Cardio training voor een gezond hart

Springen is goed voor de bloedsomloop

Een snelle, leuke en gemakkelijke cardiotraining - dat wil toch iedereen? Daarom is springen op een bellicon® zo ideaal. Uw hart- en bloedvaten worden in een mum van tijd optimaal gestimuleerd en u geniet er elke minuut van.

Door de speciaal ontworpen en zeer rekbare elastieken van de bellicon® worden uw hart en andere spieren perfect getraind, zonder uw gewrichten bovenmatig te belasten. En omdat er heel veel verschillende trainingsvormen zijn voor de bellicon®, zijn saaie oefeningen voorgoed verleden tijd. 

Een jonge dame doet een cardiovasculaire training op de bellicon mini-trampoline

Beter dan rennen

De wetenschap staat achter trampolinespringen

bellicon groepsles, bellicon training

Trampolinespringen is een betere training dan hardlopen. Gelooft u het niet? Dan bent u in goed gezelschap, want ook de NASA-wetenschappers keken vreemd op toen ze dit ontdekten. Sindsdien heeft vervolgonderzoek alleen maar bevestigd dat springen op een minitrampoline de beste manier is om de hartslag onder controle te krijgen, de zuurstofopname te optimaliseren en de spieren te versterken. Hoewel er bij trampolinespringen meer energie wordt verbrand, vinden testers het minder vermoeiend dan joggen en kunnen ze het langer volhouden. Bovendien worden de knieën, de gewrichten en het kraakbeen veel minder belast dan bij het hardlopen. Toen hen werd gevraagd naar hun voorkeur, waren de testers dan ook duidelijk: de trampoline!

Ik wil meer weten over dit onderzoek

Fitness expert Ashley Borden bevelt de bellicon® minitrampoline aan, video play symbol

Fitness-expert Ashley Borden over de voordelen van cardiotraining op de bellicon®

Wat is cardiotraining?

Aerobic- of cardiotraining is een fysieke activiteit met een relatief lage intensiteit die vooral is gericht op de aerobe energieproductie. Aerobic betekent letterlijk 'leven in de lucht' en houdt in dat er tijdens oefeningen energie wordt aangemaakt door de verbranding van zuurstof (de aerobe stofwisseling). Activiteiten met een lichte tot gemiddelde intensiteit zijn langer vol te houden als er sprake is van voldoende aerobe stofwisseling. Deze intensiteit moet tussen de 60 en 85% van de maximale hartslag liggen.

Bron: https://nl.wikipedia.org/wiki/Cardiofitness

Rustig aan

U hoeft niet tot het gaatje te gaan

Natuurlijk zijn we erg blij dat topsporters zo enthousiast zijn over de bellicon®. Maar wat we nog fijner vinden, is dat we mensen van alle leeftijden met zoveel plezier zien trainen. 

De ontspannende en vooral leuke oefeningen op de bellicon® zijn ideaal voor mensen die wel fit willen zijn, maar niet direct voor Olympisch goud willen gaan. Een recent onderzoek van Duke University in Amerika toont aan dat kortere trainingen met een lagere intensiteit veel geschikter zijn om in vorm te komen, de bloeddruk en de suikerspiegel te verlagen, vet te verbranden en de cholesterol onder controle te houden. U hoeft dus niet tot het gaatje te gaan om uw gezondheidsdoelen te behalen. Het is zelfs niet eens nodig om voortdurend met een vinger aan de pols uw hartslag te controleren. Zolang u nog een normaal gesprek kunt voeren, zit u helemaal goed. 

De bevindingen van Duke University komen overeen met de aanbevelingen van de Britse en Amerikaanse hartstichtingen. Zij adviseren een aerobictraining van 150 minuten per week, met een gematigde intensiteit en verdeeld in sessies van minimaal tien minuten. Daar sluiten wij ons van harte bij aan. Want ook bij bellicon® vinden we dat trainen een ontspannend en prettig onderdeel van uw dagprogramma moet zijn.

Cardiotraining voor 50+

De keuze van de kampioenen

Het beste ontwerp, de beste resultaten

Professioneel bokser Darren Barker beveelt de bellicon® aan,

Professioneel bokser Darren Barker over zijn training met de bellicon®

Met een bellicon® komt u tot ongekende resultaten. De Britse bokser Darren Barker kan erover meepraten. Voor het titelgevecht in het middengewicht van de International Boxing Federation trainde hij op een bellicon®, en niet zonder resultaat: hij werd wereldkampioen! En dat terwijl er geen sport is die zo veeleisend is als boksen, omdat er zowel kracht, techniek, snelheid als uithoudingsvermogen voor nodig is. 

Bekijk de video en ontdek de revolutionaire trainingsmethoden die Darrens coach Wayne Leal gebruikte om tot deze ongekende prestaties te komen.

Geweldige trainingen voor het hele lichaam op de bellicon®

Een groepsles trainingsfilmpje met Fayth Caruso van Sixpax in Chicago, video play symbol

Sixpax groepsles op de bellicon

Een 25 minuten workout video voor gevorderden clip door Jordan Brown van Sixpax in Chicago, video play symbol

25min - bellicon workout voor mannen door Jordan Brown, Sixpax

bellicon 25 minuten workout voor gevorderden video clip door Katherine and Kimberley Corp from New York, video play symbol

bellicon 25 minuten workout voor gevorderden