bellicon ervaringen: Irene haar dagboek

20.07.2016

Welke resultaten kun je behalen wanneer je dagelijks gebruik maakt van de bellicon minitrampoline? Om daar achter te komen gingen wij op zoek naar een testpersoon, we plukten onze overbuurvrouw Irene van de straat en vroegen haar of ze mee wilde doen. 

Irene bleek meerdere lichamelijke ongemakken te hebben zoals; artrose, fibromyalgie, diabetes type 2, neuropathie, psoriasis en overgewicht, ze wilde graag meedoen aan deom zelf te ervaren wat de bellicon voor haar kon betekenen.
Op de video hiernaast vertelt ze meer over wie zij is en waar zij lichamelijk last van heeft. Ook vertelt zij wat zij heeft ervaren in de maand waarin wij haar volgden. 

In dit blogartikel kan je lezen over de eerste twee weken van het onderzoek. 

Beginwaardes en algehele gezondheid van Irene 

Naam: Irene
Woonplaats: Zandvoort
Geboortedatum: 22-03-1957 (59 jaar) 
Datum aanvang onderzoek: 20-06-2016
Vetpercentage: 49,1%

Welk cijfer geef je jouw lichamelijke gezondheid op dit moment?
7
Welke lichamelijke ongemakken zijn er momenteel?
Artrose, fibromyalgie, diabetes type 2, overgewicht, neuropathie en psoriasis
Welk cijfer geef je jouw mentale gezondheid op dit moment?
8
Welke mentale ongemakken zijn er momenteel? 
Ik ben gevoelig voor stress situaties
Welke score geef je jouw energie level?
6
Welke score geef je jouw conditie?
6
Welke score geef je jouw humeur?
8

De test

We wilden graag resultaten uit een zo'n realistisch mogelijke situatie. 
Daarom vroegen wij aan Irene om niet haar eetpatroon aan te passen, daarbij is ze ook niet gaan sporten wat de resultaten zou kunnen beïnvloeden. 
Wel hebben we haar aangemoedigd om wat meer water te gaan drinken, dit om de vrijgekomen afvalstoffen gemakkelijker te kunnen afvoeren. We stelden een schema op om het gebruik van de bellicon langzaam op te bouwen. Beginnend met één keer per dag 10 minuten, uitbreidend naar 3x per dag 10 minuten. Daarbij hoefde ze alleen te bouncen - op en neer veren met beide voeten op de mat - en geen intensieve spring oefenen uit te voeren. 

Dag 1 

Tijd op de bellicon: 10 minuten
Hoeveelheid water gedronken: 2 liter 
Bloedsuiker + tijdstip: 6.8 om 07.30

Hele ervaring, maar erg leuk dat ik dit mag doen. Evenwicht vinden vond ik wel erg lastig. Vooral als je begint met je ogen dicht doen, verder ging het wel goed! Ik voelde wel mijn knieën en enkels maar niet zo vervelend dat je moet stoppen. Later was dit gevoel ook weer weg, na de 10 minuten tinteling door hele lichaam, vond het erg ontspannend. In de middag heb ik zonder problemen kunnen koersballen. 

Dag 3 

Tijd op de bellicon: 10 minuten
Hoeveelheid water gedronken: 2.5 liter 
Bloedsuiker + tijdstip: 7.1 om 07.00

Vandaag ben ik wat later op de bellicon gaan staan, voor het eerst alleen en dat vond ik toch moeilijk want het lijkt ineens veel langer te duren. Wel wat last van mijn voeten en knieën gehad, maar ging ook weer snel over. Over de hele dag minder pijn gehad. 

Dag 5

Tijd op de bellicon: 2x10 minuten
Hoeveelheid water gedronken: 2 liter 
Bloedsuiker + tijdstip: 5.8 om 07.30

Vanmorgen weer op de bellicon, het was erg warm. Hierdoor moest ik heel erg transpireren, balans gaat wel beter. Hou het helaas nog niet lang vol, krijg steeds erg last met staan vanwege pijn in mijn voeten en enkels. Verder ging het wel goed, vanmiddag ook. Dit weer vind ik alleen niet prettig, voel me verder wel beter, toch minder last van alles. 

Dag 7

Tijd op de bellicon:  2x8 minuten
Hoeveelheid water gedronken: 2.5 liter 
Bloedsuiker + tijdstip: 10.6 om 09.00

In de ochtend ongeveer 8 minuten volgehouden, weer last van enkels en voeten, dit trok door naar knieën. In de middag weer op de bellicon gestaan, zelfde gevoel in enkels en voeten. Ik weet dat mijn hele lichaam nu in beweging is. 

Dag 9

Tijd op de bellicon: 2x8 minuten
Hoeveelheid water gedronken: 2 liter 
Bloedsuiker + tijdstip: 6.2 om 07.00

Drukke dag voor de boeg, vroeg opstaan en vriendin naar de fysio brengen, zij is 76 en loopt slecht. Na fysio eten we bij een restaurant in de duinen en daarna doen we samen boodschappen. Om half vijf was ik pas thuis, ik ben nog wel twee keer op de bellicon geweest. Het ging best redelijk, ik hou het ongeveer 8 minuten vol. Vandaag zere voeten, voeten en vermoeide benen maar verder voel ik mij wel goed. 

Dag 11 

Tijd op de bellicon: 3x7 minuten
Hoeveelheid water gedronken: 2.5 liter 
Bloedsuiker + tijdstip: 7.5 om 07.30

3 keer op de bellicon gestaan, probeer iets meer op de buitenkant van mijn voeten te staan. Maar ik hou dit niet zo goed vol, mijn lichaam heeft duidelijk een eigen wil. Ik heb nu meer gevoel in mijn benen dan voordat ik de bellicon gebruikte. 

Dag 13

Tijd op de bellicon: 2x8 minuten
Hoeveelheid water gedronken: 3 liter 
Bloedsuiker + tijdstip: 6.8 om 08.00

Suiker lijkt stabieler te zijn, ik heb alleen in de ochtend 2 keer op de minitrampoline gestaan, vanwege de pijn in mijn voeten. Verder voel ik mij wel goed. Zie dag 12


Dag 2 

Tijd op de bellicon: 10 minuten
Hoeveelheid water gedronken: 2.5 liter 
Bloedsuiker + tijdstip: 8.9 om 07.30

Vannacht minder last van rechterschouder, net weer gebounced. Stabiel staan ging nu iets beter dan gisteren, ik voelde meer ontspanning in mijn voeten. Vanaf vandaag thuis verder oefenen. Dag 4

Tijd op de bellicon: 2x10 minuten
Hoeveelheid water gedronken: 3 liter 
Bloedsuiker + tijdstip: 6.1 om 07.00

Deze ochtend ben ik om 09.00 op de bellicon gaan staan, soms vind ik wel moeilijk om balans te vinden. Vandaag had ik erg last van mijn enkels, dit trekt ook door naar mijn knieën. Vind het lastig om 10 minuten vol te maken, maar heb het wel gedaan. Verder voel ik mij goed!

Dag 6 

Tijd op de bellicon: 10 minuten
Hoeveelheid water gedronken: 1.5 liter 
Bloedsuiker + tijdstip: 5.4 om 08.30

De kinderen kwamen op bezoek en om de verjaardag van mijn zoon te vieren gingen we gezellig wokken. In de ochtend ben ik 10 minuten wezen bouncen, had minder last van mijn enkels. Ik kwam erg laat thuis na het etentje, mijn suikers waren omhoog geschoten en ben daardoor niet gaan bouncen. Heb die nacht slechter geslapen.

Dag 8

Tijd op de bellicon: 3x8 minuten
Hoeveelheid water gedronken: 2 liter 
Bloedsuiker + tijdstip: 7.5 om 07.00

Vandaag is een normale dag zonder feestjes, ik heb 3 keer getraind op de bellicon. Het ging erg goed en ik had minder last van pijn. In de middag ben ik naar koersbal geweest en dus veel bezig geweest. 

Dag 10

Tijd op de bellicon: 3x8 minuten
Hoeveelheid water gedronken: vergeten op te schrijven 
Bloedsuiker + tijdstip: 8.1 om 07.30

Door het vochtige weer heb ik altijd meer pijn in mijn lichaam dan normaal. Ik ben 3 keer wezen bouncen op de bellicon, ik hou het ongeveer 8 minuten vol. Baal er wel van dat ik het niet de volle 10 minuten volhoud. Ik krijg last van mijn voeten en enkels, dit trekt langzaam door naar mijn heupen en onderrug. Wel merk ik op dat ik meer energie heb. 

Dag 12 

Tijd op de bellicon: 1x8 minuten
Hoeveelheid water gedronken: 2.5 liter 
Bloedsuiker + tijdstip: 7.2 om 07.30

Alleen in de ochtend op de minitrampoline gestaan, ik had het idee dat ik meer pijn kreeg. De pijn trekt snel weg en verder voel ik mij goed. 


Dag 14 

Tijd op de bellicon: 3x8 minuten
Hoeveelheid water gedronken: 3 liter 
Bloedsuiker + tijdstip: 5.8 om 07.30

Afgelopen nacht heb ik veel kramp in mijn kuiten gehad, 3 keer heb ik op de bellicon gebounced, suiker was wel mooi laag en ik heb in geen tijden zo laag gezeten. Ik baal er wel van dat ik niet langer dan 8 minuten op de bellicon kan staan. Ik vind het erg leuk om te doen! 


Het resultaat

grafiek van bloedsuikerwaarden

Zijn er lichamelijke ongemakken die eerder genoemd zijn veranderd?  
Suiker is gezakt, al tijden niet zo laag gezeten. Minder pijn gedurende de dag, daardoor ook minder paracetamol geslikt. 
Voel mij veel fitter en heb meer energie.
Zijn er mentale ongemakken die eerder genoemd zijn veranderd?
Heb het gevoel dat ondanks de zere voeten dat ze minder strak aanvoelen.
Je voelt wel dat er meer beweging in je lijf is. 
Vetpercentage:  49%


Volgende week komt het blog over week 3 en 4 online! 

Deel bericht