„In mijn sport is het belangrijk om een goed gevoel voor evenwicht en coördinatie te hebben. Ik kan dit heel goed trainen op de bellicon® mini trampoline.“ 
Gregor Stähli, voormalig wereldkampioen Bobslee-Skeleton
De bellicon® mini trampoline in 2 minuten uitgelegd
Expertenstimme Gregor Stähli

in evenwicht door te bouncen

Breng uw lichaam in balans

Hoe oud u ook bent: uw fysieke balans zal aanzienlijk profiteren van training op de bellicon®. Bovendien wordt uw hele lichaam geactiveerd. Een beter evenwichtsgevoel brengt meer veerkracht in het dagelijks leven en helpt blessures te voorkomen, bijvoorbeeld door vallen of een gebrek aan fysieke coördinatie.

Gezondheidscoach Remy D. toont balans en coördinatie oefeningen

Gezondheidscoach Remy D. toont balans en coördinatie oefeningen

  • Met de bellicon® traint u al uw zintuigen, spieren en reflexen en zorgt u voor een betere stabiliteit en stevigheid.

  • Het binnenoor en het cerebellum werken bij elke sprong en instrueren uw spieren om u te stabiliseren.

  • Bij het bouncen en springen op de mini trampoline moet uw lichaam zichzelf permanent in balans houden zonder dat u zich daarvoor hoeft in te spannen.

  • Een groot deel van de werking vindt onbewust plaats in uw lichaam

Training op de bellicon® versterkt alle 656 spieren in uw lichaam, vooral de spieren in uw benen, heupen, romp en bovenlichaam, die een beslissende bijdrage leveren aan de evenwichtigheid van uw lichaam. De zachte training zorgt voor een goede conditie van top tot teen.

lichaam en geest in balans

Voor een goede balans moet u uw hoofd erbij houden. Want uw kleine hersenen zorgen ervoor dat u niet omvalt. Net als uw andere grijze cellen is dit cerebellum in staat om te leren. En dat merkt u tijdens het springen. Het vergt waarschijnlijk enige oefening, maar uiteindelijk zult u in het dagelijks leven veel baat hebben van de betere houding en stabiliteit die u op de bellicon® heeft aangeleerd.

Trainen op de bellicon® is ware hersengymnastiek. Dat is belangrijk, omdat de kleine hersenen bepaalde leerfuncties en andere cognitieve activiteiten regelen. Volgens dr. Irvine Mason van de American Board of Psychiatry and Neurology zorgt een beter evenwichtsgevoel bovendien voor een beter reactievermogen. Uiteindelijk kunt u zich gemakkelijker concentreren en verbetert het zelfs cognitieve vaardigheden als lezen, schrijven en inzicht.

De bellicon® traint dus niet alleen uw lichaam, maar ook de geest!

(TIP: richt uw blik tijdens het springen op een vast punt op ooghoogte aan de andere kant van de kamer voor een betere balans en houding).

Grafische Abbildung des menschlichen Gehirns im Querschnitt

Dit vinden experts

Portrait Dr. Dieter Breithecker


Paul Kaye, leraar en consultant bij Rebound Therapy UK

Een antal voordelen van Rebound Therapy, welke steeds verder ontwikkeld worden met het gebruik van de bellicon®:

  • het faciliteren van beweging 
  • balans verbeteren 
  • aanmaak of opbouw van spiermassa
  • ontspanning
  • bevorderen van de motoriek 
  • verbeteren van de conditie en tolerantie voor bewegen 

Verder lezen

Valpreventie onderzoek


Word je ouder, dan verlies je spierkracht. Tussen je dertigste en tachtigste levensjaar verlies je maar liefst 30% tot 40% van je spiermassa.

In een valpreventie studieprogramma met elf vrouwen in de leeftijd van 62 t/m 85 jaar volgden negen vrouwen het volledige programma en twee vrouwen zes weken lang het programma. 

De helft van de deelnemers geeft na 6 weken aan dat hun uithoudingsvermogen is verbeterd en bij 7 van de 12 deelnemers is het evenwicht verbeterd.

Lees hier het hele onderzoek

Dit vinden klanten

van Anita van Schendel

Je wordt er blij van en je wordt uitgedaagd

„Hele fijne trampoline! Ben nu een half jaar bezig met 2x per week een half uurtje oefenen. Je wordt er blij van. Je hoeft eigenlijk niet zo hoog te springen, maar de beweging op zich is al genoeg. Je wordt uitgedaagd om je balans goed te krijgen, door allerlei coordinatie-oefeningen. Ik doe ook aan hardlopen en yoga en je kunt fantastische oefeningen doen op de bellicon om te stretchen en cooling down te doen. Ook als je een blessure hebt, dan kun je bijna altijd nog de bellicon gebruiken om te herstellen. Mijn man is er nu ook enthousiast mee begonnen. We gebruiken youtube op de tv om oefeningetjes mee te doen op muziek.“

Verder lezen

Spring u fit

Stijg naar nieuwe hoogten met de bellicon®

Ziekten kunnen worden voorkomen, maar verwondingen kunnen ook worden voorkomen: artsenpraktijken en hulpdiensten registreren regelmatig een groot aantal patiënten die bij een val gewond zijn geraakt. Met een uitgesprokener evenwichtsgevoel en meer kracht in de benen bent u beter voorbereid op misstappen in het huishouden of op gladde wegen. Een bellicon® kan het risico op vallen verminderen.

We adviseren u om op blote voeten te bouncen op de bellicon®. Als u te ver op de rand van de mat komt, zult u dat dan ook direct voelen. Maar blootsvoets is natuurlijk niet verplicht: als u problemen heeft met uw voeten of met uw hielen, kunt u beter schoenen dragen. Als beginners biedt dit ook de nodige veiligheid. Hoe u ook beweegt op uw bellicon® - onze minitrampolines houden u betrouwbaar en veilig in beweging.

Onveilig gevoel? Geen probleem: voor elke bellicon® zijn er stabiele handgrepen, zodat zelfs mensen met gezondheidsproblemen of spieraandoeningen gebruik kunnen maken van alle voordelen van de mini trampoline.

Frau sitzt lächelnd auf dem bellicon® mit Pumps in der Hand

Deze geweldige trainingen op de bellicon® verbeteren uw balans

Een dertig minuten trainingsprogramma voor mannen met Jordan Brown van Sixpax in Chicago, video play symbol

30 minuten gevorderde training voor mannen met Jordan Brown, Sixpax

Een groepsles op de bellicon met Fayth Caruso van Sixpax in Chicago, video play symbol

Sixpax groepsles op de bellicon

Een 6 minuten power training met Remy Draaijer uit JustBounce, video play symbol

6 minuten power training op de bellicon

bellicon®: een veelzijdige fitness trampoline

Zou het niet geweldig zijn als sporten geen "moetje" meer is maar simpelweg leuk? Ontdek de bellicon® zelf:

Spring naar een nieuw fitness niveau. Bestel uw bellicon® vandaag!