„Het gebruik van de bellicon® verbetert de mobiliteit van de gehele lichaamsstructuur. Degeneratieve veranderingen in het lichaam worden vertraagd, wat een positief effect heeft tegen vroegtijdige veroudering en verstijving.“ 
Dr. Jean-Paul Pianta, Chiropraktisch Centrum Hannover
De bellicon® mini trampoline in 2 minuten uitgelegd
Expertenstimme Oliver Härting

een flexibel lichaam

Dankzij onze zeer rekbare elastieken vering

Of u nu een competitieve of hobby sporter bent: een flexibele opwarm training op de bellicon® brengt uw lichaam veilig op zonder blessures in beweging. De spieren worden losgemaakt, pezen en ligamenten worden voorgespannen, de aanvoer van kraakbeenweefsel, tussenwervelschijven en wervelkolom wordt gestimuleerd en de algehele elasticiteit wordt verbeterd.

Flexibiliteitsoefeningen op de bellicon® mini trampoline

Flexibiliteitsoefeningen op de bellicon® mini trampoline

  • De zachte belasting bij het bouncen op de bellicon® verbetert de elasticiteit van het bindweefsel en de spieren.

  • Een gezonde manier van bewegen zorgt voor soepele gewrichten,  wervelkolom en spieren. Dit is belangrijk om blessures te voorkomen.

  • Bovendien is de zachte training met de bellicon® trampoline zo gevarieerd zijn dat u zich niet snel zal vervelen.

Bij de meeste oefeningen beweegt u uw armen en benen in tegengestelde richting, of draait u uw lichaam. Hierdoor worden de rompspieren tussen borst en maag uitgerekt en versterkt.

Frau springt locker auf dem bellicon®

een ideale opwarming

Maak uw spieren los en ontspan

Doet u aan yoga of bevat uw training veel rekoefeningen? Spring dan eerst eens 20 minuutjes op een bellicon®. U zult versteld staan van het verschil. De rustige sprongcyclus ontspant de spieren, gewrichten en weefsels, waardoor ze soepeler en dus minder blessuregevoelig worden. Deze efficiënte cardiotraining is nauwelijks belastend en daardoor perfect te combineren met uw rekoefeningen. Het is ook nog eens een effectieve manier om stijve en pijnlijke spieren weer beweeglijk en flexibel te maken.

In combinatie met rek of flexibiliteit oefeningen bouwt u op de bellicon® mini trampoline kracht, mobiliteit en gezondheid van binnenuit op. Overspannen en pijnlijke spieren worden losgemaakt tijdens het springen en bouncen en uw beweeglijkheid wordt zachtjes en effectief verbeterd.

Dit vinden experts

Portrait Oliver Härting


Paul Kaye, Docent bij Rebound Therapy

„Wij waren al een tijdje op zoek naar een minitrampoline die geschikt is voor mensen met een beperking. De meeste trampolines op de markt hebben een te harde of stugge bounce voor onze cliënten, maar toen we hoorden van de bellicon® en hebben we deze een tijd geprobeerd. We merkten dat de bellicon® met zijn elastische elastiekringen, een langzame en zachte bounce geeft, een ideaal product is voor onze doelen.“

Verder lezen

Dit vinden klanten

van Coby Zeilmaker

Ik ben veel soepeler

„Ik had van een vriendin gehoord (en gezien) over bellicon, dat wil ik ook dacht ik! Heb eigenlijk altijd wel pijn, sta er iedere dag mee op.

Ik vind het erg fijn en merk dat ik soepeler ben, ik doe ook aan hardlopen dat gaat me makkelijker af. Ook doe ik aan yoga vroeger kraakte alles en het lijkt wel of ik gesmeerd ben, zo fijn gaat nu.“

Verder lezen

Dit vinden klanten

van Monique V.

Uitstekend middel om thuis actief te zijn

„Heerlijk die trampoline. Ik heb hem al zo'n 4 jaar en gebruik hem de ene keer wat intenser dan de andere keer. Inmiddels nieuwe elastiek er om zitten, wat echt geen overbodige luxe is. En makkelijk voor een zacht prijsje te vervangen. Je springt gegarandeerd weer beter. Voor mij is de trampoline een uitstekend middel om gewoon thuis actief te zijn. Je conditie verbetert, je vochthuishouding verbetert, heb je het koud dan ben je in no-time opgewarmd, mijn cellulitis is sterk afgenomen, maar bovenal is mijn plezier toegenomen. Want ik vind het echt zalig om te bouncen, springen, of er gewoon op liggen. Ik zeg doen!!“

Verder lezen

fascinerend bindweefsel

Een onzichtbare tweede huid

De fascie is een vorm van bindweefsel. Het is een groot net dat botten, spieren, organen en zenuwen beschermt en helpt om onze fysieke vorm te behouden. Zo is de fascie als een onzichtbare tweede huid. Het maakt geen deel uit van de huidlaag, maar verbindt zich op duizenden contactpunten met spieren, banden en pezen. Van top tot teen - de fascie is overal.

In uw lichaam omringt het bindweefsel elke spiergroep en elke spier individueel. Hierdoor glijden onze spieren wrijvingsloos over elkaar. Maar fascie is geen spier en zal nooit de spierfunctie vervangen. Het bindweefsel is nauw verwant aan de beweging van de spieren. Omdat de fascie hen omringt en met hen verbindt, beïnvloedt het de kwaliteit van elk van uw bewegingen.

Trainen met de bellicon® min itrampoline verbetert de elasticiteit van de fascie, het spierweefsel en de pezen. De gezondheid van onze fascie bepaalt de conditie van ons lichaam op hoge leeftijd. Door de jaren heen neemt het water bindend vermogen van spieren, fascie en huid af en verliest het zijn elasticiteit. Dit kan sneller leiden tot overbelastingsreacties en verwondingen. De constante oscillatie is ideaal om elke cel in beweging te krijgen en het bindweefsel flexibel te houden door de vloeistoffen te verwisselen.

trainingen op de bellicon® voor het verbeteren van uw flexibiliteit

Een twalve minuten stretch programma op de bellicon met Kim and Kathy van het studio Pilates op de "Fifth Avenue" in New York City

bellicon strech programma met Katherine & Kimberly Corp, NYC

JustBounce routine op de bellicon - balance, streching & low impact

JustBounce routine op de bellicon - balance, streching & low impact

Pilates op de bellicon met Bettina Jost

Pilates op de bellicon met Bettina Jost, fysiotherapeute

bellicon®: een veelzijdige fitness trampoline

Zou het niet geweldig zijn als sporten geen "moetje" meer is maar simpelweg leuk? Ontdek de bellicon® zelf:

Spring naar een nieuw fitness niveau. Bestel uw bellicon® vandaag!