Een nieuwe manier van leven dankzij bellicon

Kristine B. 22.06.2017

Ik heb last van zware armen en benen sinds mijn late kindertijd, vroege jeugd. Daarbij horen hevige pijn, drukgevoeligheid en blauwe plekken. Bovendien had ik ook last van hevige rugpijn. Ik kwam veel aan, waardoor de symptomen telkens erger werden. Soms twee tot drie kilo binnen een paar dagen zonder dat ik meer gegeten had. Een klein beetje ervan verdween keer op keer, maar op een gegeven moment werd de toename groter en de afname steeds kleiner. Ik rende van dokter naar dokter. Ik kreeg telkens opnieuw hetzelfde te horen: "Afvallen, meer bewegen, minder eten". Dat sleepte zich jarenlang voort. Mijn klachten werden steeds groter. Waar ik ook heen ging, ik werd overal bekeken en beoordeeld. Ik leefde heel bewust: ondanks de vele beperkingen bewoog ik altijd veel en at ik gezond. Ik veranderde mijn dieet en er gebeurde nog steeds niets.

Op een gegeven moment werd duidelijk dat deze snelle gewichtstoename verband hield met overtollig vocht dat zich ophoopte in mijn lichaam. Niemand komt in drie tot vier dagen twee tot drie kilo aan. Ik heb twee kinderen en bij beide zwangerschappen viel ik tien kilo af zonder meer of minder te eten. Na beide zwangerschappen was mijn gewicht binnen zes tot acht weken weer terug op mijn normale gewicht. Als ik het zo schrijf, vraag ik me soms af waarom geen enkele dokter ooit op het idee is gekomen dat er iets mis met mij was. In de tussentijd stelde een vriend voor dat ik mij op lipoedeem moest laten controleren. Ik ging naar een dokter en zij stelde de diagnose van de ziekte. Ik was geschokt maar op de een of andere manier blij dat ik eindelijk een naam voor mijn probleem had. Ik werd vervolgens doorverwezen naar een specialist. Deze specialist zei daarentegen dat ik geen lipoedeem had en gaf me het adres van een voedingsdeskundige.

Voor mij stortte mijn wereld in. Wat moet ik nog meer doen? Ik at inmiddels bijna niets meer en dat al jarenlang. Ik was elke dag in beweging: ik fietste, ik wandelde vier tot zeven kilometer met onze hond, fitnessstudio, yoga. Niets hielp. Toen gebeurde vorig jaar het ergste. Ik was in het voorafgaande jaar erg ziek en was in drie weken tijd zeven kilo aangekomen. Ik kon nauwelijks nog kruipen. Mijn hele lichaam was opgezwollen. Toen ik aan het eind van het jaar weer gezond was, zei ik dat er iets moest veranderen.

Ik ging op internet op zoek naar methoden om mijn lymfestelsel eindelijk weer op gang te krijgen. En zo kwam ik bij jullie bellicon® terecht. Het klonk allemaal zo perfect, maar de prijs was erg hoog voor mij als jonge moeder. Na een lang gesprek met mijn man besloot ik de bellicon® te bestellen en ik gebruikte daarvoor ons spaargeld. Het was mijn laatste hoop: ik was op 29-jarige leeftijd volledig uitgeput, zowel fysiek als mentaal. De hoop was zo groot en ik werd niet teleurgesteld. Ik ben 181 cm groot en ik woog ondertussen 126,7 kilo. Ik begon de eerste dagen te bouncen en na slechts drie dagen merkte ik dat mijn armen heel licht werden. Ik was volkomen verbaasd. Voor het eerst in mijn bewuste leven kon ik een krant lezen, met mijn armen omhoog, zonder mijn armen op tafel te hoeven leggen. En na twee weken was ik bijna zeven kilo lichter. Ondertussen sprong ik op de bellicon®. Sindsdien train ik elke dag, want dat is het enige nadeel van de bellicon®: je kunt er niet mee stoppen ;-)

 Nu zijn er negen weken verstreken en ben ik een heel ander mens. Ik ben bijna zestien kilo lichter. Ik heb een nieuwe manier van leven die ik nooit eerder heb gekend. Ik ben niet meer moe, ik ben vol energie. Ik voel mijn hele lichaam en al mijn spieren weer. Ik ben zo dankbaar dat ik het nauwelijks onder woorden kan brengen. Ik had nooit verwacht dat ik dit succes zou hebben. Ik leef weer bijna pijnvrij. Ik heb mijn hele leven pijn gehad en nu dit. Ik wil zo graag dat het zo voor me doorgaat.

Deel bericht