Hoe gaat het met Irene?

12.01.2017

Kennen jullie Irene nog? Onze overbuurvrouw met lichamelijke klachten zoals: diabetes, fibromyalgie en artrose. In de zomer van 2016 volgden wij haar 4 weken lang terwijl zij de bellicon® ging uitproberen. Je kan haar verhaal over de eerste twee weken hier teruglezen, haar verhaal over de laatste twee weken kan je hier teruglezen. Wij hebben de afgelopen maanden contact gehouden met haar, wil jij weten hoe het nu met haar gaat? Lees dan snel verder!

Irene:

Eerst hield ik nauwkeurig een dagboek bij zodat ik precies kon zien wat de bellicon® deed met mijn lichaam. Nog steeds ben ik erg blij met de resultaten! De gegevens die ik de afgelopen maanden heb bijgehouden zijn steekproefsgewijs genomen.  


Bloedsuikerspiegel week 33/34
19 augustus nuchter 7.1
22 augustus nuchter 7.3
24 augustus nuchter 7.3 (voor het slapen - 6.2) 
26 augustus nuchter 7.1 (voor het slapen - 6.7) 
Deze week heb ik elke dag 3 liter water gedronken en heb ik minimaal 3x per dag op de bellicon gestaan. Met het warme weer was het wel wat moeilijker, omdat ik dan vocht vasthoud. Ik heb wel wat moeilijke dagen gehad, maar geen eetbuien! Helaas door het weer ook wat meer pijn in mijn lichaam, ik heb wat vaker in de avond op de bellicon gestaan als het buiten wat was afgekoeld. Over het geheel heb ik best een fijne week gehad, alles gedaan wat ik moest doen. Ondanks de warmte heb ik goed geslapen. 

Bloedsuikerspiegel week 35
30 augustus nuchter 7.3
2 september nuchter 5.5
Redelijk goede week gehad, elke dag minimaal 2x 10 minuten op de bellicon gestaan. Heb helaas wel last van het weer en pijn in mijn gewrichten. Af en toe heb ik een keer extra op de bellicon gestaan, vooral in de avond als het minder warm was. Eten gaat ook goed, ik probeer wat meer op de koolhydraten te letten. Deze week ook goed geslapen. 

Bloedsuikerspiegel  week 36/37
6 september nuchter 7.5
8 september nuchter 7.3 (voor het slapen 6.7) 
12 september nuchter 6.9 (voor het slapen 7.6)
13 september nuchter 7.3 (voor het slapen 6.5) 
14 september nuchter 6.8 
18 september nuchter 6.2 (voor het slapen 6.8) 
In de eerste week was het behoorlijk warm en dat zorgt er toch voor dat ik meer pijn in mijn lichaam heb. Ik ben die week elke avond 3 keer op de bellicon geweest, dan is het wat koeler en kan ik het wat beter aan. 
Op 14 september ben ik bij de diabetes verpleegkundige geweest en daar waren ze zeer verbaasd over het resultaat!
Deze week was het wat minder warm en heb ik ook in de ochtend op de bellicon gestaan. Voel mij goed! 

Bloedsuikerspiegel week 38
19 september nuchter 7.3 
29 september nuchter 7.3 
30 september nuchter 7.0 
Elke dag sta ik minimaal 3x op de bellicon. Mijn bloedsuikers blijven goed, helaas wel af en toe meer pijn in mijn handen of andere gewrichten. Vooral als het buiten vochtig of mistig is, dan heb ik daar meer last van. Vaak sta ik in de ochtend op met pijn dit probeer ik met de bellicon op te lossen, helaas lukt dat niet elke dag en dan gebruik ik paracetamol. 
Ik probeer zo gezond mogelijk te eten, de gewone dagelijkse kost en wat minder tussendoortjes. Dit gaat redelijk, ik probeer zo min mogelijk extra dingen in huis te halen. 

Bloedsuikerspiegel weel 39/40
3 oktober nuchter 6.8
8 oktober nuchter 7.6 
13 oktober nuchter 7.6 
14 oktober nuchter 6.3 
Weer twee gewone weken gehad, de bellicon gebruik ik gemiddeld 3 keer per dag. Soms een dagje niet als ik veel van huis ben geweest. Dan merk ik dat het toch een beetje teveel kan zijn. Ik probeer op mijn eten te letten, maar soms heb ik trek in wat lekkers en dan neem ik een blokje kaas of worst. 

Bloedsuikerspiegel week 41
18 oktober nuchter 5.7 
28 oktober nuchter 5.9 (voor het slapen 10.1) 
22 november nuchter 6.8 (voor het slapen 6.5) 
14 december nuchter 7.5 (voor het slapen 7.1) 
Afgelopen tijd is het niet altijd even lekker gegaan, wel heb ik geprobeerd om elke op de bellicon te staan. Al was het maar voor 5 minuten. Ik zat een beetje in een dip en ben helaas ook weer wat aangekomen. Na wat tegenslagen heb ik het toch moeilijk om niet weer terug te vallen in het oude patroon van ‘troost eten’. De bellicon staat nu in mijn slaapkamer vanwege de kerstboom, ik begin het weer langzaam op te pakken en sta er gemiddeld 2x per dag op. Merk wel dat alles sneller hersteld. Ik was afgelopen week voor de diabetes controle geweest. In februari van 2016 ben ik weer begonnen met insuline, toen is er een HbA1c meting gedaan - dit is je insuline gehalte over een langere tijd - deze was eerst 66ml en nu 54ml, een behoorlijke daling. 

Het HbA1c-gehalte is een soort gemiddelde van de bloedsuikerspiegel in de voorafgaande weken. De afkorting staat voor Hemoglobine A1c. Dat zijn versuikerde cellen van de rode bloedkleurstof.  De beste waarde voor het HbA1c is lager dan 53 mmol/mol (7%). Dat wil zeggen dat de bloedsuikers gemiddeld tussen de 6 en 9 mmol/l waren. Let op: de waarde HbA1c 53 mmol/mol (7%) is heel wat anders dan 7 mmol/l die je zelf meet. Het zijn verschillende dingen die worden gemeten.
(Bron: https://www.diabetesfonds.nl/over-diabetes/diabetes-in-het-algemeen/wat-is-hba1c)

Mijn bloeddruk was ook erg goed, 130/82 met een pols van 55, ik ben erg blij dat dit zo stabiel blijft.  
Afgelopen week hield ik veel vocht vast, probeer het weer op te pakken maar ik had op vrijdag veel gelopen waardoor ik in het weekend erg last van mijn voeten had. Ik slik bijna geen paracetamol meer, alleen als ik erg veel pijn heb. Ik blijf altijd wel wat pijn voelen in mijn gewrichten, vooral mijn handen en voeten maken het mij wel eens lastig. 

Dit ‘onderzoek’ heb ik met veel plezier gedaan en ben nog steeds erg blij dat jullie mij van de straat hebben geplukt! 


Conclusie:
Wij als bellicon Nederland zijn erg trots op de behaalde resultaten van Irene, zij heeft laten zien dat je met doorzettingsvermogen erg ver kan komen. Vooral de resultaten wat betreft haar bloeddruk en diabetes spreken voor zich, proberen elke dag op de bellicon te staan helpt je lichaam bij het vinden van een goede balans. Wij willen Irene graag bedanken voor haar bereidheid om hier aan mee te werken en ons te voorzien van updates, ook willen wij haar bedanken voor haar openheid over haar lichamelijke klachten. Wij hebben veel mooie reacties mogen ontvangen van mensen die zich kunnen vinden in haar verhaal en wensen Irene al het beste toe in de toekomst. 

Deel bericht