immuunsysteem en afweer versterken

Train uw immuunsysteem sterker


Het menselijk immuunsysteem zit werkelijk meesterlijk in elkaar. Het is een verbazingwekkend gecompliceerd en efficiënt netwerk dat de belangrijkste organen, weefsel en miljarden gespecialiseerde cellen met elkaar verbindt. Het is in staat om miljoenen potentiële vijanden te herkennen en strategieën te implementeren om ze te bestrijden. Een goed werkend immuunsysteem is van essentieel belang, maar kan worden aangetast door ziekte, medicatie of omgevingsfactoren. In een dergelijke situatie kunt u uw afweersysteem het beste herstellen door gezond te eten en een gematigde, maar effectieve aerobictrainingen.

Het Amerikaanse National Institute of Health legt uit: “Lichaamsbeweging helpt niet alleen het immuunsysteem bij de bestrijding van eenvoudige bacteriële infecties en virusinfecties, maar verlaagt ook de kans op hartafwijkingen, osteoporose en kanker.”

Verbeter het afweersysteem van uw lichaam

Een goed werkend immuunsysteem in een gezond lichaam, dat willen we allemaal. Kies daarom voor een aerobictraining op de bellicon®, want daarmee traint u ook uw afweersysteem. Bovendien is het veel minder belastend dan hardlopen.

Waarom trampolinespringen zo goed is voor uw immuunsysteem? Omdat het uw stofwisseling versnelt en de bloedsomloop in uw hart- en vaatstelsel en het lymfestelsel verbetert. Daardoor stromen de lymfocyten en antistoffen - uw eigen leger - sneller door het lichaam om het te ontdoen van onzuiverheden en ongewenste indringers.

Uw immuunsysteem lijdt onder stress. Natuurlijk is het onmogelijk om helemaal zonder zorgen te zijn, maar met een bellicon® springt u de stress grotendeels weg. De rustige op- en neerbeweging maakt stramme spieren en gewrichten weer soepel en masseert de beslommeringen van alledag uit uw lichaam. Daardoor slaapt u beter, wordt er meer zuurstof door het lichaam getransporteerd en komt de kalmerende stof endorfine vrij. Dit verbetert uw stemming en geeft u een voldaan gevoel.

grafische illustratie van het menselijk lichaam tijdens een oefening op de bellicon© mini-trampoline
Doctor Liebell talks about bellicon and the lymphatic system,video play symbol

Dr. Donald Liebell, M.D., about the Lymphatic System and rebounding on the bellicon

Het lymfestelsel

Het lymfestelsel is een essentieel onderdeel van uw immuunsysteem, omdat het lymfevocht bacteriën, giftige stoffen en kankercellen afvoert.

Trainen op de bellicon® is een van de beste manieren om de doorstroming en de reiniging van uw lichaam te verbeteren.

Lees meer over de manier waarop trainen op een bellicon® bijdraagt aan een beter functionerend lymfestelsel.

Rustig bewegen en oefenen

Zo blijft bewegen leuk!

een jonge dame oefent op de bellicon©

Trainen op de trampoline betekent dat u met minimale inspanningen maximale resultaten behaalt. De gematigde intensiteit verhoogt uw ademhalings- en hartritme, zonder dat u helemaal buiten adem raakt. Het maakt sporten veel prettiger en het is volgens ons ook nog eens beter voor u.

Recent medisch onderzoek geeft ons gelijk. Zo toonde de Amerikaanse Duke University aan dat kortere trainingen met een lagere intensiteit veel geschikter zijn om de conditie te verbeteren, de bloeddruk en de suikerspiegel te verlagen,

een jonge dame oefent op de bellicon©

vet te verbranden en de cholesterol onder controle te houden.

De bevindingen van Duke University komen overeen met de aanbevelingen van de Britse en Amerikaanse hartstichtingen. Zij adviseren een milde aerobictraining van 150 minuten per week, verdeeld in sessies van minimaal tien minuten. 

Op de bellicon® springt u zich op een aangename manier in vorm. Aan uw gezondheid werken hoeft dus helemaal niet saai te zijn. 

 

Gezonder en gelukkiger

Springen op de bellicon® is gezond. En niet alleen omdat uw immuunsysteem er een boost van krijgt. Al uw spieren worden aan het werk gezet, uw botten worden sterker en het is goed voor uw hart- en vaatstelsel. Bovendien verbetert het uw evenwichtsgevoel en profiteren zelfs uw cognitieve vaardigheden ervan.

Elke dag een paar minuten op de bellicon® is genoeg voor een gezonder, fitter en sterker lichaam. U voelt zich daarna beter dan ooit.

een dame springt op de bellicon©, rond haar is een cirkel getekend die de globale training op de bellicon afbeeldt

Spring naar een nieuw fitness niveau. Bestel uw bellicon vandaag!