vermindering lipoedeem

C. Visser

Ik heb lipoedeem aan boven- en onderarmen en boven- en onderbenen. Stadium 3. Doordat het decennia onbehandeld was, is het verergert naar lymf-lipoedeem  (in armen en benen). Bewegen is voor mij niet makkelijk. Door de pijn maar ook omdat ik mij onzeker voel bij het lopen en verlies soms mijn evenwicht doordat ik niet stevig sta. Sinds september 2015 heb ik een bellicon.

Ik ben begonnen met slechts 1x per dag een paar minuten bouncen. Meer lukte niet.Dat heb ik tot nu opgebouwd naar 2x per dag en sta er nu 2x per dag 10 minuten op!!

Ik bounce en doe TEGELIJKERTIJD arm oefeningen!

Dat had ik niet kunnen denken omdat ik in het begin echt heel veel wiebelde (veel moest corrigeren om te voorkomen dat ik zou vallen). Wat heeft het mij tot nu opgeleverd? Veel!

Ik kan eindelijk bewegen zonder pijn te krijgen. Ik voel mij zekerder als ik loop, het lijkt en voelt dat ik steviger sta. Ik voel mij stabieler, alsof ik meer evenwicht heb. Ik word blij van het bouncen! 

Door het bouncen heb ik gedurende de dag goede afvoer van vocht. Dat wordt niet meer 'verzameld'. En daardoor hoef ik er 's nachts niet meer uit om te plassen. Ik heb sinds jaren eindelijk weer een on-onderbroken nachtrust!!

Deel bericht