Hoe lang gaan de elastiekringen mee?

bellicon

De elastiekringen zijn zo elastisch omdat ze zijn gemaakt van natuurlijk rubber. Dit is waarom een rek tot 300% kan worden bereikt. Gelijk aan gebruik van autobanden, is het slijten van de elastiekringen een gevolg van het continue oprekken en door de wrijving die daardoor ontstaat met de rand van de trampoline. Op een gegeven moment is het essentieel om ze te vervangen. Wij staan garant voor minimale houdbaarheid van 6 maanden.

De slijtage van de elastiekringen is te wijten aan verschillende factoren:

1. Gebruikers gewicht
Hoe zwaarder je bent, hoe meer gewicht de elastieken ringen moeten doorstaan. Om ervoor te zorgen dat iedereen, licht of zwaar, een zelfde en even zachte schommel beweging ervaart, zijn er verschillende elastiekring sterktes beschikbaar (ingedeeld naar gewicht):

Zacht: tot 60 kg lichaamsgewicht
Medium: 60 - 90 kg lichaamsgewicht
Sterk: 90 - 120 kg lichaamsgewicht
Extra sterk: 120 - 150 kg lichaamsgewicht
Ultra sterk: 150 - 200 kg lichaamsgewicht

2. Intensiteit van de sprong
Hoe hoger je springt, hoe groter de impact op de elastieken ringen is. De wens bij het gebruik van de bellicon, te stuiteren en omhoog ‘geschoten’ te worden, is begrijpelijk want het is zo leuk. Bij het gebruik van de bellicon kun je al positieve effecten bereiken door simpelweg te veren waarbij de voeten in contact met de mat blijven.

3. De gemiddelde levensverwachting
Hoe vaker de bellicon dagelijks wordt gebruikt, hoe sneller de elastiekringen slijten. Professionele gebruikers zoals fitness clubs, personal trainers en fysiotherapie praktijken vertonen een hogere mate van slijtage dan de enkele gebruiker.

Tip: Als u af en toe de elastiekringen iets verschuift dan zullen ze niet continu wrijven tegen dezelfde plek. Dit kan de houdbaarheid verlengen.

Tags: Elastieken
Deel bericht