Blog

Fibromyalgie, vervelende ziekte zonder duidelijke oorzaak.
19.05.2017
Fibromyalgie. Het komt voor bij 2 op de 100 volwassenen, het geeft je spierpijn, stijfheid van de spieren, vermoeidheid, slaapstoornissen, hoofdpijnen en depressies, de oorzaak is vaak onbekend en er zijn geen medicijnen om de aandoening te genezen.
Onderzoek toont aan dat lipoedeem klachten verlichten door beweging op de bellicon®
21.04.2017
De bellicon® mini trampoline wordt ingezet om klachten van lipoedeem patiënten te verminderen. De resultaten zijn opvallend! Het merendeel van de deelnemers ervaren minder klachten bij gebruik van de bellicon® bij lipoedeem.
Lisanne van Heijst heeft onderzoek gedaan naar de inzet van de bellicon® bij oedeem. De resultaten van dit onderzoek lees je terug in deze blog.
Bekkenbodemspieren trainen
22.02.2017
Pijnklachten in uw bekken? Incontinentie? Instabiele bekkenbodemspieren?
Allerlei klachten die uw leven flink negatief kunnen domineren. Én klachten die allemaal te maken hebben met bekkenbodem instabiliteit.
Wil je bekkenbodemspieren trainen? En bekkenbodem instabiliteit oplossen? Lees dan deze blog!
bellicon ervaringen: Irene haar dagboek
20.07.2016
Welke resultaten kun je behalen wanneer je dagelijks gebruik maakt van de bellicon minitrampoline? Om daar achter te komen gingen wij op zoek naar een testpersoon, we plukten onze overbuurvrouw Irene van de straat en vroegen haar of ze mee wilde doen.

Irene bleek meerdere lichamelijke ongemakken te hebben zoals; artrose, fibromyalgie, diabetes type 2, neuropathie, psoriasis en overgewicht, ze wilde graag meedoen aan het onderzoek om zelf te ervaren wat de bellicon voor haar kon betekenen.

Tags:
Tips om hoge bloeddruk te verlagen én te voorkomen
16.03.2016
Wanneer je last hebt van (te) hoge bloeddruk is het voor je algehele gezondheid bijzonder belangrijk om de bloeddruk te verlagen. Er zijn meerdere mogelijkheden om dit voor elkaar te krijgen. Wanneer je bloeddruk ZEER hoog is, dan is het raadzaam om een arts te consulteren. De bloeddruk moet snel omlaag worden gebracht, hierbij zal je arts waarschijnlijk medicijnen voorschrijven. Belangrijk is ook om je leefstijl aan te passen om een gezonde bloeddruk te krijgen. Probeer zoveel mogelijk gezonder te eten en meer te bewegen en te ontspannen.
NASA studie naar de effecten van trampolinespringen
26.09.2013
Volgens een studie uitgevoerd in opdracht van NASA, is de omvang van de biomechanische stimulans in het lichaam groter bij het springen op een trampoline dan bij hardlopen, bij een vergelijkbare hartslag en mate van zuurstofverbruik. Deze bevinding kan helpen bij het identificeren van acceleratie- ofwel versnellingparameters die nodig zijn voor het ontwikkelen van herstelprocessen ter voorkoming van deconditionering bij personen die worden blootgesteld aan gewichtloosheid zoals astronauten.

De resultaten uit het onderzoek wijzen uit dat bewegen op een trampoline een uitstekende vorm van beweging is voor ouderen, mensen met een lichamelijke beperking en mensen die moeten revalideren na een ongeluk of letsel. Kortom: het is goed voor iedereen die kampt met een lichamelijke aandoening.