Alle voordelen van trampolinespringen op een rijtje

15.11.2019
voordelen van trampolinespringen

In Nederland (en daarbuiten) raken steeds meer mensen overtuigd van de voordelen van trampolinespringen. Grote trampolines in de tuin, trampolinehallen door het hele land, en zelfs springen in je woonkamer. 

Maar wat maakt trampoline springen nou zo goed voor een mens?

Of je nu wilt afvallen, last hebt van chronische klachten of lekker fit wilt blijven, de trampoline is voor van alles inzetbaar. Studies tonen aan dat trampolinespringen veel meer zoden aan de dijk zet dan hardlopen. Zo verbrand je meer calorieën met trampolinespringen. Bovendien is het veiliger voor je knieën en gewrichten omdat je niet te maken hebt met een harde ondervloer. Helemaal als je gebruikt maakt van een zachte bellicon® mini trampoline.

NASA wist het allang: trampolinespringen is de beste methode om te herstellen. Het verstevigt je spieren en maakt je weerbaarder en sterker. Het is niet voor niets dat astronauten al sinds de eerste vluchten uit de ruimte terug op aarde al springend hun verslapte spieren weer opbouwen. En daarbij brengt de korte gewichtsloosheid bij de sprong ze weer terug naar hun missie.

Nu kun jij ook dat gevoel ervaren, gewoon thuis in je woonkamer. Voor de televisie tijdens je favoriete serie. Met een iPad terwijl je een van onze honderden trainingen volgt. Je hoeft je niet te binden aan een sportschoolabonnement waar je waarschijnlijk toch geen gebruik van maakt. Bij elke weersomstandigheid kun jij aan je gezondheidsdoelen werken. Dat abonnement kun je opzeggen en jezelf zo veel geld besparen.

Elasticiteit maakt het verschil

Bij trampolinespringen gaat het om de vering. Het is niet voor niets dat bellicon al sinds 1995 continu werkt aan de verbetering van onze elastiek kwaliteit. En dat voel je.

Geen enkele andere trampoline heeft zo’n fijne bounce die vriendelijk is voor lichaam en geest.

Onze elastieken zijn niet te vergelijken met metalen veren, die nog een schokbelasting op je lichaam geven. Bij ons is dat effect geheel verdwenen.

De bellicon® elastieken zijn ook elastischer dan andere elastieken op de markt. Jaren van onderzoek is daaraan vooraf gegaan. Het resultaat: polymeermoleculen die rekbaarder en gelijkmatiger zijn, wat resulteert in een langere, zachtere remweg. Dit zorgt voor het ultieme spel tussen zwaartekracht en G-krachten.

De Duitse degelijkheid straalt van de bellicon® af. Niet alleen in de elastieken, maar ook in de mat, het frame en de poten. Een solide frame eventueel met een steun biedt veiligheid voor elke leeftijd.

Bounce jezelf gezond!

Regelmatig trainen op de bellicon® mini trampoline heeft tal van positieve effecten op het hele lichaam. Bouncen op dit apparaat versterkt en activeert effectief alle spieren en activeert ook het metabolisme van elke cel. Het zorgt voor een betere bloedvoorziening, zuurstof- en voedingstoffen opname, afvoer van afvalstoffen én aanmaak van gelukshormonen. 

De elastische beweging op de bellicon® bevordert de zelfherstellende functies van het lichaam. Dit heeft op zijn beurt weer positieve effecten op een aantal van onze beschavingsziekten.

“De bellicon® helpt bij tal van lichamelijke klachten. Zacht op en neer bouncen is bijvoorbeeld goed bij overgewicht, rug- knie en nekklachten, osteoporose, lymf- en lipoedeem, artritis enzovoort. De bellicon® heeft een heel gunstig effect bij rugklachten omdat het een low-impactmethode is." – Dr. M. Klatte

Of je nu wilt afvallen of reumatische spieren en gewrichten soepeler wilt krijgen, de bellicon® kan veel van jouw gezondheidsdoelen ondersteunen.

Bounce je gezond op de bellicon®. Duizenden klanten gingen je voor, en met succes. Uit ervaring blijkt dat veel mensen met (lage) rugklachten al na een aantal weken verbetering hebben. Klanten zijn in staat om hun osteoporose tot een halt te roepen, diabetes waarden te verbeteren en klachten als lip- en lymfoedeem en depressie te verlichten.

En wat is er leuker dan trampolinespringen om dit te bereiken? Gewoon in je woonkamer, bij weer of geen weer. Met een eenmalige investering, net zoals een loopband of hometrainer voor thuis, maar dan iets wat niet in een vergeten hoekje ligt te verstoffen. Gebruikt door het hele gezin.

Effectief en intensief trainen

Natuurlijk kun je ook gewoon lekker trainen en zweten op de bellicon®. Het is niet voor niets dat de laatste jaren trampolinelessen in de sportschool zo aan populariteit toenamen. En nog steeds.

Doordat je je hele lichaam traint, train je bijzonder effectief. Maar er gebeurd nog veel meer tijdens een trampolinetraining: je verbetert je houding, balans en coördinatie. Daarnaast bouw je spierkracht op en uithoudingsvermogen.

Trainen op de bellicon® mini trampoline kan tal van andere sporten ondersteunen. Hou je van yoga en pilates? Train je flexibiliteit en balans op de bellicon®. Tennis je graag? Verbeter je coördinatie. Zelfs de pistes af skiën gaat gemakkelijker wanneer je de bellicon® onderdeel maakt van je dagelijkse routine. 
 

Veelzijdig trainen op de bellicon®

Pilates oefeningen bellicon

Pilates op de bellicon®

Tennis training op de bellicon

Tennis training op de bellicon®

Ski training op de bellicon

Ski training op de bellicon®

Deel bericht