3 redenen waarom de bellicon de juiste keuze voor je is

bellicon®: Een allround trainingstoestel voor fitness en gezondheid

Er zijn talrijke trainingsmogelijkheden. In de sportschool, in clubs of zelfs met toestellen voor thuis. Toch lukt het ons vaak niet om regelmatig te bewegen.  Soms hebben we geen tijd, weerhoudt het koude weer ons om naar buiten te gaan of lichamelijke klachten gooien roet in het eten. Met de bellicon® minitrampoline hebben jij en je gezin een toestel dat stimuleert om thuis te trainen. Ontdek waarom trampolinetraining perfect in je dagelijkse leven en woonsituatie toegepast kan worden. 

1.) OMDAT HET VORM EN KLEUR IN JE LEVEN BRENGT 

Een allround trainingstoestel voor fitness en gezondheid

Thuis trainen heeft verschillende voordelen: je hoeft niet ver te gaan om te sporten en het maakt niet uit of het regent, stormt of sneeuwt. Maar trainen binnen je eigen vier muren betekent ook dat je ruimte nodig hebt. Een loopband of fiets past vaak niet eens in de woonkamer - en zelfs als dat wel het geval is, maakt het de woonkamer niet meteen gezelliger. 

bellicon®: Een allround trainingstoestel voor fitness en gezondheid

Dit is een van de grote voordelen van de bellicon® minitrampoline. Met drie verschillende maten (100, 112 en 125 cm diameter) ben je vrij om te kiezen wat het beste bij je thuis past. Als je meer ruimte nodig hebt, kan je de bellicon® dankzij de praktische inklappoten snel opbergen en klaarzetten. 

Om ook bij mooi weer in de tuin te kunnen sporten, raden wij het Premium-model aan, omdat het dankzij het hoogwaardige stalen frame roestvrij en antiseptisch is. 

Kleuren brengen een bepaalde sfeer en bellicon biedt een grote kleurkeuze. Wil je felle kleuren om je work-out op te peppen? Geen probleem, probeer dan onze regenboogkleuren! Zo word je minitrampoline een echte blikvanger. Of hou je meer van terughoudende kleuren en wil je dat jouw bellicon® bij je inrichting past? Ook dan bieden wij je een ruime keuze.   

Naast de kleur is ook de sterkte van onze elastieken belangrijk. Deze is aangepast aan jouw behoeften en gewicht, zodat je op een ideale manier kunt trainen zonder je gewrichten te belasten. Hier kun je ontdekken welke elastieksterkte voor jou geschikt is.  

Je kunt kiezen uit maar liefst 300.000 configuratiemogelijkheden, zodat je bellicon® net zo individueel wordt als jij. Niet alles in het leven moet een louter praktische functie hebben, het mag best ook wel mooi en gezellig zijn. Zo combineert onze minitrampoline praktisch gebruik met chic design. De minitrampoline als meubelstuk maakt hem niet alleen optisch aantrekkelijker, maar zorgt er ook voor dat je zin krijgt om te gaan sporten. Waar wacht je nog op? 

2.) OMDAT GEVARIEERDE TRAINING IEDEREEN HELPT  

Gezond en veilig op elke leeftijd 

bellicon®: Gezond en veilig op elke leeftijd 

"Ik kan niet sporten omdat..." Dit excuus bestaat niet bij de bellicon® minitrampoline. Bouncen is geschikt voor iedereen, het is leuk en je traint bijna helemaal alleen. Van de sportliefhebber tot de sportluilak, van jong tot oud.  

Vooral evenwicht en coördinatie spelen op oudere leeftijd een belangrijke rol. Daarom kan de elastische mat van een trampoline senioren in het begin een beetje afschrikken. Maar dankzij de elasticiteit is de bellicon ook uitermate geschikt voor valpreventie. Na slechts een paar keer trainen raak je vertrouwd aan het bewegende oppervlak en word je steeds zelfverzekerder. Slechts een paar minuten regelmatig bouncen zijn voldoende om meer stabiliteit in het dagelijks leven te ervaren en ook op oudere leeftijd lang fit te blijven.    

Gezondheidsvoordelen van minitrampolinetraining op lange termijn 

Ongeacht leeftijd heeft trainen op de bellicon® minitrampoline veel positieve effecten op de gezondheid. Het is geschikt voor zowel preventie als therapie en regeneratie.  

Gezondheidsvoordelen van minitrampolinetraining

Het helpt om zowel artrose als osteoporose te voorkomen en ook om actief te handelen tegen de symptomen van een reeds bestaande ziekte. Alleen al door lichtjes te bouncen worden botten en spieren versterkt en de botstofwisseling gestimuleerd.   

Zelfs lichte bewegingen stimuleren het lymfestelsel, waardoor trombose kan worden voorkomen. Het activeren van het lymfestelsel helpt ook bij lipoedeem.  

Het versterken van de bekkenbodem klinkt in eerste instantie misschien als iets voor vrouwen. Natuurlijk wordt de bekkenbodem van vrouwen extra op de proef gesteld door zwangerschappen en bevallingen. De gevolgen van een zwakke bekkenbodem, zoals incontinentie, kunnen echter vrouwen en mannen van elke leeftijd treffen. Trainen op een bellicon® minitrampoline voorkomt dat de bekkenbodemspieren verkrampen tijdens bekkenbodemoefeningen door de afwisselende spanning en ontspanning tijdens het bouncen. Hierdoor worden de spieren op lange termijn versterkt en kunnen ze hun ondersteunende functie optimaal uitvoeren.  

Bovendien is onze bellicon® ook de enige minitrampoline die door de Duitse Aktion Gesunder Rücken e.V. (AGR) bekroond werd voor zijn rug- en gewrichtsvriendelijke eigenschappen.

De bellicon is ideaal voor oefeningen die je rug en spieren versterken. Op den duur zal dit ook merkbaar zijn in je dagelijks leven, want het is de perfecte compensatie voor veel zitten thuis, op kantoor of op school.  

bellicon®: bekroond de Duitse Aktion Gesunder Rücken e.V.

Zoals je ziet, is bouncen op de bellicon® minitrampoline geschikt voor iedereen en is het wetenschappelijk bewezen dat het op lange termijn voordelen oplevert. Aangezien de genoemde aspecten zoals zwangerschap of ziekten zoals osteoporose, voor iedereen anders zijn, raden wij ten zeerste aan een arts te raadplegen voordat je met de training begint. 

3.) OMDAT MINITRAMPOLINETRAINING VEEL variatie BIEDT

Online-training op maat

Variatie zorgt voor extra plezier in je training. Het maakt niet uit wat je fitnessdoelen zijn. Met ons online trainingsplatform bellicon Home vind je de juiste workout voor thuis, precies zoals jij het wenst. 

Yoga-oefeningen brengen je ontspanning na een zware dag. Je kan je “mindfulness” versterken en tegelijkertijd je flexibiliteit verbeteren. Als je echt wilt zweten, is HIIT of cardiotraining altijd een goede keuze. Als het slecht weer is, hoef je je gewone jogging-sessie niet te missen - die kan je ook op de minitrampoline doen! Je kan ook je spieren versterken met regelmatige krachtoefeningen.

  • Profiteer van een steeds groeiend aanbod aan oefeningen met verschillende niveaus.

  • Train in je eigen tempo en doe oefeningen waar je zin in hebt. Vandaag dit, de volgende keer dat - jij kiest.

  • Ons professionele team van trainers zal je ondersteunen bij het bereiken van je doelen.

CONCLUSIE

Jouw trainingsuitrusting, jouw gezondheid, jouw training - de bellicon® minitrampoline is net zo uniek als jij. De ideale combinatie van chic design en effectieve training helpt jou en je gezin jullie gezondheids- en fitnessdoelen te bereiken.

Wens je meer informatie of advies van ons team? Wij verheugen ons op je telefoontje of e-mail.

Deel bericht