Osteoporose 

Op 11 november 2009 schreef de New York Times: “Hoe vreemd het ook klinkt: volgens de wetenschap is gewoon op en neer springen de beste lichaamsbeweging om de botten te versterken.”

afbeelding van een astronaut die op een bellicon© op de planeet mars springt

Laat uw botten sterker worden

Om de botdichtheid te verbeteren en in stand te houden, hebben de botten druk van bovenaf nodig. Dit ontstaat door tegen de zwaartekracht in te gaan. Precies daarom is springen de natuurlijke manier om botten te versterken. 

Als deze oefeningen correct worden uitgevoerd, ontstaat er precies genoeg druk op de botten om het aanmaken van nieuwe cellen te stimuleren. Deze vervangen de oude cellen en nemen kalk op, waardoor ze harder worden. Daarom is trainen op de bellicon® zo goed voor uw botten en gewrichten.

voorstelling van de normale botintensiteit en botintensiteit met osteoporose
voorstelling van de verschillende stadia van fysieke gezondheid van topvorm tot osteoporose

Onderhoud uw botten

Zonder goede voeding en voldoende beweging neemt de botdichtheid na verloop van tijd af. Dit kan onder meer leiden tot rugpijn, een gebogen houding of breuken. 

Osteoporose en osteopenie

Osteoporose is een aandoening die de botdichtheid aantast. Hierdoor worden de botten zwakker en vatbaarder voor breuken. Hoewel het vooral voorkomt bij vrouwen vanaf middelbare leeftijd, manifesteert osteoporose zich ook bij mannen en in alle andere leeftijdsgroepen. In Nederland lijden ruim 850.000 mensen aan osteoporose. Bovendien krijgt de helft van de vrouwen en een op de vijf mannen van 50 jaar of ouder te maken met botbreuken omdat hun botten broos zijn.

Doctor Liebell talks about bellicon, Osteoporosis and Osteopenia, video play symbol

Dr. Donald Liebell, M.D., about Osteoporosis and Osteopenia and exercising on the bellicon

MET DE BELLICON® MAAKT UW GEZONDHEID EEN REUZENSPRONG

Met elke sprong ervaart u gewichtloosheid, met elke daling vier keer de normale zwaartekracht

Osteoporose verhelpen met oefeningen op de bellicon

Bij elke keer dat u op en neer gaat op de bellicon® ervaart uw lichaam tot wel vier keer zoveel zwaartekracht. En dat is goed nieuws voor uw botten.

Bij elke sprong op de bellicon® voelt uw lichaam twee tot vier keer zoveel zwaartekracht. Het is precies de weerstand die uw botten nodig hebben om sterk te worden en te blijven. 

Door het succes van de bellicon® bij het versterken van de botten besloot de Duitse wetenschapper dr. Joachim Schulz de gevolgen voor osteoporose te onderzoeken. Hij ontdekte dat de progressie van de aandoening na twaalf weken trainen op de bellicon® vrijwel tot stilstand was gekomen. Bovendien waren de coördinatie en reflexen van de patiënten aanzienlijk verbeterd, wat ook bijdraagt aan het voorkomen van breuken. Door structureel op de minitrampoline te trainen wordt de botdichtheid dus gestabiliseerd.

Doe uw botten een plezier en spring op een bellicon®. Zodat u zich nu, morgen en in de toekomst beter voelt.

Met trampolinespringen voorkomt u dus de verergering van osteoporose en osteopenie. Maar natuurlijk is het nog beter om het te voorkomen. Wacht daarom niet tot uw botten broos worden of de eerste tekenen van afnemende dichtheid vertonen. Investeer in uw gezondheid met een bellicon® en u wordt beloond met een fit en gezond lichaam. Lees ook onze blog over osteoporose, waar we nog dieper op dit onderwerp ingaan.

Spring naar een nieuw fitness niveau. Bestel uw bellicon vandaag!