Beter in balans

Vind uw evenwicht

In het leven zoekt u voortdurend naar de juiste balans. U wilt evenwichtig zijn en letterlijk stevig op uw benen staan. Train daarom op de bellicon®, hoe oud of jong u ook bent. Niet alleen maakt dit het leven van alledag aangenamer, het voorkomt ook blessures. Bovendien worden verwondingen van valpartijen vaak veroorzaakt door een gebrekkig evenwichtsgevoel.

Topsporters weten hoe belangrijk een goede balans is voor elke lichamelijke activiteit. Juist daarom maken zoveel sporters gebruik van de bellicon®. Trampolinespringen verbetert uw balans en coördinatie, en is de beste training voor uw hele lichaam. De balans slaat dus in alle opzichten positief uit met de bellicon®.

Balans en evenwicht trainen

De voetjes van de vloer

Zachte mat, stevige spieren

Complete fitness training

De grond is vaak veel te hard om lekker op te trainen. De flexibele bellicon®-mat is niet alleen een stuk aangenamer, het is nog beter voor u ook. Met elke sprong geven de kleine hersenen en het binnenoor een signaal af naar uw spieren, waarna ze zich stabiliseren. Zonder dat u het in de gaten heeft.

Terwijl u lekker aan het springen bent, versterkt u dus ongemerkt uw volledige stelsel van 638 spieren. Daarvan profiteren vooral de grote spiergroepen in uw romp en onderlichaam, benen en heupen, die cruciaal zijn voor uw evenwichtsgevoel. Neem het maar van ons aan: met een training op een bellicon® bent u van top tot teen beter af.

Lichaam en geest in balans

Voor een goede balans moet u uw hoofd erbij houden. Want uw kleine hersenen zorgen ervoor dat u niet omvalt. Net als uw andere grijze cellen is dit cerebellum in staat om te leren. En dat merkt u tijdens het springen. Het vergt waarschijnlijk enige oefening, maar uiteindelijk zult u in het dagelijks leven veel baat hebben van de betere houding en stabiliteit die u op de bellicon® heeft aangeleerd.

Trainen op de bellicon® is ware hersengymnastiek. Dat is belangrijk, omdat de kleine hersenen bepaalde leerfuncties en andere cognitieve activiteiten regelen. Volgens dr. Irvine Mason van de American Board of Psychiatry and Neurology zorgt een beter evenwichtsgevoel bovendien voor een beter reactievermogen. Uiteindelijk kunt u zich gemakkelijker concentreren en verbetert het zelfs cognitieve vaardigheden als lezen, schrijven en inzicht.

De bellicon® traint dus niet alleen uw lichaam, maar ook de geest!

(TIP: richt uw blik tijdens het springen op een vast punt op ooghoogte aan de andere kant van de kamer voor een betere balans en houding).

Hersenen en balans
Versterk uw spieren voor een optimale houding

Stevig op de benen

Jaarlijks melden duizenden Nederlanders zich bij de Eerste Hulp nadat ze zijn gevallen. Veel van dit soort valpartijen zijn te voorkomen met oefeningen op de bellicon®, omdat u daarmee de balans en rompsterkte verbetert. Zo blijft u lenig, flexibel en gemakkelijker op uw benen staan als u eens uit evenwicht wordt gebracht. U zult zelfs minder snel uitglijden op ijs of een andere gladde ondergrond.

Ook de medische wetenschap ziet de bellicon® helemaal zitten. Zo is onze minitrampoline onderzocht door dr. Dieter Breithecker, directeur van de BAG, een Duitse organisatie die zich inzet voor een betere houding en meer beweging. Hij concludeerde dat de bellicon® de gewrichten ontziet, terwijl de complexe spierinteracties die relevant zijn voor houding en balans optimaal worden getraind.

Spring op uw bellicon®, zodat ze het bij de Eerste Hulp wat minder druk krijgen.

Heeft u last van uw rug? Ga dan naar onze pagina over rugpijn.

Met blote voeten

Natuurlijk zonder schoenen

De voeten willen ook wat, zo weten we bij bellicon®. Daarom hebben we ervoor gezorgd dat het geweven oppervlak van onze sprongmat prettig, stabiel en veilig aanvoelt. Dat is vooral merkbaar als u met blote voeten springt. Uw voeten en enkels worden dan extra ondersteund, zodat u steviger op uw benen staat. Bovendien voelt u met blote voeten waar de naden (en dus de rand) van de mat zich bevinden.

Natuurlijk is het niet verplicht om met blote voeten te trainen. Bij voet- of enkelproblemen is het dragen van schoeisel zelfs aan te raden. Probeer ook eens om andere delen van uw voet te gebruiken om uw balans te verbeteren. Als u bijvoorbeeld op uw hakken staat, rekt u de achilleshiel uit. Dit is vooral een goede oefening als u vaak schoenen met hoge hakken draagt. En door op uw tenen te staan, verstevigt u uw enkels en kuiten. 

Maar of u nu schoenen draagt of niet: de bellicon® staat altijd garant voor een veilige en leuke work-out.

Trampolinespringen op blote voeten
Veilige steunen voor de trampoline

Houvast tijdens het springen

Het verbeteren van het evenwichtsgevoel is vaak gewoon een kwestie van durven. Toch begrijpen we dat dit niet voor iedereen zo vanzelfsprekend is. Vertrouw dan op onze veiligheidssteunen, die zijn gemaakt van hetzelfde hoogwaardige staal als het bellicon®-frame. Deze zijn los verkrijgbaar of per twee. Zo profiteert u van alle voordelen van de bellicon®, ook als uw evenwichtsgevoel, gezondheid of kracht wel wat ondersteuning kunnen gebruiken.

Breng uw leven, gezondheid en fitheid in balans met de bellicon®, de beste minitrampoline ter wereld.

De geweldige trainingen op de bellicon® verbeteren uw balans

Een dertig minuten trainingsprogramma voor mannen met Jordan Brown van Sixpax in Chicago, video play symbol

30 minuten gevorderde training voor mannen met Jordan Brown, Sixpax

Een groepsles op de bellicon met Fayth Caruso van Sixpax in Chicago, video play symbol

Sixpax groepsles op de bellicon

Een 6 minuten power training met Remy Draaijer uit JustBounce, video play symbol

6 minuten power training op de bellicon