Voor de eerste keer sinds mijn diagnose ben ik weer sportief actief, zonder pijn

S.W. 05.02.2021

Wat 6 maanden geleden onmogelijk leek in mijn leven, is dankzij de bellicon®, werkelijkheid geworden. Het was niet zo eenvoudig om een sport te vinden die niet te zwaar is voor de gewrichten, die je kunt aanpassen aan je huidige gezondheidstoestand en ook nog eens leuk is. Ik heb niet alleen dat, maar ook een ongelooflijke variëteit bij de trampoline van bellicon® gevonden. Tegenwoordig varieer ik van normaal bouncen, evenwichtstraining, spiertraining zoals 'billen, benen, buik' en joggen tot stretching. Daarbij beweeg en mobiliseer ik mijn gewrichten, wat niet alleen buitengewoon goed is voor mijn lichaam, maar ook voor mijn geest.

Als mijn gewrichten niet zo goed aanvoelen, bounce ik gewoon lichtjes op de bellicon®. Niettemin worden daarbij mijn spieren geactiveerd en getraind. Ik ben ervan overtuigd dat het me in de toekomst maanden fysiotherapie en saaie oefeningen zal besparen. Want in vergelijking met vroeger is mijn evenwicht en lichaamsbewustzijn weer significant verbeterd met de training op de bellicon®.

Een combinatie van opwarming en stretching
Om vooral de pijn in mijn kniegewrichten te verminderen, ben ik begonnen mijn lichaam te stretchen . Alleen had ik niet de juiste sport om van tevoren mijn lichaam op te warmen. Dankzij de bellicon® is dit vandaag geen probleem meer: de opwarming (bijv. bouncen of joggen) warmt niet alleen op, maar motiveert me ook voor mijn aansluitende stretching-sessie. Met regelmatige stretching kon ik mijn pijn bijna volledig uitwissen en zelfs op de lange termijn grotendeels pijnvrij blijven. Dankzij de bellicon kan ik vandaag weer langere wandelingen maken. Ondertussen doe ik zelfs weer aan vechtsport, al was het maar voor mij thuis en aangepast aan mijn gewrichten. Maar het geeft me veel levenskwaliteit en voldoening terug.

Leuke bijwerkingen
 Ik werk op kantoor en zit het grootste deel van de tijd. Daarom bleef ik rugpijn hebben. Sinds ik met de bellicon® train, is mijn rugpijn bijna volledig verdwenen. Als ik na het werk op de bellicon® stap, kan ik me na een stressvolle dag ontspannen en alle stress wegbouncen. Zo keert mijn goede humeur snel terug.

Ik geef mijn bellicon® nooit meer af. Samen met een ontstekingsremmend dieet en in combinatie met regelmatige stretching is het mijn geheime wapen geworden om de controle over mijn lichaam en mijn ziekte terug te krijgen en zelfs te behouden.

Deel bericht