Premium weken: Krijg een korting van 150 € op de bellicon® Premium – enkel zolang de voorraad strekt. 

‘Bewegen op de bellicon® mini trampoline verbetert mijn evenwicht en maakt me stabieler tijdens het hardlopen’.

Triatleet en fysiotherapeut Laura Philipp

De bellicon® mini trampoline in 2 minuten uitgelegd

Effectieve looptraining met de bellicon®

Ook als het slecht weer is

Hardlopen. Voor veel sporters is het de ideale actieve ontspanning. Heerlijk in de buitenlucht, terwijl u geniet van de omgeving of uw vaste rondje door het park loopt. Soms zit echter het weer niet mee. Op stormachtige dagen of met koude temperaturen is hardlopen niet de meest aantrekkelijke sport die u kunt bedenken. En tóch wilt u trainen. Dat kan: met de bellicon® mini trampoline.

Lauftraining vom running.coach

22 Oefeningen van Running.coach (in het Duits)

Het is een prima afwisseling voor het buiten trainen. Door de zachte vering is het ook leuk om te doen. En vergeet niet dat u door iets andere vorm van training ook weer heel andere spieren stimuleert, spieren die ook van pas komen bij hardlopen. Met de bellicon® mini trampoline slijpt u langzaam maar zeker een betere loopbeweging in. Zo creëert u een efficiëntere stijl die u tijdwinst oplevert.

  • Trampolinespringen is een ideale afwisseling voor het hardlopen


  • Versterk uw diepe spieren met de bellicon® en maak de oppervlakkige spierlagen los
  • Springen bevordert het evenwicht, traint het ritmegevoel en maakt de bewegingen soepeler
  • Bij koud weer warmt de bellicon® uw spieren op.

Imiteer uw loopfrequentie tijdens het springen

Studie Fettverbrennung durch Trampolinspringen und Joggen

Bij het joggen is een hoge pasfrequentie belangrijk. Wist u dat u die pasfrequentie heel goed op een mini trampoline kunt trainen? Wat u normaal gesproken doet tijdens het hardlopen of het joggen, kunt u ook op de bellicon®. U kunt uw snelheid variëren en oefeningen doen, met verschillende intensiteit. 

Dankzij de zeer elastische elastiekringen is de bellicon® bijzonder zacht voor rug en gewrichten. En u hóeft niet te joggen, u kunt ook wandelen. Wandeltraining op de mini trampoline smeert het gewrichtskraakbeen van knie en heup en voorziet deze van de nodige voedingsstoffen. Door de druk van het inveren wordt de gewrichtsvloeistof met alle voedingsstoffen als het ware in het gewrichtskraakbeen geperst en zo versterkt.

Het International Journal of Sports Science publiceerde een studie . Die wees uit dat trampolinespringen het sprongvermogen verhoogt; de ideale aanvulling op hardlopen. Ook bleek dat trainen op een mini trampoline twee keer zo effectief is in het verbeteren van de aërobe conditie en 50 procent efficiënter in het verbranden van vet dan joggen.

Studie hardlopen vs. trampoline

Logo des Magazins "Aktiv Laufen"

Hardlopen... of trampolinespringen?
Springen is twee keer zo effectief!


Een nieuwe studie, gepubliceerd in de International Journal of Sports Science, laat zien dat trampolinespringen twee keer zo effectief is om de conditie te verbeteren. Ook is springen 50% efficiënter bij het verbranden van vet dan hardlopen. Ook verhoogt de mini trampoline het sprongvermogen.

Expertenstimme

Portrait von Triathletin Laura Philipp

Triatleet en fysiotherapeut Laura Philipp

‘Om mijn lichaam te ontzien, zocht ik een trainingsvariant die vriendelijk is voor mijn gewrichten en leuk om te doen is. Zo kwam ik de bellicon® trampoline tegen. Ik kan loopoefeningen uitvoeren op de trampoline en mijn lichaam tegelijkertijd ontspannen.’

Verder lezen

Dit vinden klanten

‘Het lijkt wel of ik gesmeerd ben!’

'Ik vind het erg fijn en merk dat ik soepeler ben, ik doe ook aan hardlopen dat gaat me makkelijker af. Ook doe ik aan yoga vroeger kraakte alles en het lijkt wel of ik gesmeerd ben, zo fijn gaat nu. Ik maak ook heel veel reclame zeg het tegen iedereen, dat het geweldig is, ben er erg blij mee!'

Verder lezen

Voeg de bellicon® toe aan uw trainingsschema

De bellicon® is niet alleen maar een alternatief als u niet buiten kunt hardlopen. Het is een echte aanvulling op uw hardlooptraining. Veel hardlopers trainen nogal eenzijdig. Met de mini trampoline bent u allround actief. Bovendien fungeert de bellicon® als een perfecte warming-up.

Zeker in de koudere maanden is de bellicon® de ideale manier om uw spieren op te warmen en voor te bereiden op het rondje dat u gaat lopen. U merkt het al bij de start, dat spieren en gewrichten ‘stand-by’ zijn om prestaties te leveren. De instabiele basis van de bellicon® mat maakt dat u continu wordt uitgedaagd om in balans te blijven. De spieren van voeten, benen, heupen, romp en rug moeten keer op keer het lichaam stabiliseren. Daardoor wordt uw hele lichaam getraind. 

Deze coördinatietraining is vooral belangrijk bij valpreventie. Door de sprongtraining neemt het reactievermogen fors toe. En dat zorgt er weer voor dat het lichaam niet zo snel zijn evenwicht verliest in natte omstandigheden of als u dreigt te struikelen. De mini trampoline waarborgt een gerichte training van balans en coördinatie.

Lauftraining auf dem bellicon® Minitrampolin

Looptrainingen op de bellicon®

Kurzes und intensives Lauftraining auf dem bellicon® Minitrampolin

Een korte en intensieve hardlooptraining op de bellicon® (in het Duits).

Een 25 minuten workout video voor gevorderden clip door Jordan Brown van Sixpax in Chicago, video play symbol

25 minuten intensieve bellicon® workout door Jordan Brown, Sixpax

Een zes minuten power training op de bellicon met Remy Draaijer, video play symbol

6 minuten powertraining op de bellicon®

bellicon®: een veelzijdige fitness trampoline

 

Zou het niet geweldig zijn als sporten geen "moetje" meer is maar simpelweg leuk? Ontdek de bellicon® zelf:

Spring naar een nieuw fitness niveau. Bestel uw bellicon® vandaag!