Gezondheidstips van het bellicon NL team

04.11.2016

Gezondheidstips van ons voor jou! Zoveel mensen, zoveel wensen en misschien wel dubbel zoveel meningen. Wanneer het gaat om gezondheid hebben we allemaal een mening en overtuiging. Bij een bedrijf als bellicon Nederland waar we gezondheid op nummer 1 hebben staan, hebben we het graag over de nieuwste gezondheidstips! Wat gebeurd er eigenlijk achter de schermen en op kantoor bij bellicon Nederland? Dat we allemaal erg verschillend zijn zal je wel opmerken uit de tips die we met jou willen delen. In deel 1 van deze reeks lees je de gezondheidstips van Nick, Remy en Mieke G. Wil je een gezicht bij alle leden van het bellicon NL team? Lees hier dan verder!


 

Weegschaal

Gezondheidstip Nick  - Breng je voeding in kaart

Nick

Dagelijks eten we van alles. Ondanks dat we in Nederland steeds meer informatie (misschien zelfs teveel) tot onze beschikking hebben over "gezond" eten, weten we vaak niet wat we nou precies in onze mond stoppen. Daarnaast, weet jij eigenlijk of je voldoende macro- en micronutriënten binnenkrijgt? En vooral een goede balans van eiwitten, koolhydraten en vetten (macro), en vitaminen, mineralen en sporenelementen (micro). Elk lichaam is anders. Ieder mens heeft eigen doelstellingen op het gebied van gezondheid. 

Zelf ben ik als tiener altijd te zwaar geweest, tot het punt dat ik 100 kilo woog op mijn achttiende. Toen ging de knop om. Toentertijd liep ik 4x per week hard en gebruikte ik de hometrainer. Op het gebied van voeding at ik minder, maar ik lette niet op wat ik precies at en of het aansloot bij mijn lichaam en doel. Uiteindelijk verloor ik in een jaar tijd wel 20 kilo en zat ik lekkerder in mijn vel.

Tijdens mijn studententijd kwam hier helaas weer wat bij. 
Toen ik samen met mijn vader bellicon Nederland ging opzetten vond ik dat het laatste "restje" er ook af moest. Niet alleen voor mezelf, maar ook als vertegenwoordiger van bellicon. 


Ik heb veel boeken over voeding en afvallen gelezen en ik viel hier en daar wat af, maar ik bleef altijd een beetje steken. Tot ik begon met het bijhouden van mijn voeding. Gewoon in een app op mijn telefoon. Wat een inzicht gaf mij dat! Denk je lekker gezond te eten met veel noten, avocado, goede vetten (dat wel), minder koolhydraten, superfoods... Wat bleek? Ik nam alsnog veel te veel calorieën tot mij per dag. Dit lag met name aan het feit dat ik teveel vet at, waar per gram meer calorieën inzitten dan bijvoorbeeld een gram eiwit. Daarnaast at ik te weinig eiwitten. In de basis is afvallen vrij simpel. Je kunt het terugbrengen tot een rekensom. Energie-inname - energieverbruik, bij een positieve uitkomst kom je aan. Je eet meer dan dat je verbruikt. Bij een negatieve uitkomst val je af.

Nu ging het echt goed, maar ik wilde ook sterker worden en spieren opbouwen. Ik besloot het programma van Personal Body Plan te gaan uitvoeren, waarbij je niet alleen je voeding bijhoudt, maar je ook leert om de juiste hoeveelheden macronutriënten te nemen (in mijn geval meer eiwitten, minder vet) en je eetpatroon aan te vullen met supplementen. Tevens krijg je op maat gemaakte fitness schema's die voornamelijk bestaan uit krachttraining afgewisseld met korte intervaltrainingen, welke ik natuurlijk uitvoer op de bellicon®!

Uiteindelijk ben ik nog 10 kilo kwijtgeraakt en heb ik mijn streefgewicht bereikt. 

App tips voor het bijhouden van voeding (en beweging):
- MyFitnessPal (Gratis, maar betaalde uitbreiding)
- FatSecret (Gratis, maar betaalde uitbreiding)
- Personal Body Plan (Betaald, abonnement)

Gezondheidstip Mieke G - Balans!

Ik geloof in balans!

Af en toe genieten van iets wat misschien niet al te gezond is, een lekker ijsje of een BBQ. En andere momenten zoveel mogelijk proberen om gezond en puur voedsel binnen te krijgen waar het lichaam door opgebouwd en onderhouden wordt. Daarnaast vind ik balans in het dagelijks leven ook erg belangrijk, leuke dingen doen met vrienden maar ook hard werken. 

Voldoende ontspanning, af en toe onderuitgezakt op de bank een filmpje kijken maar ook tijd vrij maken om te bewegen en actief bezig te zijn. Helemaal nu ik herstellende ben van een whiplash (lees mijn verhaal hier) heb ik gemerkt hoeveel baat mijn lichaam heeft bij het hebben van een goede balans. Als ik de ‘schade’ na een intensieve dag wil beperken dan zorg ik dat ik een dag eerder alvast voldoende rust heb ingebouwd waardoor ik op de dag zelf meer energie heb en de dag daarna niet teveel last heb. Mijn gezondheidstip is dus zoek een goede balans, drink veel water (zeker twee liter per dag) en als je geen fruiteter bent maak dan smoothies zo krijg je toch je vitamines binnen.

 

Mieke

Gezondheidstip Remy - Bewegen vanuit ontspanning

Remy

Ik train altijd op gevoel en bewegen moet gebeuren vanuit ontspanning. Ik beslis in het moment wat ik ga doen en waar mijn lichaam en/of geest behoefte aan heeft. “The best routine is no routine” en dat is uiteindelijk ook een routine. 

Eigenlijk heb ik geen sport routine. Ik vraag mij altijd af als ik iets doe waarom ik het doe en wat het doel ervan is. Kracht, conditie, balans, coördinatie, flexibiliteit en ontspanning zijn allemaal elementen die deel kunnen uitmaken van een training en die ik dus ook graag combineer. Daarnaast is het ook erg belangrijk om te luisteren naar je lichaam. Als iets pijn doet of niet goed voelt, dan zit daar altijd een reden achter en kan het zijn dat de oefeningen nog iets te zwaar zijn. 

Springen op een bellicon maakt je happy en alles zit erin: ritme, evenwicht, kracht, uithoudingsvermogen, flexibiliteit en ontspanning. En dit alles zonder schokbelasting op je rug en gewrichten door de unieke elastieken vering. Uiteraard ben ik razend enthousiast over de bellicon® en de werking hiervan. Hij is zo veelzijdig in te zetten. 


Ook heb ik nog wat tips en tricks die ik zelf toepas op het gebied van eten:

  • Richt je op natuurlijke voeding.
  • Gebruik je nuchtere verstand.
  • Overeet niet en eet met aandacht, kauw goed. 
  • Wees dankbaar voor het eten dat je ter beschikking krijgt.
  • Richt je meer op je metabolisme en wat goed is voor je lichaam in plaats van het volgen van hapklare diëten.
  • Verdiep je in de werking van je lichaam. Jij bent zelf verantwoordelijk voor wat je erin stopt.
  • Stel realistische doelen en bouw dit rustig op.
  • Zorg dat je darmen en organen schoon zijn, zodat je spijsverteringsstelsel de voeding beter kan opnemen, verteren en uitscheiden.
  • Ga ervan uit dat je alles mag eten, jij kiest!
  • Kies voor voeding dat je energie geeft in plaats van energie kost.


Deel bericht