De bellicon® mini-trampoline bij Aquacorpus

Olivier Verraver
Bij Aquacorpus maken de kinesisten gebruik van de bellicon® minit-trampoline!

Meer dan een jaar geleden ontdekten wij bij centrum Aquacorpus de bellicon® mini-trampoline. We kochten eerst een exemplaar aan, maar al snel volgde een tweede met een andere sterkte en daarna een derde voor de kinesisten gespecialiseerd in bekkenbodemtherapie. 

Hem proberen is hem houden! Ik herinner me dat ik een mail kreeg met het voorstel om een mini-trampoline (in de kleuren van het centrum) uit te testen gedurende een maand. Drie dagen later arriveerde hij en... DE VERRASSING. De kwaliteit van de schokdemping tijdens het bouncen is gewoon geweldig. Bye bye stalen veren, leve de elastieken! 

In het centrum hanteren we een zeer functionele benadering van revalidatie. Aanvankelijk hebben we de mini-trampolines enorm veel gebruikt om te werken aan de stabiliteit van de onderste ledematen en de wervelkolom. Beetje bij beetje hebben we nadien de voordelen van de bellicon® mini-trampoline ontdekt voor het herstel van het evenwicht, voor cardiotraining en voor de hersteltraining van atleten. Vandaag zijn we met 10 kinesisten en er gaat geen uur voorbij dat de bellicon® mini-trampolines niet gebruikt worden. 

In september 2017 openen we een nieuw centrum in Genval en het staat vast dat bellicon® onderdeel zal uitmaken van dit avontuur!

Deel bericht