„Bewegen op de bellicon® minitrampoline traint mijn evenwicht en helpt me om stabieler te zijn tijdens het hardlopen".

Triatleet en fysiotherapeut Laura Philipp

De bellicon® mini trampoline in 2 minuten uitgelegd

Effectief lopen met de bellicon®

Bij alle weersinvloeden kunnen trainen

Het landschap trekt voorbij, u ontwikkelt een gelijkmatig ritme, de geest wordt helder: hardlopen betekent voor veel sporters actieve ontspanning in de buitenlucht. Soms zit echter het weer niet mee. Op stormachtige dagen of met koude temperaturen stuurt u zelfs u hond nog niet naar buiten. Maar u wilt wel trainen. De bellicon® mini trampoline zorgt dankzij de zachte vering voor plezier tijdens het trainen en motiveert zelfs bij slecht weer - keer op keer. Gewoon in uw eigen huis.

Lauftraining vom running.coach

22 Oefeningen van Running.coach (in het Duits)

Met de bellicon® mini trampoline verhoogt u de kwaliteit van al uw loopbewegingen en creëert u een efficiëntere stijl.

  • Trampolinespringen is een ideale combinatie voor joggen.

  • Versterk uw diepe spieren met de bellicon® en maak de oppervlakkige spierlagen los.

  • De training bevordert het evenwicht, traint het ritmegevoel en maakt de bewegingen soepeler.

  • Bij koud weer warmt de bellicon® uw spieren op.

Loop gesmeerd

Studie Fettverbrennung durch Trampolinspringen und Joggen

Bij het joggen is een hoge trapfrequentie wenselijk, die u het beste op de verende mini trampoline kunt trainen. Voer dezelfde bewegingen uit op de bellicon® die u normaal gesproken uitvoert tijdens het joggen,  verhoog uw snelheid en doe oefeningen in verschillende mate van intensiteit. 

Dankzij de zeer elastische elastiekringen is de bellicon® bijzonder zacht voor rug en gewrichten. Wandeltraining op de minitrampoline is een uitstekend middel om het gewrichtskraakbeen van knie en heup te "smeren" en van de nodige voedingsstoffen te voorzien. Door de druk van het inveren wordt de gewrichtsvloeistof, met al haar voedingsstoffen, in het gewrichtskraakbeen geperst en zo versterkt.

Volgens een studie gepubliceerd in het International Journal of Sports Science, verhoogt trampolinespringen het verticale springvermogen - de ideale aanvulling op hardlopen. Ook bleek dat trainen op een mini trampoline twee keer zo effectief is in het verbeteren van de aërobe conditie en 50 procent efficiënter in het verbranden van vet dan joggen.

Studie hardlopen vs. trampoline

Logo des Magazins "Aktiv Laufen"

Studie effectiviteit hardlopen vs. trampolinespringen

Een nieuwe studie, gepubliceerd in de International Journal of Sports Science, heeft geconcludeerd dat trampolinespringen twee keer zo effectief is om de conditie te verbeteren en 50% efficiënter is in vet verbranden dan hardlopen. Het toonde ook aan dat het oefenen op een mini trampoline het vermogen om verticaal hoog te springen verbeterd. 

Verder lezen

Expertenstimme

Portrait von Triathletin Laura Philipp

Triatleet en fysiotherapeut Laura Philipp

«Om mijn lichaam niet te beschadigen, was ik op zoek naar een gewrichtsvriendelijke trainingsvariant die me plezier en afwisseling zou brengen in mijn training. Zo kwam ik de bellicon® trampoline tegen. Ik kan lopende oefeningen uitvoeren op de trampoline en mijn passieve lichaam ontspannen.»

Verder lezen

Dit vinden klanten

Das Logo des Netzwerks Frauengesundheit

Ik ben veel soepeler

«Ik vind het erg fijn en merk dat ik soepeler ben, ik doe ook aan hardlopen dat gaat me makkelijker af. Ook doe ik aan yoga vroeger kraakte alles en het lijkt wel of ik gesmeerd ben, zo fijn gaat nu. Ik maak ook heel veel reclame zeg het tegen iedereen, dat het geweldig is, ben er erg blij mee!»

Verder lezen

een optimale voorbereiding

De bellicon® is niet alleen een oplossing bij slecht weer, maar ook een echte aanvulling op uw hardlooptraining. Enerzijds maakt de zeer elastische trampoline een holistische fitnesstraining mogelijk, anderzijds dient het als opwarm- en ontspanningsprogramma.

In de koudere maanden is de bellicon® de ideale manier om uw spieren op te warmen en voor te bereiden op de komende run. Uw start is dan gemakkelijker omdat uw benen al warm en soepel zijn.

De instabiele basis van de bellicon® mat zorgt voor een constante controle van de balans. Het hele lichaam wordt voortdurend uitgedaagd en is daardoor bijzonder getraind. De spieren van voeten, benen, heupen, romp en rug moeten keer op keer ingrijpen om het lichaam te stabiliseren.

Deze coördinatietraining is vooral belangrijk bij valpreventie. In het algemeen neemt het reactievermogen aanzienlijk toe en zorgt het ervoor dat het lichaam niet zo snel zijn evenwicht verliest in natte omstandigheden of andere struikel gevaren. De mini trampoline zorgt voor een gerichte training van balans, coördinatie en balans.

Lauftraining auf dem bellicon® Minitrampolin

Looptrainingen op de bellicon®

Kurzes und intensives Lauftraining auf dem bellicon® Minitrampolin

Een korte en intensieve hardlooptraining op de bellicon® (in het Duits).

Een 25 minuten workout video voor gevorderden clip door Jordan Brown van Sixpax in Chicago, video play symbol

25min intensieve bellicon workout door Jordan Brown, Sixpax

Een zes minuten power training op de bellicon met Remy Draaijer, video play symbol

6min - "Power training" op de bellicon

bellicon®: een veelzijdige fitness trampoline

Zou het niet geweldig zijn als sporten geen "moetje" meer is maar simpelweg leuk? Ontdek de bellicon® zelf:

Spring naar een nieuw fitness niveau. Bestel uw bellicon® vandaag!