GEWRICHTSPATIËNT EN een ACTIEf LEVEN 

Behandel uw gewrichten met de bellicon®


Hoewel er meer dan honderd verschillende artritische aandoeningen bestaan, hebben ze allemaal hetzelfde gevolg: zeer pijnlijke gewrichten. Osteoartritis is de meest voorkomende vorm, die ontstaat als het beschermende kraakbeen tussen de botten wordt aangetast of afslijt. De botten glijden dan niet meer zo soepel over elkaar heen en dat veroorzaakt de pijn.

Dagelijkse activiteiten zijn voor artritispatiënten al een hele opgave en aan sporten moeten ze vaak al helemaal niet meer denken. Toch is het juist met artritis van belang om in beweging te blijven. Ook daarvoor is de bellicon® uitermate geschikt. Door de spieren rond de pijnlijke gewrichten te versterken, worden de botten beter ondersteund en vermindert de druk op het beschadigde kraakbeen. Door de lichaamsbeweging valt u ook nog eens af, waardoor u uw gewrichten nog meer ontlast. Bovendien zult u merken dat u overdag meer energie heeft en 's nachts beter slaapt. 

“Zelfs een gematigde training verzacht de pijn en zorgt ervoor dat u op gewicht blijft”, zegt de Mayo Clinic. “Juist als u last heeft van artritis houdt sporten u in beweging.”


Een dame springt op de mini-trampoline bellicon

Herstel uw gewrichten met een bellicon®

In Nederland lijden honderdduizenden mensen aan een vorm van artritis, zoals reumatoïde artritis, osteoartritis, jicht, lupus en fibromyalgie. Er wordt op grote schaal onderzoek verricht naar de oorzaken van deze aandoeningen. Maar zolang er nog geen oplossing voor is gevonden is, blijft bewegen veruit de beste manier om artritis te voorkomen en te behandelen.

Vooral bouncen op de bellicon® geeft een uitstekend resultaat. Het is een optimale cardiotraining die uw spiermassa opbouwt, de doorstroming van lymfevocht stimuleert, uw evenwichtsgevoel herstelt en de botten versterkt. Het is dus goed voor uw hele lichaam. Maar wat de bellicon® vooral zo geschikt maakt voor artritispatiënten is het veringssysteem. Daardoor profiteert u van alle voordelen van een volledige training, zonder uw gewrichten en kraakbeen te zwaar te belasten. De uitzonderlijke rekbaarheid van onze elastiekringen zorgt ervoor dat u veel zachter neerkomt dan op conventionele trampolines. Trainen op een bellicon® is een weldaad voor uw gewrichten. 

Haastige spoed... 

Voor artritispatiënten is het belangrijk dat ze een nieuw trainingsprogramma langzaam opbouwen. Bouncen op een bellicon® is licht en aangenaam, maar toch kunt u de eerste weken wat pijntjes voelen. Als deze pijn twee uur na de training nog niet weg is, heeft u misschien wat te veel hooi op uw vork genomen. Verminder dan de intensiteit of de duur van uw training tot dergelijke klachten verdwijnen. Het is ook raadzaam om voor en na uw sportsessie even te rekken en strekken. Daardoor zijn de gewrichten beter voorbereid op de verhoogde activiteit.

Reumatoloog dr. Ronenn Roubenoff benadrukte in Arthritis Today dat de resultaten van een fitnessprogramma voor artritispatiënten pas zichtbaar worden als ze zo'n zes weken lang twee of drie keer per week hebben getraind.

Bouncen is voor artritispatiënten de ideale manier om te wennen aan trainen op de bellicon®. Uw voeten blijven op de mat en u beweegt gewoon rustig op en neer. Zo profiteert u optimaal van de uitzonderlijke elasticiteit van de bellicon®. Deze lichte training is al voldoende om uw hart, longen, spieren en lymfestelsel van energie te voorzien, terwijl uw gewrichten worden ontzien. Binnen een paar weken zit u helemaal in het ritme en voelt u zich fitter en gezonder. En het belangrijkste: de symptomen van artritis verminderen. 

Een man staat achter een mini-trampoline bellicon©

Spring naar een nieuw fitness niveau. Bestel uw bellicon vandaag!