Op een leuke manier bewegen

04.09.2013
Geschichte des Trampolins

Wat als bewegen nou altijd leuk was? Dat u zin heeft om te sporten? Door oefeningen te doen op een (mini) trampoline haalt u het kind in uzelf weer naar boven! Trampolinespringen zorgt voor een vrij – gewichtloos – gevoel en zorgt voor een lach op uw gezicht. Als het wat kouder is of regent hebben mensen minder vaak zin om hun huis uit te gaan. De fiets wordt verruilt voor de auto of het openbaar vervoer.Vaak zien mensen er tegenop om te gaan sporten en moeten zichzelf naar de sportschool slepen of trekken stampvoetend hun hardloopschoenen aan. De kans is groot dat men door trampolinespringen niet meer op ziet tegen een workout. Maar: iedereen moet wel in beweging blijven! Wat is er dan lekkerder dan dat u daarvoor niet uw huis uit hoeft? Als u in het bezit bent van een (mini) trampoline, wordt dit heel toegankelijk. U kunt simpelweg thuis sporten, zowel binnen als buiten (mocht het Nederlandse klimaat dat toelaten). Neem de trampoline mee naar buiten, spring in het park, op het strand of in de duinen.

Trampolinespringen – een goede workout

Op elk moment van de dag, wanneer het u uitkomt thuis even een workout doen. Voordat u naar uw werk gaat een korte sessie van 5 of 10 minuten, of later op de dag een intensief cardioprogramma van 20 minuten, u heeft het zelf in de hand. Een mooie bijkomstigheid is dat u ’s morgens gelijk uw vetverbranding op gang brengt, hier heeft u gedurende de dag ontzettend veel profijt van.

Train thuis, waar u wilt 

Doe uw oefeningen eventueel voor de TV terwijl u uw favoriete tv-programma kijkt, spring in de woonkamer op uw favoriete muziek, of, mocht het zonnetje doorbreken en heeft u een tuin of terras – spring buiten! Op deze manier kunt uw inactieve gewoonten omzetten in actieve en bewust met uw lichaam bezig zijn.


Deel bericht