De voordelen van trampolinespringen op de Duitse TV

20.09.2013
Geschichte des Trampolins

Onze oosterburen hebben ook ontdekt dat bewegen op een (mini) trampoline ontzettend goed is voor de gezondheid. Vorige week verscheen een korte reportage over trampolinespringen op de zender “NDR” in Duitsland. In deze reportage zien we mensen in groepsverband bewegen op een mini trampoline. Aan het woord zijn de deelnemers en fysiotherapeute Patricia Löhrmann. Zij vertelt: “Bewegen op een trampoline versterkt uw lichaam en geest”.


Enthousiaste reacties na een trampoline les

De deelnemers in de video geven aan een zeer goed gevoel te hebben na het bewegen op de trampolines. Ze vertellen dat men veelzijdige, maar ook intensieve oefeningen kan doen op de trampoline. In het filmpje wordt daarnaast aangegeven dat trampoline springen voor iedereen is: jong, oud, man, vrouw, slanke mensen, zwaardere mensen, trampolinespringen is voor iedereen! Daarbij wordt geconcludeerd dat licht bewegen op de trampoline al zeer goed is voor uw gezondheid. Het is niet noodzakelijk om ingewikkelde bewegingen te maken. U kunt in de woonkamer beginnen (zie ook “Thuis sporten“)

De effecten van trampolinespringen

10 minuten trampolinespringen staan gelijk aan een half uur joggen volgens Patricia Löhrmann. Bovendien wordt elke lichaamscel in uw lichaam aangesproken. Op het moment dat het lichaam in de lucht is ontspannen al uw cellen in uw lichaam, eenmaal terug op de mat worden alle cellen weer aangespannen. Voordelen van bewegen op een trampoline die in het filmpje worden aangehaald zijn:
– Vriendelijk voor uw rug
– Mobiliteit verbeteren
– Activatie van het lymfesysteem (en daardoor snel afvalstoffen kwijtraken)
– Totale training voor de spieren
– GEEN belasting voor de gewrichten
– Bekkenbodem training
– Het verhelpen van osteoporose klachten

Conclusie

Een belangrijke boodschap van het filmpje is dat het belangrijk is om een trampoline van goede kwaliteit aan te schaffen voor de beste resultaten. Het filmpje sluit af met de boodschap dat trampolinespringen een verslavende vorm van beweging is. Verslavingen zijn meestal negatief, maar in dit geval moedigen wij het aan!

 

Deel bericht