4 tips om de kilo's de baas te zijn

23.12.2016

Het is weer zover, die fijne tijd van het jaar maar eigenlijk wil jij dit keer slank de feestdagen door.
Veel mensen komen in de maand december een aantal kilo’s aan, niet erg vreemd natuurlijk. We starten de maand met Sinterklaas, pepernoten, gevulde speculaas en marsepein. Op elke kerstmarkt en bij vrijwel elk winkelcentrum zie je een oliebollenkraam.
Tijdens de kerstdagen vliegen de lekkere gerechten je om de oren. Tijdens de jaarwisseling hoort een appelflap en oliebol er toch wel bij. Oh, en vergeet dat glas champagne niet! En zo bleek het gezegde ‘elk pondje vliegt door het mondje’ toch weer van toepassing. Maar dit jaar doe je het anders!

Wij geven je 4 waardevolle tips om slank de feestdagen door te komen.


Tip 1 Zorg voor balans

Balans is ontzettend belangrijk wanneer je de decemberkilo’s onder controle wilt houden. Als je in de avond zwaar gaat tafelen, probeer dan wat lichter te ontbijten. Waarbij je zorgt dat je voldoende eiwitten binnenkrijgt (daar hebben wij al eens eerder over geschreven, lees in dit blogartikel meer over het belang van eiwitten) en natuurlijk kan je nooit de fout in gaan met groenten en fruit. Balans houden kan op diverse manieren, maar wat daar niet onder valt is het overslaan van maaltijden. Daar raakt je lichaam door van slag en kan je juist kilo’s gaan opslaan. Je kan beter een lichte maaltijd eten om een zwaardere maaltijd mee te compenseren.

Tip 2 Blijf bewegen

Blijven bewegen is ook essentieel om de kilo’s tijdens de feestdagen in toom te houden. Beweging zorgt ervoor dat je calorieën verbrandt, deze calorieën worden in je lichaam dan niet omgezet naar lichaamsvet. Doe in de ochtend of avond een flinke wandeling of ga een stukje fietsen. Natuurlijk kan je ook een keer extra naar de sportschool of gebruik je bellicon wat intensiever, er zijn voldoende leuke filmpjes te vinden waarbij je jezelf in zweet kan werken.  Ook kun je aan jouw persoonlijke doelen werken, zoals bijvoorbeeld gewicht kwijtraken met ons bellicon Home videoplatform.

Tip 3 Drink water

Water drinken zorgt er niet alleen voor dat je gehydrateerd blijft, je metabolisme oftewel stofwisseling vaart hier wel bij.

Uitdroging is de grootste oorzaak van een traag metabolisme. Water voert afvalstoffen af, helpt je spijsvertering en zorgt er ook voor dat je sneller een vol gevoel hebt (als je een glas water voor de maaltijd drinkt).
In ons blogartikel over metabolisme gaan we dieper in op dit onderwerp.

Tip 4 Vergeet niet te genieten

Genieten! Je mag best genieten van een extra toetje, het toefje slagroom op je warme chocolademelk, een oliebol of wat extra saus over je stukje vlees. Er is niets mis met genieten van deze fijne dingen en luxe, je hoeft je niet schuldig te voelen hierover. Afgelopen tijd hebben wij het over mindfulness gehad, waarbij we je aanmoedigen om meer in het moment te zijn. Probeer dat ook bij elke gelegenheid waarbij je iets gaat eten, geniet ervan! Ruik, proef, ervaar en waardeer wat je eet, zo ben jij op en top aan het genieten.
Hoe meer jij je schuldig voelt, hoe groter de kans dat je door het stress- en schuldgevoel nog meer gaat eten.

Dit zijn onze vier tips om de feestdagen door te komen zonder dat de kilo’s eraan vliegen. 

Wij wensen iedereen hele fijne kerstdagen en een gelukkig en gezond nieuwjaar. 

Deel bericht