Premium weken: Krijg een korting van 150 € op de bellicon® Premium – enkel zolang de voorraad strekt. 

‘In mijn sport is een goed gevoel voor evenwicht en coördinatie belangrijk. Dit kan ik heel goed trainen op de bellicon® mini trampoline.’
Gregor Stähli, voormalig wereldkampioen bobslee-skeleton
De bellicon® mini trampoline in 2 minuten uitgelegd
Expertenstimme Gregor Stähli

breng uw lichaam al bouncend in balans

Hoe oud u ook bent: uw balans gaat er stukken op vooruit door te trainen op de  bellicon®. En dat niet alleen, uw hele lichaam wordt geactiveerd. Een beter evenwichtsgevoel verbetert de veerkracht in het dagelijks leven en helpt blessures te voorkomen, bijvoorbeeld door vallen of een gebrek aan fysieke coördinatie.


Gezondheidscoach Remy D. toont balans en coördinatie oefeningen

Gezondheidscoach Remy D. toont balans en coördinatie oefeningen

  • Met de bellicon® traint u al uw zintuigen, spieren en reflexen en verbeteren stabiliteit en stevigheid

  • Het binnenoor en het cerebellum werken bij elke sprong en instrueren uw spieren om u te stabiliseren

  • Bij het bouncen en springen op de mini trampoline houdt het lichaam zichzelf in balans, zonder dat u zich hoeft in te spannen

  • Een groot deel van de werking vindt onbewust plaats in uw lichaam

Training op de bellicon® versterkt 656 spieren in uw lichaam, vooral de spieren in uw benen, heupen, romp en bovenlichaam. Precies die spieren zijn belangrijk voor een evenwichtig lichaam. De zachte training voorkomt overbelasting van gewrichten en spieren.

Trainen op de bellicon®: echte hersengymnastiek

Voor een goede balans in ons lichaam moet u ook uw hoofd erbij houden. De hersenen - het cerebellum - zorgen ervoor dat we niet omvallen. Net als onze andere grijze cellen is dit cerebellum in staat om te leren. En dat merkt u tijdens het springen. Het vergt waarschijnlijk enige oefening, maar uiteindelijk zult u in het dagelijks leven veel baat hebben bij de betere houding en stabiliteit die u zichzelf op de bellicon® aanleert.

(Tip voor een betere balans en houding: richt tijdens het springen uw blik op een vast punt op ooghoogte, aan de andere kant van de kamer.)

Trainen op de bellicon® is daarmee te vergelijken met hersengymnastiek. Volgens dr. Irvine Mason van de American Board of Psychiatry and Neurology zorgt een beter evenwichtsgevoel bovendien voor een beter reactievermogen. Uiteindelijk kunt u zich gemakkelijker concentreren en verbetert het zelfs vaardigheden als lezen, schrijven en inzicht. De bellicon® traint dus niet alleen uw lichaam, maar ook de geest! 

Grafische Abbildung des menschlichen Gehirns im Querschnitt

Dit vinden experts

Portrait Dr. Dieter Breithecker


Paul Kaye, leraar en consultant bij Rebound Therapy UK

‘We hebben een aantal voordelen van de bellicon® gevonden, zoals het verbeteren van de balans, de aanmaak van spiermassa, ontspanning, het verbeteren van de motoriek en de conditie.’"

Verder lezen

Valpreventie onderzoek


Wat zegt valpreventie-onderzoek?

U verliest spierkracht als u ouder wordt. Tussen het dertigste en tachtigste levensjaar maar liefst 30% tot 40% van de spiermassa. Daarmee neemt het risico van vallen toe. Bij een studie volgden elf vrouwen van 62 tot en met 85 jaar een sprongtraining met de bellicon®. De helft van de deelnemers gaf na 6 weken aan dat hun uithoudingsvermogen is verbeterd en bij 7 van de 12 deelnemers was het evenwicht verbeterd.

Lees hier het hele onderzoek

Dit vinden klanten

van Anita van Schendel

'Je wordt er blij van'

'Hele fijne trampoline! Ben nu een half jaar bezig met 2x per week een half uurtje oefenen. Je wordt er blij van. Je hoeft eigenlijk niet zo hoog te springen, maar de beweging op zich is al genoeg. Je wordt uitgedaagd om je balans goed te krijgen, door allerlei coordinatie-oefeningen. Ik doe ook aan hardlopen en yoga en je kunt fantastische oefeningen doen op de bellicon om te stretchen en cooling down te doen. Ook als je een blessure hebt, dan kun je bijna altijd nog de bellicon gebruiken om te herstellen. Mijn man is er nu ook enthousiast mee begonnen. We gebruiken youtube op de tv om oefeningetjes mee te doen op muziek.'

Verder lezen

Veilig springen op de bellicon®

Artsen zien nogal eens patiënten die bij een val gewond zijn geraakt. Die val had in veel gevallen voorkomen kunnen worden. Als u een beter ontwikkeld evenwichtsgevoel heeft, gecombineerd met meer kracht in de benen, bent u voorbereid op een misstap. Bijvoorbeeld in het huishouden of als het buiten glad is.

De bellicon® is een effectief middel bij valpreventie. We adviseren u om op blote voeten te bouncen op de bellicon®. Het voordeel is dat u meteen merkt als u te ver op de rand van de mat komt. Natuurlijk hoeft het niet per se: als u problemen heeft met uw voeten of met uw hielen, kunt u beter schoenen dragen. Ook voor beginners op de bellicon® is dat veiliger.

Betrouwbaar en veilig
Hoe u ook beweegt op uw bellicon®: op de mini trampoline bent u veilig en in beweging. Heeft u toch het idee dat u wat meer zekerheid wel op prijs zou stellen? Dat kan. Voor elke bellicon® zijn er stabiele handgrepen, zodat zelfs mensen met gezondheidsproblemen of spieraandoeningen er gebruik van kunnen maken.

Frau sitzt lächelnd auf dem bellicon® mit Pumps in der Hand

Deze geweldige trainingen op de bellicon® verbeteren uw balans

Een dertig minuten trainingsprogramma voor mannen met Jordan Brown van Sixpax in Chicago, video play symbol

30 minuten gevorderdentraining voor mannen met Jordan Brown, Sixpax

Een groepsles op de bellicon met Fayth Caruso van Sixpax in Chicago, video play symbol

Sixpax groepsles op de bellicon®

Een 6 minuten power training met Remy Draaijer uit JustBounce, video play symbol

6 minuten powertraining op de bellicon®

bellicon®: een veelzijdige fitness trampoline

 

Zou het niet geweldig zijn als sporten geen "moetje" meer is maar simpelweg leuk? Ontdek de bellicon® zelf:

Spring naar een nieuw fitness niveau. Bestel uw bellicon® vandaag!