bellicon groepsles instructeur worden?

21.09.2016

Daar kan de bellicon Academy je bij helpen!

academy

bellicon groepslessen oftewel groepslessen op een speciale minitrampoline! Of je nu nieuw bent in de gezondheid en fitnessbranche en nog nooit van bellicon hebt gehoord, personal trainer, of (fysio)therapeut) bent, er is voor iedereen een passende opleiding. Leer niet alleen over het effect van trampolinespringen op het menselijk lichaam maar ook over de holistische trainingsfilosofie van bellicon.  
Wij combineren drie elementen in één, het product, de training en de academy.

De hoogwaardige bellicon® minitrampoline heeft zeer diverse voordelen op het lichaam, waaronder een verbeterde lymfestroming, spieropbouw en vetverbranding. De bellicon Training staat voor de verschillende lessen die worden gegeven bij onder andere sportscholen. Op de bellicon Academy zorgen wij ervoor dat de beste kennis op het gebied van gezondheid en fitness wordt overgedragen aan onze studenten.

bellicon Basic

bellicon Basic is de basisopleiding, hij omvat basisoefeningen op de bellicon® en daarnaast de grondbeginselen van anatomie, fysiologie en de principes van lesgeven. In het praktische gedeelte ligt de focus op het correct uitvoeren van oefeningen en hoe je een training het best kunt vormgeven. Daarbij komen ook zaken als het uitkiezen van de juiste muziek en communicatie aan bod. 

Duur: 2 dagen
Examens: tweemaal theorie, eenmaal praktijkexamen
Vooropleiding: niet noodzakelijk
Diploma: bellicon Basic certificaat
Vervolgopleiding: bellicon Move, bellicon Bounce, bellicon Circle

Iedereen mag deelnemen aan de bellicon Basic opleiding, je hebt geen specifieke vooropleiding nodig. Wel ben je natuurlijk in het voordeel als je kennis hebt van het menselijk lichaam (anatomie), zelf de bellicon® gebruikt of trainingen geeft als bijvoorbeeld personal trainer. Door ook een cursus EHBO te volgen (wat wij je wel adviseren) verbreed je je kennis over anatomie en fysiologie nog meer.

Daarnaast leggen wij ook de focus op jou als cursist. We nemen je stap voor stap mee de kwaliteiten van een bellicontrainer eigen te maken. Onder coaching verstaan wij: ‘de professionele activiteit om mensen te helpen, te begeleiden en raad te geven.’ Hierbij gaat het ook om de manier waarop dingen worden gezegd. Vriendelijk, open en begripvol, daarbij ben je creatief bij het zoeken naar oplossingen en naar een holistische  aanpak. Uiteraard krijg je van ons alle tools om na afloop van de opleiding op de juiste manier feedback te kunnen geven.

Het kan natuurlijk voorkomen dat een deelnemer medische vragen heeft aan jou als belliconlesgever. Wij hechten daarom veel belang aan het feit dat de lesgever een goede kennis heeft van het menselijk lichaam. Tijdens de opleiding komen onder andere de volgende onderwerpen aan bod:

 • Het skelet en gewrichten; dit vormt onze structuur. Ze geven ons de vorm en de stabiliteit.
 • Structuur van de beenderen; de buitenlaag is het beenvlies onder deze laag is de compacte laag van het bot - substancia compacta.
 • Voeding en versterking van het bot; de regeneratie van het bot is het fysiologische proces dat optreedt tijdens de groeiperiode of na een breuk.
 • Het spierstelsel; het spierstelsel verwijst naar het geheel van spieren van het organisme, welke qua massa het grootste menselijke orgaan is.
 • De verschillende soorten spieren; er zijn verschillende soorten spieren waaronder skeletspieren, de hartspier en gladde spieren.
 • De fysiologie van de spieren; hoe werkt een spier?
 • Het spiermechanisme; concentrische, isometrische of excentrieke samentrekkingen.
 • Het kraakbeen; waar in het lichaam bevindt zich het kraakbeen? Wat is de functie daarvan?
 • Het cardiovasculaire systeem; het hart en de bloedvaten vormen samen het cardiovasculaire systeem, deze pompen bloed door het lichaam.

En nog veel meer. 


Natuurlijk leren wij jou ook hoe je een les voorbereidt, opbouwt en welke oefeningen je kan doen. Je leert om per les je hoofddoel vast te stellen, welke intensiteit daarbij hoort zodat je het hoofddoel kan bereiken, de muziekkeuze en welke oefeningen je eventueel kan aanpassen. Uiteraard slaan we de warming up en de cooling down niet over. We zorgen ervoor dat je het aan het einde van de opleiding overloopt van inspiratie, kennis en kunde om ook je eigen lesprogramma  samen te stellen  van cardio tot balans en van kracht tot coördinatie.

Wil je meer informatie over de opleiding en de kosten hiervan dan kun je hier verder lezen.

bellicon Move

Wanneer je het bellicon Basic certificaat op zak hebt kan je doorstromen naar de bellicon Move opleiding, bellicon Bounce of de bellicon Circle. Je kunt kiezen uit een, twee of alle drie de trainingsvormen. De focus van de Move opleiding ligt voornamelijk op het wellness en gezondheidsaspect van een bellicon training. Wij gaan dieper in op het geven van lessen, het coachen van deelnemers en de anatomie van het lichaam (denk hierbij aan de bekkenbodem).

Duur: 2 dagen
Examens: tweemaal theorie, eenmaal praktijkexamen
Vooropleiding: bellicon Basic
Diploma: bellicon Move certificaat
Andere vervolgopleidingen: bellicon Bounce en bellicon Circle

Door de opbouw van de bellicon Move lessen, waarbij de focus meer ligt op de gezondheid, zal je tijdens deze lessen vaak wat oudere deelnemers hebben. Het is hierbij belangrijk dat je openstaat voor eventuele speciale wensen die zij hebben. Tevens zullen de lessen ook deels bestaan uit preventie door de combinatie van coördinatie, balans en conditie oefeningen.  

Bij je opleiding bellicon Basic heb je al geleerd welke impact muziek kan hebben op een deelnemer en dat zonder muziek de beleving slechts de helft van het plezier bij het springen op een bellicon® is. We frissen je kennis over BPM en beatlevel weer op, daarnaast zullen wij je tips geven voor een juiste muziekkeuze voor de bellicon Move lessen. Ook bij deze opleiding kijken we naar jou als cursist en lesgever. Hoe kunnen  jouw coaching skills verbeteren? Beschik jij over de juiste kwaliteiten zoals inlevingsvermogen, medische basiskennis en communicatieve vaardigheden? Hoe kan je opvolging geven aan een eerste ontmoeting en leer je hoe je een doelstelling kan bereiken door het SMART-principe te gebruiken. 

Op het gebied van anatomie en fysiologie gaan we dieper in op de volgende onderdelen:

 • Been as; de been as begint aan het bovenste enkelgewricht en gaat door tot de knie en dan dan de heup. Als de been as afwijkend is dan is dat te herkennen aan de zogenoemde X-benen of O-benen.
 • Bekkenbodem; de bekkenbodem is de bodem van de bekkenholte dat uit bindweefsel en spieren bestaat. Het bestaat uit een netwerk van drie spierlagen, die boven elkaar liggen. Veel lichamelijke klachten vinden hun oorsprong in de bekkenbodem denk hierbij aan incontinentie en bekkenbodem instabiliteit.
 • Schouder en arm; het schoudergewricht heeft, in tegenstelling tot het heupgewricht, slechts een zwakke gewrichtsstabiliteit, als gevolg van de relatief kleine gewrichtskom. Waardoor ontstaan slijmbeursontstekingen in het schoudergewricht?
 • Ademhaling; mensen hebben een constante zuurstoftoevoer nodig voor celademhaling.
 • Ademshalingmechanisme; tijdens het inademen spant het diafragma zich op en verlaagt het tegelijkertijd (abdominale ademhaling). De simultane borstademhaling bestaat uit het opliften van de ribben.
   

Nu dat je kennis op het gebied van anatomie en fysiologie weer flink verbreed is, is het ook belangrijk dat je het één en ander weet over marketing. Want waar moet je nu allemaal opletten? Welke datum is je eerste les, moet je een marketingplan maken, hoe vind je deelnemers en via welke kanalen kan je jouw lessen promoten? bellicon helpt je daar graag bij en we zullen er dan ook uitvoerig bij stilstaan hoe je jouw klantenbestand opbouwt en hoe je jouw lessen het beste kan promoten. Van tips over social media tot het publiceren van posters.

Kortom we gooien je niet in het diepe maar zullen je optimaal begeleiden om jouw carrière als bellicon Move trainer tot een succes te laten worden.  


Lees snel verder op deze pagina voor opleidingsdata en prijzen van de bellicon Move opleiding.

bellicon Bounce

De bellicon Bounce opleiding is een eendaagse opleiding waarin de deelnemers leren om zelf oefeningen op de bellicon te ontwikkelen, maar ook choreografieën aangeleerd krijgen. bellicon Bounce is een nieuw trainingsconcept met een vaststaande structuur welke bestaat uit een combinatie van uithoudingsvermogen en krachtefeningen op verschillende niveaus. Het gebruik van accessoires, danselementen en combinaties (van oefeningen) ondersteunen deze lessen. Ondanks dat het van nature een intensieve training is, is er een hoge fun factor bij een Bounce training! Deze groepslessen zijn tegenwoordig ontzettend populair. 

Duur: 1 dag
Examens: eenmaal theorie, eenmaal praktijkexamen
Vooropleiding: bellicon Basic
Diploma: bellicon Bounce certificaat
Vervolgopleidingen: bellicon Circle en bellicon Move


De bellicon Bounce training is gebaseerd op uithoudingsvermogen, krachttraining, de voordelen hiervan zijn onder andere efficiëntie, effectiviteit, opbouwen uithoudingsvermogen en verbeteren van het metabolisme. Wij gaan daar uitgebreid bij stilstaan, we leren je hoe een les opbouwt met alle essentiële onderdelen van een les. Deze structuur is voor elke bellicon Bounce les hetzelfde en is als volgt opgebouwd:

 • Warming up - Mobilisatie en stabiliteit oefeningen
 • Dance/Freestyle boost 
 • Les - Cardio boost - hartslagverhogend
 • Les - Weight boost - krachtoefeningen interval
 • Cooling down - Dance/Freestyle boost
 • Cooling down - Swing-out/Stretchen
   

Tevens leren wij je hoe je een choreografie moet structureren.

Net als bij de bellicon Circle training zullen wij de basisprincipes van het trainen behandelen waarbij de volgende onderwerpen aan bod zullen komen: 

 • Model van homeostase en supercompensatie
 • Principe van de trainingsprikkel
 • Principe van het verhogen van de belasting
 • Principe van periodisering en cyclisatie 
   

Na het volgen van je opleiding wil je natuurlijk al je kennis en motivatie delen, wij leren je hoe je na je opleiding dit het beste kan aanpakken. Je krijgt veel tips en tricks, we geven advies over het kiezen van data en hoe je een marketingplan kan opstellen. Daarnaast staan wij ook na je opleiding voor je klaar, mocht je logo’s van bellicon willen gebruiken dan zorgen wij ervoor dat je de juiste documenten zo snel mogelijk toegestuurd krijgt.


Klik hier om de opleidingsdata te bekijken.

bellicon Circle

Wanneer je na de bellicon Basic de vervolgopleiding wilt doen die gebaseerd is op HIIT (High Intensity Interval Training) dan is bellicon Circle echt iets voor jou. Ook deze circuittrainingsvorm voer je uit met behulp van de bellicon. Bij circuittraining ligt het accent op kracht, uithoudingsvermogen, flexibiliteit en snelheid. Het Circle format bestaat uit een partner workout, waar elkaar motiveren en stimuleren bijdraagt aan het opzoeken van een ieders fysieke grenzen. 

Duur: 1 dag
Examens: eenmaal theorie, eenmaal praktijkexamen
Vooropleiding: bellicon Basic
Diploma: bellicon Circle certificaat
Andere vervolgopleidingen: bellicon Bounce en bellicon Move

 

bellicon Circle is een partnertraining waarbij de focus op de groepsdynamiek ligt. Door de verschillende krachtoefeningen van de training wordt de spieropbouw ondersteund. De trainingen zijn zeer intens en de deelnemers worden tot hun persoonlijke grenzen gepusht. Het verschil met de holistische bellicon Move opleiding en bellicon Bounce is de intensiteit van de trainingen met intervallen.
Je leert tijdens de opleiding onder andere wat HIIT precies inhoudt en wat hier de voor- en nadelen van zijn. 

We staan uitgebreid stil bij het opbouwen van een les en welke structuur je hier het beste voor kan gebruiken zodat de deelnemers optimaal kunnen profiteren van jouw les. Welke oefeningen je samen kunt combineren en hoe je voldoende rust inbouwt . Tevens geven we wederom aandacht aan het belang van muziek tijdens een les. Ook helpen we je om de perfecte warming up en cooling down te geven zodat de kans op blessures tot een minimum worden beperkt. Uiteraard bespreken we ook het nut van accessoires zoals gewichtsballen. 

Op het gebied van trainingsprincipes en spierkracht zullen we de volgende onderdelen behandelen:

 • Model van homeostase en supercompensatie
 • Principe van de trainingsprikkel 
 • Principe van het verhogen van de belasting
 • Principe van het variëren van de belasting
 • Principe van herhaling en continuïteit
 • Principe van periodisering en cyclisatie
 • Kracht 
 • Intermusculaire coördinatie 
 • Spierhypertrofie training 
   

Natuurlijk krijg je van ons ook een overzicht mee van de verschillende (intensieve) oefeningen die je kan gebruiken om een les samen te stellen. We zullen ook tips geven over hoe je een ruimte het beste kan indelen qua bellicon® minitrampolines. Tevens leer je ook meer over marketing en hoe jouw bellicon Circle groepslessen het beste kan implementeren in jouw sportcarrière. Wij geven je alle tools en tips om van jouw lessen een succes te maken.


Op deze pagina lees je meer over de opleiding bellicon Circle

 

Ben jij enthousiast en wil je meer weten over onze opleiding dan kan je verder lezen op deze pagina, houd ook onze facebookpagina in de gaten voor alle nieuwtjes. Mocht je vragen hebben dan staan wij graag voor je klaar om deze te beantwoorden, lees hier hoe je contact met ons kan opnemen.

 

Deel bericht