ontspannen en Minder stress

Zorgeloos trainen

Voor een perfecte lichamelijke conditie hoeft u niet altijd tot het uiterste te gaan. Sterker nog: het is juist erg belangrijk om voldoende rust te nemen na gedane arbeid. Dat doen we op de eerste plaats door te slapen en te ontspannen, maar soms is het nodig om snel weer alert te zijn. Spring dan gewoon op de bellicon® en even later kunt u er weer helemaal tegenaan. Dat zegt ook de Harvard Medical School: “Een regelmatige aerobictraining is goed voor het lichaam, de stofwisseling, het hart en de geest. Het zorgt voor zowel inspanning als ontspanning, stimuleert ons en brengt ons tot rust. Het kan zelfs depressies en stress tegengaan.”

Ontspan op de bellicon
Rustige oefeningen om te ontspannen

Een rustig begin van uw work-out

Warming-up

Het menselijk lichaam is niet direct in staat om topprestaties te leveren. Elke professionele sporter weet dat fysieke inspanning een zorgvuldige voorbereiding vergt. Een rustige warming-up op de bellicon® maakt niet alleen de spieren, gewrichten en kraakbeen los, maar versoepelt ook uw schijven en wervels. Bij de meeste oefeningen op een bellicon® beweegt u uw armen en benen in tegengestelde richting of maakt u een draaiende beweging met uw romp. Daardoor versterkt u de rompspieren, van de buik tot aan de borst.


Een rustig einde van uw work-out

Cool down

Na de training heeft uw lichaam meer behoefte aan zuurstof, suikers en voedingsstoffen. Het abrupt afbreken van uw work-out kan dus leiden tot een acute bloeddrukverlaging, krampen en problemen met uw hart- en vaatstelsel. Een goede cool-down is daarom van het grootste belang.

Na een paar minuutjes op uw bellicon® is de stofwisseling genormaliseerd en bent u weer helemaal klaar voor uw dagelijkse bezigheden. Bovendien maakt deze ontspannende activiteit de spieren en gewrichten los en soepel.

Een work-out heeft pas echt effect na een goede cool-down. Met een bellicon® herstelt u sneller en bent u beter voorbereid op de volgende training.

Herstel en coolingdown

Ontspannen na het werk

Stoom afblazen na een drukke dag

Relaxatie workout clip met Fayth Caruso, video play symbol

Ontspanningsworkout met Fayth Caruso (Engels)

Na een dag hard werken wilt u thuis waarschijnlijk het liefst languit op de bank ploffen. Even ontspannen, gewoon lekker nietsdoen. Toch is het beter om eerst nog even een paar minuutjes op de bellicon® te springen. Het stimuleert de bloedtoevoer naar minder gebruikte spieren, maakt vaak belaste spieren los en activeert het vrijkomen van de kalmerende stof endorfine in de hersenen. 

Door uw aandacht te verleggen naar een fysieke taak, verdwijnt de spanning van de dag als sneeuw voor de zon. Het is de manier om uw hoofd weer leeg te maken. Niet voor niets ontdekten NASA-wetenschappers dat ruimtevaarders na een lange missie het beste herstellen als ze nog even op de trampoline stappen.

Gebruik de zeer elastische bellicon®-minitrampoline voor de warming-up en de cool-down of gewoon om even de spieren los te maken.

Wist u dat wij een speciaal concept hebben ontwikkeld voor meer energie, focus en productiviteit op het werk? Met bellicon Workspace kan personeel op een leuke en laagdrempelige manier aan zijn of haar gezondheid werken.

Meer weten over ons bellicon Workspace concept

Micro-ontspanning

Mooie momenten

Elke sprong op de bellicon® geeft ontspanning. Elk moment dat u zweeft, zorgt voor een zucht van verlichting. Dat klinkt misschien wat zweverig, maar voor uw lichaam is het heerlijk. Uw wervels ontspannen, worden uitgerekt en nemen nieuw vocht op. Allemaal op hetzelfde moment. Bovendien worden de kleppen van uw lymfesysteem geactiveerd, zodat het vocht beter wordt vastgehouden en het lichaam bij elke volgende sprong extra snel wordt gezuiverd.

Het lymfesysteem is verantwoordelijk voor een aantal samenhangende functies:

  • Het verwijdert interstitieel vocht uit weefsel
  • Het absorbeert en transporteert vetzuren en vetten uit het spijsverteringsstelsel
  • Het transporteert witte bloedcellen naar en van de lymfeklieren
Stimuleer het lymfesysteem

Eenvoudige en ontspannende work-outs op de bellicon®

Bounce je werkdag van je af op de bellicon met Fayth Caruso

Bounce je werkdag van je af op de bellicon

15 minuten workout op de bellicon video clip

15 minuten workout op de bellicon

Stretch oefeningen op de bellicon video clip

Stretchen op de bellicon