Schrijfster Mariecke over haar transformatie

28.12.2016

Stel, je weegt meer dan 100 kilo, je bent ongelukkig en ongezond.
Ik had letterlijk het gevoel dat ik vast zat in een lichaam wat niet wilde, en ook niet in beweging kon komen. In een poging actief te worden ben ik veel belastbare cardio gaan doen, met als gevolg dat mijn knie niet blij was.
Laat ik voorop stellen dat toen ik mijn ongezonde eetgedrag (verslaving) onder controle had ik overtollig gewicht ben kwijtgeraakt.

Maar mijn lichaam deed zeer, na elke workout weer pijn in mijn heupen, knie en mijn nek. Het schoot niet op! Ik was niet aan het opbouwen, ik deed afbraak aan mijn gespannen lichaam.
Bewegen sporten moet toch ook leuk kunnen zijn?

Mijn partner heeft mij toen geattendeerd op Remy Draaijer en de fantastische bellicon. Ik was eigenlijk direct verliefd. Na 5 minuten op de bellicon stond ik met een glimlach op mijn gezicht, hier word ik blij van! 


Uitgeput en badend in het zweet, heerlijk! De stap om zelf een bellicon aan te schaffen was dan ook zo gemaakt. Dat is nu 6 jaar geleden, ik kan oprecht zeggen dat ik elke dag spring. Oké als ik op vakantie ben niet, maar dan mis ik het ook echt. De fysieke veranderingen die het mij heeft gebracht zijn enorm. Ik ben sterker geworden en heb een ijzersterke core gekregen. Mijn lichaam is in balans, maar het heeft ook mijn mind in balans gebracht, ik sta veel positiever in het leven. Mijn mentale spier wordt nog elke dag getraind door het werken met de bellicon. Het heeft mijn mind & body gezond en in balans gekregen. Uiteindelijk heb ik de stap gemaakt om mensen te gaan helpen door multidisciplinaire coaching aan te bieden. De basis is en blijft de psyche, het gedrag. Dit heeft uiteindelijk tot Mind Your Step Personal Lifestyle Coaching geleid. Ik heb de powerflow ontwikkeld en maak in mijn lifestyle studio gebruik van de bellicon!
Ik heb de Bellycore workouts ontworpen en biedt die in groepsverband elke dag aan! 

Mijn boek: Jezelf vinden, gewicht verliezen

In dit boek beschrijf ik mijn reis van gepeste, ietwat vollere puber, die niet geleerd heeft dat ze er mag zijn. Ik heb een negatief zelfbeeld gehad. Mede hierdoor heb ik een ongezonde relatie met eten ontwikkeld. Food, my friend :-) Het oordeelt niet over mij. Niet alleen het dempen van emoties, maar ook de positieve ervaringen werden met voeding opgevuld.

Überhaupt is voor mezelf zorgen iets wat ik moeilijk vond. Uiteindelijk was ik uitgegroeid tot een morbide obese jonge vrouw. Mijn emotie-eten heeft zich ontwikkeld tot een binge eating disorder (eetstoornis). Ik was continu bezig om andere mensen te pleasen en te helpen, bang dat ik iets te horen zou krijgen wat mijn negatieve zelfbeeld zou bevestigen. Mijn ongezonde automatische piloot heb ik kunnen omdraaien. Nu ben ik de regisseur van mijn leven: In controle en in balans!

Voor meer informatie ​www.marieCke.com

Deel bericht