DE LYMFESTROOM STIMULEREN MET DE TRAMPOLINE

Het lymfestelsel verbeteren met de bellicon®

Verbeterde lymfeflow met de bellicon® als 'pomp'

Een traag of aangetast lymfesysteem maakt u vatbaar voor allerlei ziekten en gezondheidsproblemen, van een verminderde immuunrespons en infecties tot kanker. Een andere veel voorkomende klacht is lymfoedeem, waarbij de armen of benen opzwellen omdat het lymfevocht niet kan worden afgevoerd. Bij lipoedeem zwellen de armen of benen op omdat vet niet goed kan worden afgevoerd.

  • Het uitgebreide lymfestelsel is verantwoordelijk voor het afvoeren van afvalstoffen uit het lichaam
  • Belangrijk is een goed intern transport van lymfevocht. Omdat het lymfestelsel geen eigen pomp heeft, is bewegen noodzakelijk
  • Alleen al zacht bouncen op de bellicon® zorgt voor een doeltreffende activatie van de lymfeflow, tot wel 2-3x meer dan bij wandelen!

Het lymfevaatstelsel is een netwerk van vaten en organen dat uw andere biologische systemen schoon houdt. Lymfe is dik, gerecycled weefselvocht dat bacteriën, virussen en afval verzamelt en meeneemt naar de lymfeklieren. Hier worden deze schadelijke organismen aangevallen door speciale witte bloedcellen, de lymfocyten.

Trainen op de bellicon® geeft uw lymfestelsel de kracht om giftige stoffen, bacteriën en andere afvalstoffen uit uw lichaam te spoelen. Zo wordt u van binnen helemaal gereinigd en voelt u zich vitaler dan ooit. 

In de media

bellicon artikel Lymfologica

 

Lymfologica NL, 04/2016, S. 12

"Vanaf dat moment startte ik weer elke dag met 20 minuten bellicon training. (In het weekend een workout van 40 minuten). Eerder opstaan en geen excuses bedenken. Ik voel me fitter, sterker, belastbaarder en inmiddels kan ik weer trimmen en mee met het niveau van mijn vriendinnen. Ik heb geen beenkrampen meer en de hele dag een licht gevoel in mijn benen. "

Meer in de media

Dit vinden experts

Dr. Nele Devoogd KU Leuven


De lymfestroom komt twee keer zo snel op gang

"Tijdens het wandelen op de bellicon zijn er opmerkelijk minder series van 10 stappen nodig om de lymfvloeistof door de lymfcollectoren te laten stromen. In deze test gaat het door het gebruik van de bellicon ongeveer twee keer zo snel dan op de vloer."

Verder lezen 

Dit vinden klanten

Ria V.:

Na een week op de bellicon® voelen mijn benen minder zwaar

"Ik spring nu een kleine week ongeveer 10 minuten, één keer per dag. Ik wil dit gaan opvoeren naar 2x 10 minuten per dag. Ik heb lymfoedeem aan mijn benen, dat betekent elastische kousen aan en toch voelen mijn benen nog vaak zwaar aan. Sinds ik een week op de trampoline spring, merk ik nu al dat mijn benen minder zwaar wegen. Ook heb ik fybromyalgie en merk ik ook aan mijn lichaam dat ik nu al iets soepeler wordt. Ik voel me nu al iets fitter en ben heel blij dat ik de bellicon gekocht heb, ik ga ervoor! Het doet zoveel met je lichaam, daarom raad ik het iedereen aan, met of zonder beperking."

Meer reviews lezen

Een goed verzorgd lichaam zorgt goed voor u

Leven is bewegen

Dr. Liebell over bewegen op de bellicon en de effecten op het lymfesysteem, video play symbol

Dr. Liebell over bewegen op de bellicon en de effecten op het lymfesysteem

In tegenstelling tot ons bloed wordt lymfevocht niet automatisch door uw lichaam gepompt. Het lymfestelsel moet het hebben van lichaamsbeweging, zwaartekracht en samentrekkende spieren. Duizenden jaren geleden ging dat vanzelf, want toen jaagden onze voorouders de hele dag op dieren of liepen ze grote afstanden om voedsel te zoeken. Maar de tijden zijn veranderd. Tegenwoordig zitten we in de auto, achter de computer en voor de televisie. Zo komt ons lymfevocht natuurlijk nooit in beweging.

Zoals Guyton & Hall zeggen in hun Textbook of Medical Physiology: “Het lymfestelsel wordt tien tot dertig keer zo actief als we bewegen. Daarentegen is de lymfecirculatie bijna nul als het lichaam in rust is.”

Om ziektes en andere ongemakken te voorkomen, is het dus erg belangrijk dat u voldoende beweegt. Gelukkig hoeft u daarvoor niet meer urenlang met een speer achter dieren aan te rennen. Een paar minuten per dag springen op de bellicon® zijn genoeg om u (en uw lymfestelsel) aan de gang te houden.

Natuurlijk ontslakken

U heeft helemaal geen dure ontslakkingskuur nodig om van uw afvalstoffen af te komen. Dat kan uw lichaam namelijk heel goed zelf. U moet het wel een beetje helpen door bewust te eten, regelmatig te bewegen en voldoende te slapen. Meer is niet nodig voor het verbeteren van uw gezondheid, welzijn en immuunsysteem.

Voor dat bewegen is de bellicon®-minitrampoline uitermate geschikt. Rustig en efficiënt trampolinespringen is niet alleen goed voor uw hart en bloedvaten, spieren en beendergestel, maar ook voor uw lymfestelsel en immuunsysteem. Uw lichaam is dan gezond genoeg om zelf af te rekenen met de schadelijke afvalstoffen.

Het is een wijdverbreid fabeltje dat je de schadelijke stoffen er gewoon uit kunt zweten. In werkelijkheid verlaat slechts 1% van deze afvalstoffen uw lichaam via transpiratie. Sterker nog: veel zweten kan nadelige gevolgen hebben voor het reinigingsproces, omdat uw lichaam te veel vocht verliest.

Bespaar uzelf de kosten en de bijwerkingen van al die overbodige pilletjes en drankjes. Ontslak gewoon op een natuurlijke manier: door te trainen op de bellicon®.

afbeelding van het lymfesysteem

Geef lymfoedeem geen kans

afbeelding van normaal been en gezwollen been

Voorkom vochtretentie

Zonder water kunt u niet leven, maar het kan ook problemen veroorzaken. Bijvoorbeeld in het geval van lymfoedeem. Bij deze aandoening wordt het vocht vastgehouden, waardoor de armen en benen opzwellen. Lymfoedeem is erfelijk, maar kan ook het gevolg zijn van een chirurgische ingreep, blokkades in de lymfeklieren of een niet goed functionerend lymfestelsel. Wanneer u lijdt aan een lymfoedeem, is rustig springen op een bellicon® een uitstekende remedie. Op die manier komt het vocht vrij, stroomt het weer naar het lymfestelsel en nemen de zwellingen af. Bovendien werkt u aan uw conditie en gewicht, andere factoren die helpen om de symptomen van lymfoedeem onder controle te houden. Sterker nog: door te trainen op de minitrampoline is de aandoening mogelijk helemaal te voorkomen.

In dit blogartikel kan u meer lezen over oedeem.
 

afbeelding van een man op een bellicon©

Rustig aan

U hoeft echt niet tot het uiterste te gaan als u gaat sporten. Het is zeker niet leuker en bovendien heeft uw lichaam er helemaal niets aan. Een regelmatige work-out met een gematigde intensiteit is alles wat u nodig heeft om gezond en fit te blijven. En als u lijdt aan lymfoedeem is het nog belangrijker om uw grenzen te kennen en te bewaken. Begin daarom met rustige bounce-oefeningen op de bellicon®. De zwaartekracht en onze uitermate rekbare elastiekringen doen al het werk voor u. Bouw uw trainingen vervolgens geleidelijk op en stop onmiddellijk als u pijn krijgt of als de zwellingen toenemen. Indien nodig kunt u tijdens de work-out ook braces of medische bandages dragen. 

afbeelding van een dokter met witte blouse

Als de dokter het zegt...

Als u lijdt aan lymfoedeem, vraag dan uw huisarts om het meest geschikte trainingsprogramma voor u te bepalen. Aangezien de oorzaken, ernst en behandeling van lymfoedeem per persoon kunnen verschillen, is het van belang dat u vooraf vaststelt welke training het beste voor u is. Denk ook eens aan de mogelijkheid om eventueel een brace te dragen. Vraag hierover advies van een deskundige.


advies bij het samenstellen van uw bellicon®

Voor een optimale workout om uw doelstellingen te bereiken adviseren wij de bellicon® Classic met een diameter van minimaal 112cm. Op deze manier heeft u voldoende ruimte om al uw oefeningen te kunnen doen. Kies voor schroefpoten als uw bellicon® op één plek kan blijven staan, vouwpoten zijn ideaal als u hem snel en gemakkelijk wilt opbergen. Kies zelf uw lievelingskleur elastieken uit, of een kleur die mooi bij uw interieur past. 

De optimale elastieksterkte is afhankelijk van uw gewicht. U kunt via onze elastieksterkte configurator de juiste sterkte berekenen. Als u de tabel raadpleegt, kies dan voor de "health bounce". Op deze manier heeft u de optimale elastieksterkte om uw lymfestroom effectief op gang te brengen

Geniet van een gezonder, vitaler en energieker leven met de bellicon®. 

Stel nu mijn bellicon® samen!
bellicon bestellen

Spring naar een nieuw fitness niveau. Bestel uw bellicon vandaag!