De bellicon is het proberen waard

Anne Kouer-Zanoni

Enige tijd geleden heb ik jullie mijn ervaring medegedeeld betreffende het vasthouden van de botminerale dichtheid. Er is sinds jaren bij mij de diagnose osteoporose gesteld. Ik wilde geen medicatie, hooguit enige supplementen en goede voeding. Ondanks al mijn bewegings activiteiten lukte het niet om het stabiel te houden. Dit is inmiddels wel gelukt d.m.v. het gebruik van de Bellicon. Verloren bot komt helaas niet terug. Wel is het heel belangrijk dat de snelheid van afname beperkt blijft. Mijn conditie is prima (bijna 67 jaar), geen problemen met discipline om te trainen, Nederland in Beweging, stevige wandeling, veel fietsen, veel trappen lopen en nog wat bewegingsoefeningen liggend uitgevoerd.

Dit alles terwijl ik lijd aan poli artrose, fibromyalgie en vele operaties ondergaan. Prikkelbaar darmsyndroom, maag en slokdarm problemen. Is nogal wat en toch blijft alles nog steeds mogelijk. Ik ben er van overtuigd dat zeker het gebruik van de Bellicon een bijdrage levert aan dit resultaat. Ik heb geen fysio therapie meer sinds lange tijd. In juli 2015 heb ik zeer ernstig handletsel en een gecompliceerde pinkfractuur opgelopen door dat iemand viel met een rollator boven op de hand. Ondanks dat er is afgeraden om gebruik van de Bellicon te maken ben ik toch al heel snel na 2 maal geopereerd te zijn aan het fractuur weer rustig gaan trainen. Ik heb wel enorm veel doorzettingsvermogen om te willen herstellen en ondanks dat de behandelaars en plastisch chirurg aangaven dat ik nooit meer helemaal zou herstellen en de hand en pink niet goed meer zou kunnen gebruiken, was de verbazing van allen heel groot dat dit wel degelijk het geval was. Ik kan inmiddels vrijwel alles weer. Een goede doorbloeding en een beetje eigenwijs zijn door toch te trainen en heel veel te oefenen met de hand is dit alles gelukt. Ook de enorme stress die op tijdens en na het ongeval kreeg werd minder na dat ik weer kon trainen.
 
Overigens moet ik nog nageven dat het gebruik van de Bellicon ook een zeer goede werking heeft op de darmen en de gehele stofwisseling (die soms wel iets te snel ging). Ik gebruik nu geen extra vezels meer en het gaat nu erg goed, als  aanvulling vind ik het belangrijk om alsnog te vermelden dat mijn evenwicht behoorlijk verbeterd is. Ik heb als extra op alle mankementen ook nog regelmatig aanvallen van Minière (dit geeft een enorm draaierig gevoel) het maakt tevens onzeker met lopen en andere activiteiten. Ook hiervoor is dus de Bellicon te gebruiken. Overigens is het bij het ouder worden van essentieel belang het evenwicht te blijven trainen. Hoe kleiner de val kans, des te minder botbreuken!
Ik ben van mening dat het voor elke aandoening, alle leeftijden, rangen en standen de moeite waard is om de Bellicon te proberen (en vol te houden). Na enige tijd zal men resultaat ervaren. 

Deel bericht