bellicon® springt eruit

Het elastiek maakt het verschil

5-elastiekringen van verschillende kleuren: oranje, groen, roze, zwart en zilver


Bij trampolines gaat het vooral om de vering. Bij bellicon® begrijpen we dat. Daarom werken we al sinds 1995 systematisch aan de verbetering van ons elastiekringsysteem. Vergelijk de bellicon® met andere minitrampolines en u zult het zien: ook wat de vering betreft springen we eruit. 

Appels met peren

Een vergelijking tussen trampolines met staalveren en de bellicon®

Een man vergelijkt de bellicon® minitrampoline met elastieken en de ouderwetse metale veren trampolines, video play symbol

De bellicon® in vergelijking met andere minitrampolines

Het belangrijkste verschil is eenvoudig te zien en te horen. Terwijl conventionele minitrampolines gebruik maken van harde, piepende metalen veren, beschikt de bellicon® over een zeer geavanceerd veringssysteem. De door ons gepatenteerde elastiekringen zorgen voor een totaal ander 'springgevoel', dat u moet voelen om het te kunnen geloven.

Onze uiterst rekbare elastiekringen zorgen ervoor dat de springmat veel dieper en vrijwel geluidloos wordt ingedrukt. Dat is een groot voordeel ten opzichte van stalen veren. Zo wordt namelijk een groot deel van de remenergie vastgehouden, die vervolgens in de opwaartse beweging weer bijna helemaal vrijkomt. Ook de sprongamplitude is even soepel en dynamisch.

De elastische trillingen zijn niet alleen minder belastend voor rug en gewrichten, maar zijn in allerlei opzichten ook goed voor lichaam, geest en ziel. Het heerlijke gevoel dat u al na een paar sprongen ervaart, is niet in cijfers uit te drukken. Waarschijnlijk brengt het u onbewust terug naar uw onbezorgde kindertijd of zelfs naar de beschermde omgeving van de baarmoeder. Hoe dan ook zult u genieten van de ervaring.

Alle moleculen op een rijtje

De flexibiliteit van bellicon® elastieken

Nu dat andere bedrijven ook op een elastiekvering zijn overgestapt, gelooft u misschien dat een elastiek een elastiek is, nietwaar? Dat is niet juist. De superieure elasticiteit van de bellicon elastieken is het resultaat van 20 jaar systematisch onderzoek en ontwikkeling. Zie en ervaar het overduidelijke verschil zelf.

Detail van het structuur van de kwalitatieve elastieken

De bellicon®-elastieken zijn gewoon elastischer. Dat klinkt misschien niet erg wetenschappelijk, maar reken maar dat daar veel onderzoek aan vooraf is gegaan. Het resultaat: polymeermoleculen die rekbaarder en gelijkmatiger zijn. Uitgerekt zien ze er ongeveer zo uit:

volledig uitgerekt bellicon®-elastiek

Representatie van de moleculaire structuur van de bellicon elastieken

Omdat gewone rubbermoleculen niet zo netjes op een rijtje liggen, zijn ze moeilijker in dezelfde richting te trekken. Dat vermindert de elasticiteit.

volledig uitgerekt gewoon elastiek

Representatie van de moleculaire structuur van traditionele elastieken

Voor gezonde mensen en een gezonde planeet 

Graphische representatie van een microscoop

Van lab tot mat

Bij bellicon® vinden we dat u recht heeft op 's werelds beste minitrampoline. Daarvoor sparen we kosten noch moeite en gaan we niet over één nacht ijs. Zo besteden we veel tijd aan laboratoriumonderzoek naar materialen en processen die daadwerkelijk zorgen voor een beter elastiek. Zodat u optimaal kunt genieten van uw trampoline.

Graphische representatie van de ongewenste stalen veren

Helemaal zonder metaal

De meeste minitrampolines zijn voorzien van ouderwetse metalen veren. Bij bellicon® vonden we dat dit beter moest, omdat de mogelijkheden met dit soort veren veel te beperkt zijn. Daarom hebben we onze minitrampoline helemaal opnieuw uitgevonden. Omdat dit beter is voor u en voor uw gezondheid. En omdat het trainen nog leuker maakt.

Graphische representatie van een menselijk lichaam op de bellicon

Zet uw training nog meer kracht bij 

Hoe elastischer de trampoline, des te effectiever is uw training. Uw spieren worden immers meer aan het werk gezet naarmate de springmat dieper wordt ingedrukt. Daarom kunnen onze elastieken worden uitgerekt tot drie keer hun oorspronkelijke lengte. En zijn onze frames bijna twee keer zo hoog als conventionele minitrampolines. Dit resulteert in een diepere en meer soepele beweging en maakt de bellicon® veel effectiever.

Hoog of laag - het werkt altijd

Op elke trampoline ga je eerst omhoog en dan weer omlaag. Het is de beweging daar tussenin - de sprongcyclus - die een bellicon® onderscheidt van een gewone trampoline. Voor de gezondste sprongervaring moet de versnelling naar het hoogste punt hetzelfde zijn als de vertraging voordat de mat wordt bereikt.

We hebben hier jarenlang onderzoek naar verricht, zodat uw lichaam op de bellicon® optimaal profiteert van de perfect uitgebalanceerde en vloeiende beweging.

Vergelijk hieronder de sprongcycli op een bellicon® met die op een conventionele trampoline en bij hardlopen op de weg:

Vergelijking tussen de positieve en slechte effecten van lopen op de bellicon, een traditionele trampoline en op de harde grond

Zachte landingen 

Wat kan het toch heerlijk zijn om weer met beide voeten op de grond te staan

Op een bellicon® wordt u perfect opgevangen, omdat onze uitzonderlijk rekbare elastieken altijd zorgen voor een zachte landing. In tegenstelling tot conventionele minitrampolines krijgt uw lichaam bij het neerkomen geen nare schokken te verduren. Als u bedenkt hoe vaak u tijdens het springen de mat raakt, begrijpt u hoeveel beter de bellicon® is voor uw gewrichten.

Maar met alleen een superieur veringssysteem waren we nog niet tevreden. Door ons ongeëvenaarde vakmanschap en de hoogwaardige materialen die we gebruiken, is elk onderdeel van de bellicon® van de best mogelijke kwaliteit. Daardoor is het springen op onze trampolines niet alleen ontzettend leuk, maar ook goed voor lijf en leden. Probeer het maar eens. Na een training van slechts 20 minuten voelt u zich als herboren en bent u vitaler dan ooit.

Een mevrouw springt op de bellicon

gebruiksinstructies

Op de bellicon® elastische elastiekringen wordt veel kracht uitgeoefend, waardoor deze langzaam slijten. Een materiaal dat continu wordt uitgerekt (tot wel 250% haar originele lengte), moet veel wrijving weerstaan. Onze elastieken worden daarom gemaakt van materialen van zeer hoge kwaliteit, zowel aan de binnenkant als de buitenkant van het elastiek. Desondanks zijn de elastieken wel aan slijtage onderhevig - u kunt het vergelijken met de slijtage van een schoenzool of (auto)band.

Om altijd de juiste elasticiteit en dynamische bounce of uw bellicon® te hebben, raden wij u bij thuisgebruik aan om uw elastieken eens in de 18-24 maanden te vervangen, afhankelijk van hoe vaak en hoe intensief u de bellicon® gebruikt. U merkt het aan een kleine slijtage van de buitenkant van de elastieken of wanneer u dieper inzakt en mogelijk de grond raakt.

De slijtage vindt voornamelijk plaats op de plek waar de elastieken op het frame rusten en op de haken van de mat, u kunt de gebruiksduur verlengen door de elastieken om de maand ongeveer een beetje op te schuiven, zodat de kracht op de elastieken meer verdeeld kan worden.

Laat uw bellicon® niet te lang in de zon of regen staan. Beide invloeden kunnen de gebruiksduur van uw elastieken verkorten. Bij temperaturen onder de 10 graden Celsius, kan de elasticiteit van de elastieken iets verlagen en de slijtage iets verhogen.

Om de elastiekringen schoon te maken, kunt u af en toe met een warme, natte doek zonder schoonmaakmiddelen de elastieken schoonmaken. Afhankelijk van de intensiteit van uw training kunnen er lichte schuur/slijtage plekken op het frame ontstaan. Dit kunt u verwijderen door eens in de zoveel tijd met een zachte spons en water met zeep het frame schoon te maken.

Spring naar een nieuw fitness niveau. Bestel uw bellicon vandaag!