Meer power

Onze gepatenteerde en zeer rekbare elastiekringen werken in samenspel met de zwaartekracht. Dit maakt ongekende krachten bij u vrij.

Bij elke sprong op een bellicon® ervaart u zowel gewichtloosheid als extreme zwaartekracht. Uw spieren reageren hierop door zich eerst aan te spannen en vervolgens te ontspannen. Op deze manier worden ze op een natuurlijke en efficiënte manier versterkt. En omdat alle 656 spieren worden aangesproken, profiteert uw gehele lichaam van de gezonde en revitaliserende effecten.

De extreem rekbare elastieken en matten van de bellicon® zijn speciaal ontwikkeld voor een lage en gelijkmatige belasting. Daardoor staat er minder druk op uw gewrichten dan bij andere trampolines, terwijl u toch uw hele lichaam traint. U voelt het verschil en ziet het resultaat.

Krachttraining met trampolinespringen op de bellicon
Effectieve training voor de rompspieren

Een sterke romp – zonder rompslomp

Telkens opnieuw worden we gewezen op het belang van een sterke romp. Terecht, want de spieren in het bovenlijf, het bekken, de heupen en de rug sturen vrijwel alle bewegingen in ons lichaam aan. Bovendien zorgen ze voor stabiliteit en verplaatsen ze energie naar de armen en benen. Een sterke romp is dan ook essentieel voor topsporters, dansers, vechtsportbeoefenaars en andere mensen die voor hun beroep afhankelijk zijn van een fit lichaam. Maar zelfs als u niet voor het Nationale Ballet danst of in de Eredivisie voetbalt, heeft u uw spieren dagelijks nodig. Wanneer uw romp niet sterk genoeg is, zijn zelfs de eenvoudigste bewegingen te zwaar of te vermoeiend. Vaak leidt dit ook tot een verkeerde houding, waardoor u vatbaarder bent voor pijn in de onderrug en voor ander letsel.

De bellicon® is ideaal voor het trainen van de romp. Om tijdens het springen op het meeverende matoppervlak in balans te blijven, worden uw buik-, rug-, zij- en bekkenspieren automatisch aan het werk gezet. Het resultaat is een beter getrainde en sterkere romp, terwijl u ook nog eens een uitstekende aerobictraining krijgt. 

Met de bellicon® krijgt u zonder rompslomp een sterke romp en zit u letterlijk beter in uw vel. 

Verbeter uw stofwisseling

Calorieën verbranden tijdens het slapen, eten of appen? Dat lijkt onmogelijk, maar met een bellicon® kan het wel.

Een gemiddelde training op de bellicon® duurt slechts 10 tot 40 minuten, maar daarna draait de stofwisseling nog tot 24 uur lang op volle toeren. In deze periode blijft uw lichaam in een hoger tempo suikers en vetten afbreken, zuurstof produceren en spieren opbouwen. Terwijl u ondertussen alweer met andere dingen bezig bent. Gebruik uw bellicon® daarom elke dag, ook als u maar een paar minuten de tijd heeft. Zelfs na wat korte oefeningen tussen twee vergaderingen door of tijdens het televisiekijken kan uw lichaam er weer voor langere tijd tegenaan. 

Ook calorieën verbranden sneller als u traint op een trampoline. Bij een lichaamsgewicht van 75 kilo verbrandt u in een half uurtje joggen bijvoorbeeld 175 calorieën. Met dezelfde oefening op een bellicon® verbruikt u maar liefst 205 calorieën! En het is nog veel leuker en gezonder ook! 

Maar trampolinespringen doet meer dan alleen de stofwisseling stimuleren en vet verbranden. Het is een complete lichaamstraining die ook uw hart en longen versterkt en de spiervorming ondersteunt.

Grafieke voorstelling van het menselijk lichaam
Optimale spiertraining met de bellicon trampoline

Goed, beter, bellicon®

Bouncetraining zonder risico

De plyometrische oefening is een sprongtraining die vaak wordt gebruikt om de sportprestaties te verbeteren. Op en van een platform of blok te springen verhoogt de contractiesnelheid van de spieren, wat zorgt voor meer explosiviteit. Topatleten begonnen ermee, maar inmiddels heeft iedereen de sprong naar de plyometrische oefeningen gewaagd. Deze trainingsvorm wordt zelfs aanbevolen door de American Council on Fitness en de Britse Strength and Conditioning Association. Bovendien zorgen plyometrische oefeningen ervoor dat mensen met zwaar lichamelijk werk na een blessure sneller weer aan de slag kunnen.

Een dergelijke intense training verbetert de kracht, de coördinatie en het reactievermogen. Maar tegelijkertijd kan het ook een zware wissel trekken op het lichaam. Dankzij het ontwerp van de bellicon® worden de gewrichten en de gewrichtsbanden tijdens het springen minder belast. Zo profiteert u optimaal van de voordelen van plyometrische oefeningen, zonder dat u er later last van krijgt.

 Ontdek de bellicon Circle programma die specifiek gemaakt is om kracht op te bouwen.

Het positieve van negatieve training

U zou het misschien niet zeggen, maar een 'negatieve' training is minstens zo goed voor u als een 'positieve'. Een negatieve of excentrische contractie betekent dat de spieren onder spanning in lengte toenemen, bijvoorbeeld als u een halter laat zakken bij een biceps training. Het optillen van de halter is de positieve of concentrische beweging, waarbij de spieren korter worden. 

Excentrische oefeningen kosten minder energie dan concentrische. Daarom kunt u veel meer gewicht vasthouden en laten zakken dan u kunt tillen. Door de grotere spanning worden spieren efficiënter afgebroken en opnieuw opgebouwd. Bovendien wordt u van negatieve training minder moe dan van positieve. Omdat de stofwisseling tot wel 9% wordt versneld, voelt u zich uren na de training nog steeds veel energieker. 

Op een bellicon® is uw opgaande beweging een positieve oefening. Tijdens het neerkomen vindt er een negatieve contractie plaats. Zo snijdt het mes aan twee kanten. En door het speciale ontwerp van de bellicon® voorkomt u blessures door overbelasting of kunt u sneller herstellen.

Concentrische en excentrische bewegingen

Geweldige trainingen voor het hele lichaam op de bellicon®

Een zes minuten power training op de bellicon met Remy Draaijer, video play symbol

6min - "Power training" op de bellicon

Een 30 minuten gevorderde training voor mannen met Jordan Brown van Sixpax in Chicago, video play symbol

25min - bellicon training voor mannen met Jordan Brown, Sixpax

Een tien minuten core training op de bellicon met Fayth Caruso van Sixpax in Chicago, video play symbol

10 min - "Core training" op de bellicon