Lingeriezaak met trampoline, voor 'bounce control'

Hans van der Beek doet elke dag verslag van feesten, presentaties en andere belangrijke bijeenkomsten in Amsterdam. Vandaag: de Grand Opening van Triumph.

Mijn beste vriend had een lingeriezaak en daar vertelde hij altijd smakelijk over. Die ene man die mee moest het pashokje in en even later uitriep: "Maar je hébt toch al een bh?"

Al die vrouwen die na de feestdagen lingerie kwamen ruilen, bh's steevast te groot, slipjes te klein. Zelf had hij de meeste lol in de handel. Dan had hij slips, keurig aan een hangertje, 7,95 gulden per stuk: geen interesse. Dus frommelde hij de hele voorraad in een bak naast de kassa met het bord: 'Nu! Drie voor 25 gulden!' Binnen een dag weg.

"Geweldig," zei hij dan. "Vrouwen."

Mijn persoonlijke favoriet blijft zijn bordje bij een topaanbieding: 'Voor dat geld kun je ze niet laten hangen.'

Kortom, ik heb grote affiniteit met het onderwerp en opgewekt stap ik de nieuwe winkel van Triumph binnen, de eerste in Amsterdam. Ik word opgevangen door de pr-afdeling. Of ik met één, twee of drie lingeriemodellen op de foto wil.

"Twee alstublieft," zeg ik, want ik vind dat je alleen moet overdrijven als dat nodig is. Een jongeman komt langs met aardbeien gedoopt in chocolade, maar dat lijkt me meer iets voor mensen die daadwerkelijk lingerie dragen. Op de begane grond is alleen champagne, maar de bar is boven, wordt me verteld.

Op de eerste etage staan drie vrouwen me op te wachten, meetlinten om de nek. Verder zie ik niemand. Ze kijken me zwijgend aan. Eentje heeft een hand vol bh's. Dan, alle drie: "Hallo?" Met een duidelijk vraagteken.

Het is misschien lastig uitleggen, maar ik word daar dan onrustig van. Verslaggever: "Ehm.., er zou hier wijn zijn."

Dames: "Dat is nog een verdieping hoger."

En dan die opluchting. "We hebben wel sloggy's voor mannen," roept eentje me nog na. Ik loop naar de trap en sta opeens voor een man met een trampoline. Serieus, een trampoline, midden in een lingeriezaak.

"Ja, dit is de bounce control test," zegt Remy Draaijer. Op zijn trampoline kunnen vrouwen ter plekke testen of die bh inderdaad niet te veel meeschudt. Hij vertelt over speciale vering en krachtig absorberen. "Dat je voelt dat het inderdaad werkt.

Ik verzin dit weer allemaal niet, hè.

Voor de foto wordt een model geregeld, maar die moet zich eerst omkleden in een bh die geschikter is, meer anti-bounce. Ik kan het natuurlijk niet helemaal inschatten, maar van een afstandje ziet het er behoorlijk stabiel uit

Uiteindelijk bereik ik de tweede verdieping, met bar en fototentoonstelling van ondergoed door de eeuwen heen (safe for work), maar ik ben al snel weer bij de trampoline, daar is het toch het gezelligst.

Foto's: Schuim.

Bron: Het Parool
Tags: media, pers, triumph
Deel bericht