bellicon ervaringen: Irene haar dagboek deel 2

03.08.2016

Vorige week konden jullie kennismaken met Irene, onze overbuurvrouw, zij vertelde over haar lichamelijke klachten zoals; diabetes, fibromyalgie en artrose. Tevens vertelde zij wat er met haar lichaam gebeurde in de eerste twee weken dat zij de bellicon gebruikte. 

In dit blog kan je lezen wat er gebeurde in week 3 en 4.
Irene begon het bouncen af te wisselen met oefeningen doen op de minitrampoline, hierbij maakte ze gebruik van de DVD die geleverd wordt bij de bellicon. Daarbij voerde ze ook het aantal keren dat ze per dag op de bellicon staat op.

In het filmpje hiernaast volgen wij Irene vier weken lang en vertelt zij haar verhaal hieronder kan je haar dagboek lezen.

 

Dagboek week 3 en 4

Dag 15

Hoeveelheid water gedronken: 2.5 liter 
Bloedsuiker + tijdstip : 7.4  om 08.00 (voor het slapen gaan 7.1) 

Vanmorgen 8 minuten gebouncet, ging best redelijk. ‘s Middags wezen koersballen en daarna thuis op de bellicon gestaan voor 4 minuten. In de avond nog staan strijken, daarna rond half elf nog wezen bouncen. Het staan met strijken ging eigenlijk best goed, minder last van mijn benen. De hele dag geen paracetamol geslikt ook niet voor het slapen gaan. 


Dag 17

Hoeveelheid water gedronken: 2.5 liter 
Bloedsuiker nuchter : 7.8  

Goed geslapen zonder pijn en paracetamol. Ongeveer 8 minuten op de bellicon gestaan en dat ging goed, toch minder last dus het gaat de goede kant op. Ben er vandaag wel 4keer 8 minuten op gaan staan. Het is ook erg leuk om eens anders te bewegen, ik voel nu ook dat ik heupen heb. Kortom een goede dag! 

Dag 19

Hoeveelheid water gedronken: 2.5 liter 
Bloedsuiker nuchter : 6.4   (voor het slapen gaan 12.7)

Vandaag een wat mindere dag, last van mijn kuiten. 3 keer op de minitrampoline gestaan. Het stabiel staan gaat steeds beter en met de andere oefeningen gaat het ook leuk. Je voelt nu dat je steeds meer spieren gaat bewegen die je lang niet gebruikt hebt. Vandaag erg lekker gegeten zoals je kunt zien aan mijn bloedsuiker! Paracetamol ingenomen voor het slapen gaan. 

Dag 21

Hoeveelheid water gedronken: 2.5 liter 
Bloedsuiker nuchter : 8.2   (voor het slapen gaan 7.1)

Vandaag ben ik opgestaan met meer pijn in mijn spieren, ik hou het nog steeds niet vol om 10 minuten op de bellicon te staan en deze ochtend kreeg ik al snel pijn in mijn kuiten. Ook voel ik mij vandaag een beetje verdrietig, waarom weet ik niet het lijkt vanzelf te gaan. In de middag heb ik twee keer 7 minuten getraind, waarbij ik zoveel mogelijk oefeningen van de DVD probeer te doen. Om half 10 in de avond heb ik het 10 minuten volgehouden! Ik voelde het wel maar ik wilde het gewoon volhouden! Ik voel verandering in mijn tenen.
Dag 23

Hoeveelheid water gedronken: 2.5 liter 
Bloedsuiker nuchter : 5.3   (voor het slapen gaan 6.8) 

Een gewone dag, het gaat eigenlijk wel goed.
Verdeeld over de dag heb ik 5 keer 8 minuten op de bellicon gestaan, het gaat steeds langer goed! 

Dag 25

Hoeveelheid water gedronken: 2.5 liter 
Bloedsuiker nuchter : 7.7   (voor het slapen gaan 8.7) 

De nagel van mijn grote teen is er bijna af, het is een beetje ontstoken. Wel heb ik 3 keer gebouncet, ik merk wel verandering, vandaag gaat het wel maar hou het nog niet lang vol en daar baal ik best van. Gisteren veel gelopen, in de avond kreeg ik al last van mijn teennagel. Merk dat mijn voeten anders reageren, na een minuut of 6 a 7 gaat de vermoeidheid in mijn benen en enkels toch opspelen. Dat veranderd maar weinig, desondanks denk ik dat het wel een stuk beter gaat want ik sta gemiddeld toch 30 minuten per dag op de bellicon. 

Dag 27

Hoeveelheid water gedronken: 3 liter 
Bloedsuiker nuchter : 8.5   

Ik kwam erachter dat er nog veel meer op de DVD stond dan de oefeningen die ik deed. Blond hé?! Vandaag heb ik het eerste gedeelte van de DVD gedaan, deze heb ik verspreid over de dag 3 keer gedaan. In de avond heb ik hetzelfde gedaan zonder DVD, ik was steeds begonnen met het tweede deel en dat lukte niet helemaal. 

Dag 16

Hoeveelheid water gedronken: 2.5 liter 
Bloedsuiker + tijdstip : 7.3  om 07.00 (voor het slapen gaan 7.8)

Om half 9 in de ochtend heb ik 8 minuten op de bellicon gestaan. Daarna om 11 uur ook een minuut of 5. Rond half 2 heb ik de DVD gekeken en oefeningen geprobeerd mee te doen, niet alles lukte maar het was leuk om te proberen. De DVD heb ik afgekeken, soms zittend en soms op de bellicon staand. Kwart voor 5 heb ik nog ik een paar minuten gebouncet, het gaat beter ik let niet op de tijd maar op gevoel. In de avond rond 10 uur nog 5 minuten er opgestaan.


Dag 18

Hoeveelheid water gedronken: 2.5 liter 
Bloedsuiker nuchter : 6.1  (voor het slapen gaan 5.7)

Goed geslapen vandaag wel wat last van mijn kuiten. 4 keer op de bellicon gestaan, alle keren ongeveer 8 minuten.Gaat steeds beter ook het stabiel staan, suiker is stabiel! 


Dag 20

Hoeveelheid water gedronken: 2.5 liter 
Bloedsuiker nuchter : 9.8  

Goed geslapen, merkte wel dat ik gisteren anders dan normaal heb gegeten. Ik heb vandaag verdeeld over de dag 5 keer 8 minuten op de bellicon gestaan. Nu dat ik meer bewegingen doe zoals het zwaaien van de armen en het gebruiken van mijn heupen, merk ik dat wel. Het gaat verder wel goed goed, met mijn voeten gaat het steeds een beetje beter.

Dag 22

Hoeveelheid water gedronken: 2.5 liter 
Bloedsuiker nuchter : 6.6

Om kwart over 10 heb ik de DVD aangezet en ben ik op de bellicon gaan staan, kan nog niet alle oefeningen mee doen, maar heb wel de hele tijd op de bellicon gestaan. Uiteraard zoveel mogelijk geprobeerd! In de middag ben ik wezen koersballen en bij terugkomst 7 minuten wezen bouncen. Vervolgens heb ik het in de avond 2x 6 minuten volgehouden. Wel heb ik nu voornamelijk in de nacht last van mijn tenen, er zit meer beweging in. Ook heb ik last van tintelende vingers en pijn in schouders, mijn lichaam begint weer te leven. Het boek “metabolisme” is erg interessant. Ik leer er een heleboel van, ook het één en ander over melk. Ik kreeg vroeger omdat ik bij mijn ouders sliep, van ongeveer mijn 4e levensjaar tot mijn tiende, elke avond een beker warme melk met suiker. Dit kreeg ik omdat ik altijd wakker werd waarneer zij naar bed gingen en door de melk weer vlug in slaap viel. Daarnaast zocht ik ook troost in eten.

Dag 24

Slecht geslapen, zag dat ze de wielen van een auto afhaalden om kwart over twee in de nacht. Heb de politie gebeld en was best een beetje van slag. In de ochtend ben ik niet gaan bouncen, wel ben ik de hele dag op pad geweest met mijn vriendin van 76. Eerst naar de fysio en daarna boodschappen gaan doen, toen ik rond 5 uur thuis kwam heb ik 8 minuten op de bellicon gestaan. In de avond heb ik dat ook gedaan, ondanks het vele lopen heb ik weinig last. 

Dag 26

Hoeveelheid water gedronken: 2.5 liter 
Bloedsuiker nuchter : 8.6  (voor het slapen gaan 7.7)

Wel goed geslapen, paracetamol ingenomen vanwege pijn in duim en hand. Probeer zoveel mogelijk op te letten wat ik eet, helaas was ik vanochtend toch wat zwaarder daar baal ik uiteraard van. Ik stond vandaag al vroeg op de trampoline, hierdoor merkte ik dat het niet zo fijn ging met m’n teen. In totaal heb ik 4 keer 10 minuten gebouncet. ‘s Middags ben ik bezig geweest met mijn planten, ik moest vaak heen en weer lopen maar dat gaat steeds beter! Fijne dag gehad! 

Dag 28

Hoeveelheid water gedronken: 3 liter 
Bloedsuiker nuchter : 7.5 

Vandaag heb ik maar 1 keer op de bellicon gestaan. In de middag ging ik met mijn zoon Edwin naar mijn nichtje in ouderkerk voor de verjaardag van haar zoon. Gezellig in de tuin gezeten en in de avond lekker sate van de BBQ gegeten. Het was een erg leuke dag, morgen weer nieuwe kansen om vaker te bouncen. 

De evaluatie

Dag 29 de evaluatie
Bloedsuiker: 7.4 (voor het slapen gaan 7.1) 
Vetpercentage: 47% (begonnen met 49.1%)

Na een wiebelige start gaat het elke dag beter, mijn suikers zijn stabieler. Merk nu veel duidelijker dat met het eten van bepaalde dingen stijgt of daalt. Heb veel meer energie gekregen al hou ik nog niet alle oefeningen vol. Al had dat deels te maken met dat ik begon met de verkeerde oefeningen op de DVD (gevorderden - tja blond hé!) Ik gebruik nog maar af en toe paracetamol, terwijl dat eerst minimaal 2 per dag was en soms wel 4x 2 op een dag dat is dus een hele verbetering. Mijn gewicht is wel hetzelfde gebleven, maar toch merk ik aan mijn lijf dat er veel veranderingen zijn. Ik voel mij erg goed en dat ik erg prettig, ook ben ik minder moe. Ik wil graag zo door gaan!

Wij zijn erg enthousiast over Irene haar dagboek, je kunt duidelijk zien dat ze een grote sprong vooruit heeft gemaakt. Het valt meteen op hoe haar balans is verbeterd en dat haar inname paracetamol flink gedaald is. Ook is haar vetpercentage met 2.1% afgenomen ondanks dat haar gewicht hetzelfde is gebleven (low impact oefeningen/bouncen) dat betekend dus; spiermassa opgebouwd! 

Irene heeft inmiddels zelf een bellicon aangeschaft en gaat onder onze begeleiding verder. Over enige tijd zal er een nieuw blog volgen met hoe het Irene vergaat in de komende maanden.

Deel bericht