Premium weken: Krijg een korting van 150 € op de bellicon® Premium – enkel zolang de voorraad strekt. 

‘Ik kan op de bellicon® bouncen en ontspannen. Maar ik kan ook mijn kracht optimaal trainen op de trampoline.’

Oliver Härting, gezondheidscoach
De bellicon® mini trampoline in 2 minuten uitgelegd
Expertenstimme Oliver Härting

Uw kracht effectief vergroten?

Maak gebruik van het unieke combinatie van elastiek en zwaartekracht

Bij het springen op de bellicon® speelt u met gewichtsloosheid en zwaartekracht. Uw spieren reageren daarop: eerst door zich aan te spannen, vervolgens door te ontspannen. Precies de beweging die nodig is om ze sterker te maken, op een heel natuurlijke en efficiënte manier. En wist u dat het maar liefst 656 spieren zijn die in actie komen? Dat betekent dat uw gehele lichaam een gezonde boost krijgt van het springen op de trampoline.

Krachtoefeningen op de bellicon®

Krachtoefeningen op de bellicon®

  • De afwisseling van spanning en ontspanning bij het bouncen op de bellicon® bevordert de spieropbouw
  • De zeer elastische vering maakt een soepele training mogelijk zonder overbelasting, zelfs bij klachten zoals gewrichtsaandoeningen of een hernia.
  • Met de mini trampoline doseert u de training optimaal, met twee tot drie keer uw lichaamsgewicht per sprong

De elastieken en matten van de bellicon® zijn extreem rekbaar. Daardoor is de belasting laag en gelijkmatig. U ervaart minder druk op uw gewrichten dan bij andere trampolines, terwijl u toch uw hele lichaam traint. U voelt het verschil en ziet het resultaat.

Waarom trainen op de mini trampoline zo effectief is

Bij training bestaan excentrische en concentrische oefeningen. Bij een excentrische oefening nemen de spieren onder spanning in lengte toe, bijvoorbeeld als u een halter laat zakken. Het optillen van de halter is een concentrische beweging, waarbij de spieren korter worden.

Excentrische oefeningen kosten minder energie dan concentrische. Daarom kunt u veel meer gewicht vasthouden en laten zakken dan u kunt tillen. Door de grotere spanning worden spieren efficiënter afgebroken en opnieuw opgebouwd. Bovendien wordt u van excentrische training minder moe. Omdat de stofwisseling tot wel 9% wordt versneld, voelt u zich uren na de training nog steeds veel energieker. 

Op een bellicon® combineert u die twee oefeningen op een heel effectieve manier. Het trainingsmes snijdt dus aan twee kanten. En door het speciale ontwerp van de bellicon® voorkomt u blessures door overbelasting of kunt u sneller herstellen.


Excentrische training op de bellicon

Wat zegt NASA?

NASA onderzoek trampolinespringen


Meer resultaat, minder belasting

‘Op een trampoline is maximaal drie en een half keer aan G-krachten mogelijk. Hierdoor is het bewegen op een trampoline veel efficiënter dan het bewegen op een loopband, ongeacht de snelheid van het hardlopen.’

Meer lezen

Wat is plyometrische training?

 

Tal van trainingseffecten in één keer

Met plyometrische training zoals trampolinespringen leer je spieren een snelle, krachtige beweging aan. Een combinatie van krachttraining en plyometrische training is de meest effectieve methode om je springvermogen, je behendigheid, je sprintsnelheid en je motoriek te verbeteren.

Meer lezen

Dit vinden klanten

van Elma

‘Mijn fysiotherapeut staat versteld!’

 

 

 

„Ik heb twee knie prothesen gekregen en het versterken van de spieren was perfect gegaan, tevens heb ik snel herstel omdat de spieren op conditie zijn. Voor de bovenbeen spieren gaat het nu na de operaties ook steeds beter. 

De fysio staat versteld en zegt dat ik rustig aan moet doen omdat ik voor loop op protocol ..... maar ik doe niet meer dan goed voelt. Hier is een blije dame die zal blijven bouncen en zo de fysio/ziektekosten laag houd. Ik voel me er zeer soepel en wel bij!“

Meer lezen

Mann absolviert ein Plyometrie Training auf dem bellicon®

Springen, maar dan zonder de negatieve effecten

Plyometrische training wordt vaak gebruikt om de sportprestaties te verbeteren. Een voorbeeld is het van een platform of een blok springen. Die oefening verhoogt de snelheid waarmee spieren samenspannen. Dat zorgt weer voor meer explosiviteit. Topatleten begonnen ermee, maar inmiddels heeft iedereen de sprong naar de plyometrische oefeningen gewaagd. Deze trainingsvorm wordt ook aanbevolen door bekende organisaties als de American Council on Fitness en de Britse Strength and Conditioning Association

Sneller herstel na blessure
Bovendien zorgen plyometrische oefeningen ervoor dat mensen met zwaar lichamelijk werk na een blessure sneller weer aan de slag kunnen. Een springtraining verbetert de kracht, de coördinatie en het reactievermogen. Maar niet iedere springtraining is even geschikt. Het kan ook een aanslag zijn op uw lichaam, door de zwaartekracht die op uw gewrichten drukt. Dankzij het ontwerp van de bellicon® worden de gewrichten en de gewrichtsbanden tijdens het springen minder belast. Zo profiteert u optimaal van de voordelen van plyometrische oefeningen, zonder dat u er later last van krijgt.

Versterk uw romp effectief met de bellicon®

Onderschat niet wat het belang is van een sterke romp. Gaat u maar na: de spieren in het bovenlijf, het bekken, de heupen en de rug sturen vrijwel alle bewegingen in ons lichaam aan. Bovendien zorgen ze voor stabiliteit en brengen ze energie over naar armen en benen. 

De bellicon® is ideaal voor het trainen van de romp. Tijdens het springen op het verende matoppervlak moet u uw best doen om in balans te blijven. Automatisch worden uw buik-, rug-, zij- en bekkenspieren aan het werk gezet. Het resultaat is een beter getrainde en sterkere romp. En dat niet alleen: het is ook nog eens een uitstekende aerobictraining.

Een sterke romp is niet alleen essentieel voor topsporters, dansers, vechtsportbeoefenaars en andere mensen die voor hun beroep afhankelijk zijn van een fit lichaam. Ook ú heeft sterke spieren nodig in uw romp. U merkt dat die spieren niet sterk genoeg zijn als zelfs de eenvoudigste bewegingen al zwaar of vermoeiend zijn.

Het gevolg kan een verkeerde houding zijn. Daardoor kunt u weer last van uw rug krijgen. Of pijn op een andere plek. Laat het niet zover komen.  Met de bellicon® krijgt u zonder rompslomp een sterke romp en zit u letterlijk beter in uw vel. 

Eine Frau trainiert ihre Rumpfmuskulatur auf dem bellicon® Trampolin

Geweldige trainingen voor het hele lichaam op de bellicon®

Een zes minuten power training op de bellicon met Remy Draaijer, video play symbol

6 minuten powertraining op de bellicon®

Een 30 minuten gevorderde training voor mannen met Jordan Brown van Sixpax in Chicago, video play symbol

25 minuten bellicon® training voor mannen met Jordan Brown, Sixpax

Een tien minuten core training op de bellicon met Fayth Caruso van Sixpax in Chicago, video play symbol

10 minuten coretraining op de bellicon®

bellicon®: een veelzijdige fitness trampoline

Zou het niet geweldig zijn als sporten geen "moetje" meer is maar simpelweg leuk? Ontdek de bellicon® zelf:

Spring naar een nieuw fitness niveau. Bestel uw bellicon® vandaag!