen, ik kon mijn been niet stil houden van de pijn. De pijn is nu met meer dan de helft verminderd en als ik in beweging ben, soms zelfs helemaal weg.

Deel bericht