„Ik kan op de bellicon® bouncen - tot rust komen, diep ontspannen, maar ook mijn conditie, coördinatie en kracht optimaal trainen door op de trampoline te joggen.“ 
Oliver Härting, Gezondheidscoach
De bellicon® mini trampoline in 2 minuten uitgelegd
Expertenstimme Oliver Härting

meer kracht

Zwaartekracht in combinatie met onze elastieken kan verbazingwekkende krachten in je vrijmaken

Bij elke sprong op een bellicon® ervaart u zowel gewichtloosheid als extreme zwaartekracht. Uw spieren reageren hierop door zich eerst aan te spannen en vervolgens te ontspannen. Op deze manier worden ze op een natuurlijke en efficiënte manier versterkt. En omdat alle 656 spieren worden aangesproken, profiteert uw gehele lichaam van de gezonde en revitaliserende effecten.

Krachtoefeningen op de bellicon®

Krachtoefeningen op de bellicon®

  • Door continue spanning en ontspanning bij het bouncen op de bellicon® geven de spieren een krachtimpuls die de spieropbouw stimuleert.

  • De zeer elastische vering maakt een zachte training mogelijk zonder overbelasting, zelfs bij klachten zoals gewrichtsaandoeningen of een hernia.

  • Met de mini trampoline ervaar je een gedoseerde training waarbij de maximale kracht door het twee tot drie keer het lichaamsgewicht is.

De extreem rekbare elastieken en matten van de bellicon® zijn speciaal ontwikkeld voor een lage en gelijkmatige belasting. Daardoor staat er minder druk op uw gewrichten dan bij andere trampolines, terwijl u toch uw hele lichaam traint. U voelt het verschil en ziet het resultaat.

Excentrische Training

U zou het misschien niet zeggen, maar een 'negatieve' training is minstens zo goed voor u als een 'positieve'. Een negatieve of excentrische contractie betekent dat de spieren onder spanning in lengte toenemen, bijvoorbeeld als u een halter laat zakken bij een biceps training. Het optillen van de halter is de positieve of concentrische beweging, waarbij de spieren korter worden. 

Excentrische oefeningen kosten minder energie dan concentrische. Daarom kunt u veel meer gewicht vasthouden en laten zakken dan u kunt tillen. Door de grotere spanning worden spieren efficiënter afgebroken en opnieuw opgebouwd. Bovendien wordt u van negatieve training minder moe dan van positieve. Omdat de stofwisseling tot wel 9% wordt versneld, voelt u zich uren na de training nog steeds veel energieker. 

Op een bellicon® is uw opgaande beweging een positieve oefening. Tijdens het neerkomen vindt er een negatieve contractie plaats. Zo snijdt het mes aan twee kanten. En door het speciale ontwerp van de bellicon® voorkomt u blessures door overbelasting of kunt u sneller herstellen.

Excentrische training op de bellicon

NASA onderzoek

NASA onderzoek trampolinespringen


Meer resultaat, minder belasting

„Personen die oefeningen uitvoeren op een trampoline behalen effectief uiterlijk 3.5-G. Hierdoor is het bewegen op een trampoline veel efficiënter dan het bewegen op een loopband, ongeacht de snelheid van het hardlopen.“

Meer lezen

Plyometrische training


Plyometrische training voor een beter resultaat

„Door plyometrische training neemt je spierkracht en hypertrofie (spiergroei) toe. Een combinatie van krachttraining en plyometrische training is de meest effectieve methode om verticale sprong capaciteit, behendigheid, sprintsnelheid en je motoriek zoals de snelheid van schoppen en trappen te verbeteren.“

Meer lezen

Dit vinden klanten

van Elma

Mijn spieren herstellen sneller

„Ik heb twee knie prothesen gekregen en het versterken van de spieren was perfect gegaan, tevens heb ik snel herstel omdat de spieren op conditie zijn. Voor de bovenbeen spieren gaat het nu na de operaties ook steeds beter. 

De fysio staat versteld en zegt dat ik rustig aan moet doen omdat ik voor loop op protocol ..... maar ik doe niet meer dan goed voelt. Hier is een blije dame die zal blijven bouncen en zo de fysio/ziektekosten laag houd. Ik voel me er zeer soepel en wel bij!“

Meer lezen

Mann absolviert ein Plyometrie Training auf dem bellicon®

Low-Impact springtraining

De plyometrische oefening is een springtraining die vaak wordt gebruikt om de sportprestaties te verbeteren. Op en van een platform of blok te springen verhoogt de contractiesnelheid van de spieren, wat zorgt voor meer explosiviteit. Topatleten begonnen ermee, maar inmiddels heeft iedereen de sprong naar de plyometrische oefeningen gewaagd. Deze trainingsvorm wordt zelfs aanbevolen door de American Council on Fitness en de Britse Strength and Conditioning Association. Bovendien zorgen plyometrische oefeningen ervoor dat mensen met zwaar lichamelijk werk na een blessure sneller weer aan de slag kunnen.

Een dergelijke intense training verbetert de kracht, de coördinatie en het reactievermogen. Maar tegelijkertijd kan het ook een zware wissel trekken op het lichaam. Dankzij het ontwerp van de bellicon® worden de gewrichten en de gewrichtsbanden tijdens het springen minder belast. Zo profiteert u optimaal van de voordelen van plyometrische oefeningen, zonder dat u er later last van krijgt.

een sterke romp is troef

Telkens opnieuw worden we gewezen op het belang van een sterke romp. Terecht, want de spieren in het bovenlijf, het bekken, de heupen en de rug sturen vrijwel alle bewegingen in ons lichaam aan. Bovendien zorgen ze voor stabiliteit en verplaatsen ze energie naar de armen en benen.

De bellicon® is ideaal voor het trainen van de romp. Om tijdens het springen op het verende matoppervlak in balans te blijven, worden uw buik-, rug-, zij- en bekkenspieren automatisch aan het werk gezet. Het resultaat is een beter getrainde en sterkere romp, terwijl u ook nog eens een uitstekende aerobictraining krijgt. 

Een sterke romp is dan ook essentieel voor topsporters, dansers, vechtsportbeoefenaars en andere mensen die voor hun beroep afhankelijk zijn van een fit lichaam. Maar zelfs als u niet voor het Nationale Ballet danst of in de Eredivisie voetbalt, heeft u uw spieren dagelijks nodig. Wanneer uw romp niet sterk genoeg is, zijn zelfs de eenvoudigste bewegingen te zwaar of te vermoeiend. Vaak leidt dit ook tot een verkeerde houding, waardoor u vatbaarder bent voor pijn in de onderrug en voor ander letsel.

Met de bellicon® krijgt u zonder rompslomp een sterke romp en zit u letterlijk beter in uw vel. 

Eine Frau trainiert ihre Rumpfmuskulatur auf dem bellicon® Trampolin

Geweldige trainingen voor het hele lichaam op de bellicon®

Een zes minuten power training op de bellicon met Remy Draaijer, video play symbol

6min - "Power training" op de bellicon

Een 30 minuten gevorderde training voor mannen met Jordan Brown van Sixpax in Chicago, video play symbol

25min - bellicon training voor mannen met Jordan Brown, Sixpax

Een tien minuten core training op de bellicon met Fayth Caruso van Sixpax in Chicago, video play symbol

10 min - "Core training" op de bellicon

bellicon®: een veelzijdige fitness trampoline

Zou het niet geweldig zijn als sporten geen "moetje" meer is maar simpelweg leuk? Ontdek de bellicon® zelf:

Spring naar een nieuw fitness niveau. Bestel uw bellicon® vandaag!