Ik zie je wel zitten


Deze week lanceerde ziekenfonds Partena de campagne “Ik zie je wel zitten”, om Belgen bewust te maken van hun zitgedrag. We brengen gemiddeld 8 uur per dag al zittend door: meer dan goed is voor ons lichaam en onze gezondheid. 

60% van de Belgen heeft een zittend job. We onderbreken onze lange zitperiodes slechts 4 of 5 keer gedurende onze werkdag. Dit heeft niet enkel nadelige gevolgen voor onze gezondheid, maar ook voor onze creativiteit en de werksfeer. 

Wanneer we langer dan een halfuur stilzitten, valt ons lichaam stil: ons bloed stroomt trager, we gaan minder vet verbranden en onze suikerspiegel stijgt. Ook voelen we ons sneller vermoeid, wat onze concentratie en productiviteit niet ten goede komt. Op lange termijn verhoogt excessief zitten de kans op diabetes, depressie, spier- en gewrichtsproblemen… Daarnaast is de schade van excessief zitten niet goed te maken door enkele uren per week intensief te sporten. De schade is onomkeerbaar! 

Wilt u weten of u te veel stilzit? Doe de Zittest van Partena!

Gebruik van de bellicon® mini-trampoline op het werk.


We zitten veel te veel, maar daar kunnen we wel iets aan veranderen. Arbeidsgeneesheren ontwikkelde een richtlijn voor meer beweging op het werk: 50% van de werktijd al zittend doorbreng, 25% rechtstaand en 25% in beweging. En hierbij kan bellicon helpen!

 Bij bellicon werden drie concepten ontwikkeld, die beweging op het werk makkelijker maken. Allereerste is er bellicon® Workspace: een bellicon® mini-trampoline met een in de hoogte verstelbare bureau (Robberechts®). Dankzij dit concept kunnen werknemers makkelijk afwisselen tussen zittend en staand werken en zo gedurende de hele werkdag in beweging blijven. Daarnaast is er het bellicon® Trainingsstation: een bellicon® mini-trampoline met tablethouder en toegang tot het online platform bellicon® Home. Op dit online platform werden talloze korte oefenvideo’s van 3, 5 of 10 minuten ter beschikking gesteld, zodat werknemers kunnen genieten van een korte pauze in bewegen. De trainingen hebben een lichte intensiteit, waardoor sportkledij niet vereist is. Na een pauze in beweging heeft u terug meer energie, bent u meer ontspannen en kunt er weer helemaal tegenaan. Als laatste zijn er ook de interne workshops bellicon®. Een gecertificeerd bellicon® Coach brengt enkele mini-trampolines mee om een korte trainingssessie te geven aan uw werknemers. De intensiteit van deze training is vrij te kiezen. Met zo’n workshop promoot het bedrijf gezondheid en beweging. Daarnaast is deze workshop een prima teambuildingactiviteit.

Meer info over bellicon® @ Work
Deel bericht