„Ervaring met de bellicon® heeft aangetoond dat het zachte bouncen onrust en spanning kan verlichten en energie en concentratie kan verhogen.“  
Marion Hösch, Psycholoog

De bellicon® mini trampoline in 2 minuten uitgelegd
Expertenstimme Marion Hösch

gerichte stressreductie

Ontspannen door te bouncen

Voor een perfecte lichamelijke conditie hoeft u niet altijd tot het uiterste te gaan. Sterker nog: het is juist erg belangrijk om voldoende rust te nemen na gedane arbeid. Dat doen we op de eerste plaats door te slapen en te ontspannen, maar soms is het nodig om snel weer alert te zijn. Spring dan gewoon op de bellicon® en even later kunt u er weer helemaal tegenaan. Dat zegt ook de Harvard Medical School: “Een regelmatige aerobictraining is goed voor het lichaam, de stofwisseling, het hart en de geest. Het zorgt voor zowel inspanning als ontspanning, stimuleert ons en brengt ons tot rust. Het kan zelfs depressies en stress tegengaan.”

Stress verminderen op de bellicon

Health Coach Remy D. vertelt in deze video hoe u stress kunt verminderen op de bellicon®

Of het nu gaat om een opwarming, cooling-down of gewoon pure ontspanning: met de ultra-elastische bellicon® bent in staat om fit door het leven te gaan. Slechts een paar minuten op de mini trampoline helpt u om de inspanningen van de dag achter u te laten en stress te verminderen.

  • Nieuwe bewegingspatronen op de bellicon® laten geen ruimte voor andere gedachten. Concentratie op het behouden van uw evenwicht maakt het hoofd leeg en verlicht de spanning.

  • De aanmaak van endorfine wordt gestimuleerd, waardoor niet alleen pijn wordt verlicht, maar ook stress wordt verminderd. 

  • Minder gebruikte spieren worden van meer bloed voorzien, overbelaste spieren worden losgemaakt.

Micro ontspanning

Maximale werking

Elke sprong op de bellicon® geeft ontspanning. Elk moment dat u zweeft, zorgt voor een zucht van verlichting. Dat klinkt misschien wat zweverig, maar voor uw lichaam is het heerlijk. Uw wervels ontspannen, worden uitgerekt en nemen nieuw vocht op. Allemaal op hetzelfde moment. Bovendien worden de kleppen van uw lymfesysteem geactiveerd, zodat het vocht beter wordt vastgehouden en het lichaam bij elke volgende sprong extra snel wordt gezuiverd.

Het lymfesysteem is verantwoordelijk voor een aantal samenhangende functies:

  • Het verwijdert interstitieel vocht uit weefsel
  • Het absorbeert en transporteert vetzuren en vetten uit het spijsverteringsstelsel
  • Het transporteert witte bloedcellen naar en van de lymfekliere
Grafische Abbildung des menschlichen Lymphsystems

Dit vinden experts

Portrait Oliver Härting


Oliver Härting, Gezondheidscoach

„Ik kan bouncen op de bellicon®, kom tot rust en ontspan diep door te joggen op de minitrampoline. Een trainingsinstrument afgeleid van de natuur, de beweging van het wiegen in de baarmoeder van de vrouw. De bellicon® ondersteunt en vormt deze vermogens door regelmatige beweging met betrekking tot spanning en ontspanning..“

Verder lezen

Dit vinden experts

Alleen maar blije gezichten

"Als je op de bellicon trampoline tegen de zwaartekracht in beweegt, en je veert daarna op, komen er neuropeptiden vrij. Hier wordt je heel blij van. Er is veel onderzoek dat laat zien dat heel veel vormen van beweging goed zijn tegen depressie, maar met name deze vorm omdat het eigenlijk direct de blijheid van mensen stimuleert."

Verder lezen 

Dit vinden klanten

Joke H:

Ontspannen en stressvrij leven

"Ik heb een zware baan in de zorg en veel stress op het werk,
Het bouncen op de bellicon geeft me ontspanning en maakt me lichamelijk sterk.
Na mijn werkdag, 
ben ik blij dat ik weer een kwartiertje springen mag.
De Bellicon staat in mijn huiskamer op een centrale plek.
En ik spring dagelijks, al kijken de voorbijgangers soms gek.
Ik wil de bellicon nooit meer kwijt, 
spring nu al drie maanden en heb geen spijt."

Meer reviews lezen

Eine Mann trainiert auf dem bellicon® Minitrampolin

het begin van uw workout

Warm-up

Het menselijk lichaam is niet direct in staat om topprestaties te leveren. Elke professionele sporter weet dat fysieke inspanning een zorgvuldige voorbereiding vergt. Een rustige warming-up op de bellicon® maakt niet alleen de spieren, gewrichten en kraakbeen los, maar versoepelt ook uw schijven en wervels. Bij de meeste oefeningen op een bellicon® beweegt u uw armen en benen in tegengestelde richting of maakt u een draaiende beweging met uw romp. Daardoor versterkt u de rompspieren, van de buik tot aan de borst.

een ontspannen afsluiting

Cooling-down

Na de training heeft uw lichaam meer behoefte aan zuurstof, suikers en voedingsstoffen. Het abrupt afbreken van uw work-out kan dus leiden tot een acute bloeddrukverlaging, krampen en problemen met uw hart- en vaatstelsel. Een goede cool-down is daarom van het grootste belang.

Na een paar minuutjes op uw bellicon® is de stofwisseling genormaliseerd en bent u weer helemaal klaar voor uw dagelijkse bezigheden. Bovendien maakt deze ontspannende activiteit de spieren en gewrichten los en soepel.

Een work-out heeft pas echt effect na een goede cool-down. Met een bellicon® herstelt u sneller en bent u beter voorbereid op de volgende training.

Eine Frau sitzt im Schneidersitz auf dem bellicon® und meditiert

Eenvoudige en ontspannende work-outs op de bellicon®

Bounce je werkdag van je af op de bellicon met Fayth Caruso

Bounce je werkdag van je af op de bellicon

15 minuten workout op de bellicon video clip

15 minuten workout op de bellicon

Stretch oefeningen op de bellicon video clip

Stretchen op de bellicon

bellicon®: een veelzijdige fitness trampoline

Zou het niet geweldig zijn als sporten geen "moetje" meer is maar simpelweg leuk? Ontdek de bellicon® zelf:

Spring naar een nieuw fitness niveau. Bestel uw bellicon® vandaag!