Welke plafondhoogte is noodzakelijk voor het gebruiken van de bellicon® trampolines?

bellicon

Minimale plafondhoogte = uw lengte + 50 cm.

Wat onze trampolines zo speciaal maakt is de onvergelijkbare hoge elasticiteit als gevolg van de samenstelling van de bungee elastieken. Training op deze apparaten is dan ook heel anders dan op de conventionele trampolines waar u in de eerste plaats van de mat moet opspringen en bij de landing op de mat niet goed wordt gedempt, terwijl op onze apparaten de opwaartse sprong niet zo belangrijk is alswel de geleidelijke (vertragende) remmende werking na het neerkomen.

Zodra u op onze bungee elastieken trampoline stapt, zakt de springmat naar beneden. Vanuit dit uitgangspunt kunt u dan beginnen met op-en-neer veren. Tijdens het inveren zakt u diep in de mat en zelfs tijdens intensieve oefeningen kom je nauwelijks boven het frame uit.

Onze trampolines hebben een totale hoogte van ca. 35 cm en zelfs tijdens intensief trainen, komt u maar ongeveer 10 cm boven het frame. Als richtlijn kunt u dan ook bovenstaande formule gebruiken voor de minimale noodzakelijke hoogte van het plafond. Theoretisch gezien, is het mogelijk hoger te springen op onze trampolines, maar dit kan leiden tot onnodige overbelasting van de gewrichten en verhoogde slijtage van de bungee elastieken.

Deel bericht