Remy Draaijer

Ik ben nog aan het uitvinden wie in ben, maar ik word veelal geïnspireerd door de natuur en ben heel nieuwsgierig naar de werkelijkheid achter de ”dualiteit”. Ik ben mij gaan verdiepen in de werking lichaam en geest en vooral met de vraag: wie ben ik eigenlijk? Ik zie het lichaam als een soort laboratorium. De geest kan het lichaam beïnvloeden en andersom. Wat je geloofd is zo… 

Het is een grote uitdaging niet vast te zitten in concepten en rituelen. Morgen zou mijn visie 180 graden anders zijn.

Op de kleuterschool wist ik al dat ik sportleraar wilde worden. Ik bezocht de sportacademie en in de negentiger jaren heb ik een fitnessclub gehad. In diezelfde tijd ben ik een 4 jarige opleiding Ayurveda (meer dan 5000 jaar oude oosterse natuurlijke geneeswijze) gaan volgen en mij bekwaamd als Ayurvedisch practitioner waar ik na het fitnesscentrum gebruik van heb gemaakt in mijn praktijk natuurgeneeskunde. Mijn voorkeur gaat uit om te bewegen vanuit ontspanning en bewustzijn en zodoende moeiteloos en op een leuke uitdagende manier meer balans, coördinatie, uithoudingsvermogen en kracht op te bouwen. 

Ik heb geleerd te luisteren naar mijn lichaam. Vroeger ging ik vaak over mijn grenzen, met wilskracht kon ik (ook als ik mij minder goed voelde) sneller en zwaarder trainen dan de keer ervoor. Uiteindelijk was het een strijd tegen mijzelf die ik niet kon winnen.

Een gemiddelde dag ziet er voor mij als volgt uit: 
Ik sta op tijd op, drink een paar glazen zuiver water, mediteer, bounce 5-10 minuten op de bellicon, doe een kort krachtprogramma, ga een stukje hardlopen op het strand, waarna ik mezelf in zee dompel of even ga zwemmen (ook in de winter, soort van cryotherapie).

Als ik terug kom ga ik in de infrarood sauna, drink voldoende water en neem extra O2 op met behulp van een zuurstofmasker. Vervolgens doe ik een borstelmassage voor mijn gehele lichaam en smeer mij daarna in met magnesiumolie. Na de sauna spring ik nog 5 minuten op de bellicon en dan ga ik douchen en sluit af met een koude douche.

Als ik onder de douche vandaan kom neem ik weer water en een cocktail van diverse supplementen, voeding en superfoods. Hierna ga ik lekker ontspannen en fris aan het werk. Tussendoor drink ik weer water en groene thee. Over het algemeen werk ik staand op de bellicon achter een elektrisch sta bureau of zit ik op een zitbal. Ook doe ik gemiddeld 1 keer per uur een 3 programma op de bellicon om meer zuurstof in mijn cellen te kunnen krijgen en zodat ik mij goed kan blijven focussen.
Mijn lunch en avondeten is bij voorkeur biologisch dynamisch en kan onder andere bestaan uit fruit, groenten, soepen, uien, knoflook, eiwitten, langzame koolhydraten, kimchee, kevir, miso, natto, vis, zeegroenten, eieren, noten, zaden, paddenstoelen, hennepzaden, proteïne shakes, superfoods en supplementen.
Een paar keer per week geef ik groepslessen op de bellicon en doe zelf kracht- en conditie training, deels op de bellicon. In de avonduren doe ik graag onderzoek naar verschillende leefwijzen en de ontwikkeling van ons bewustzijn. Ik slaap gemiddeld tussen de 6-8 uur.


Ik ben niet altijd fit geweest. Ik had de ziekte van pfeiffer en een hernia. Dankzij deze symptomen weet ik wat het is om geen energie te hebben en weet ik wat pijn is. Uiteindelijk heeft mijn rug mij bewuster in het leven laten staan. Ik probeer te voelen waar mijn lichaam nu behoefte aan heeft.
Tegenwoordig geef ik mijn lichaam (spijsvertering) bijvoorbeeld regelmatig rust door af en toe te vasten en te detoxen. Dit schept de mogelijkheid afvalstoffen die in de darmen en in de cellen zijn opgeslagen te af te voeren, zodat wanneer ik weer ga eten de opname van voedingsstoffen via de darmen is verbeterd. Ook voel ik me daarna mentaal veel helderder.

Ik heb eigenlijk geen vaste sport routine. Ik vraag mij altijd af als ik iets doe waarom ik het doe en wat het doel ervan is. Kracht, conditie, balans, coördinatie, flexibiliteit en ontspanning zijn allemaal elementen die deel kunnen uitmaken van een training.

Ik train altijd op gevoel. Ik bepaal in het moment wat ik ga doen. “The best routine is no routine” en dat is ook een routine.

Springen op een bellicon maakt blijmoedig en alles zit erin: ritme, coördinatie, evenwicht, kracht, uithoudingsvermogen, flexibiliteit en ontspanning. En dit alles zonder schokbelasting op je rug en gewrichten door de unieke elastieken vering. Heerlijk om te doen!

Na een bellicon training ben ik volledig ontspannen en niet verzuurt. Ik merk dat er een soort wasmachine heeft aangestaan die zowel mijn lichaam als geest heeft schoongemaakt.


In vergelijking met andere bewegingsvormen transpireer ik ook intenser. Dat komt, omdat je op de bellicon alle 656 spieren (grote spieren, kleine spieren, houdingsspieren, etc.) tegelijk traint. Deze moeten worden afgekoeld en dus wordt dus meer vocht vrijgemaakt om je lichaam te koelen. Het is daarom belangrijk om tijdens en na de les voldoende zuiver water te drinken. 


Tips gezonder eten:


 • Gebruik je nuchtere ‘boeren’ verstand.
 • Richt je op natuurlijke voeding.
 • Wees dankbaar voor het eten dat je ter beschikking krijgt.
 • Kauw goed.
 • Eet met aandacht.
 • Overeet niet.
 • Richt je meer op je metabolisme en wat goed is voor je constitutie in plaats van het volgen van hapklare diëten.
 • Verdiep je in de werking van je lichaam. Jij bent zelf verantwoordelijk wat je er in stopt.
 • Stel realistische doelen. Bouw het rustig op.
 • Zorg dat je darmen en organen schoon zijn, zodat je spijsverteringsstelsel de voeding beter kan opnemen, verteren en uitscheiden.
 • Ga ervan uit dat je alles mag eten, jij kiest.
 • Kies voor voeding dat je energie geeft in plaats van ontneemt.Een van mijn favoriete citaten: “Geloof niet alles op voorhand. Gebruik je boerenverstand (”gut feeling”) en test zelf. Blijf open staan voor alles. Niets is wat het lijkt…”

Ons lichaam heeft alles al in zich.
Het functioneert afhankelijk van de blokkades die er in de tijd zijn ontstaan.

Zoals een computer niet aan zijn potentie kan komen als er virussen in zitten, zo functioneert ons lichaam niet naar zijn mogelijkheden als het fysiek en energetisch geblokkeerd is. 

Naarmate ik de weg naar balans en zuiverheid bewandel wordt het mij steeds duidelijker dat ik aan mijzelf kan blijven werken.

Ik wens dat we elkaar behandelen zoals we zelf behandeld zouden willen worden.


Opleidingen
2002 Medische scholing Dr. Marcel Diephuis, Dr. Klaas de Bont en Carla de Graaf te Rijswijk
2002 Gezondheidsopvoeding De Groene Dag België
1997 Quantronic Resonantie Therapie Heidelberg Duitsland
1992 – 1996 Pulsor Polarity Therapy Diplomat Worldwide Florida USA bij Dr.G.T.F.Yao
1996 – 2000 Ayurvedic Practitioner & Cosmetologist behaald bij European Institute for Scientific Research on Ayurveda te Den haag bij Dr. Anil Metha
1992 Fitness Instructor AFN (Aerobc & Fitness Nederland) official member of IDEA association for fitness professionals. Weert, John van Heel.
1992 Conditie / Cardio fitness AFN.

Verder bekwaming in: bloesem remedies, aromatherapie, kleuren punctuur, edelsteen therapie, fytotherapie, infraroodtherapie, zuurstoftherapie, cryotherapie, ontspanningstechnieken, detox methoden, tai-chi, chi-qong, chi nei chang, orthomoleculaire geneeskunde en diverse andere lichaamsregulerende behandelvormen.